JYP puristi rinnalle ja ohi

LIIGA / Raportti
Kotijoukkue Tapparan huikea alku ei auttanut, kun Jyväskylän ylpeys JYP kiri toisessa perättäisessä ottelussa kahden maalin tappioasemasta 3-2-voittoon. Kirvesrintojen riveistä esiintyi positiivisesti oikeastaan vain joukkueen tuorein hankinta Leonids Tambijevs.
haastattelu

Tambijevs aloitti loistavasti

Tapparan tuore hankinta ihastutti heti ensimmäisessä ottelussaan. Leonids Tambijevs iski kaksi maalia ja pelasi muutenkin pirteästi. Lukossa pisteitä tukuttain tehtailleella latvialaispelaajalla onkin taidot tallella.
[lue lisää]

Lauantain peliin oli saapunut Hakametsään upeasti yleisöä. JYP:n kannattajia tuntui olevan päädyn täydeltä ja meteli oli sen mukainen. Myös tamperelaiskannattajista lähti ääntä ja olosuhteet olivatkin hyvät kunnon kiekkotrillerille.

Kotiyleisöllä riittikin hurraamista heti Barkovin ketjun ensimmäisessä vaihdossa. Miska Kangasniemi syötti hyvän viivapelaamisen jälkeen Leonids Tambijevsille maalin eteen ja latvialainen suti kiekon ohi JYP:n maalissa aloittaneen Tommi Nikkilän.

Tambijevs iski toistamiseen jo ensimmäisen erän puolivälissä. Aleksander Barkov pelasi kiekon hyvin vauhtiin vikkelälle laiturille, joka ajoi röyhkeästi maalin eteen ja suti
oman paluukiekkonsa ohi Nikkilän. Samassa tilanteessa Nikkilä loukkasi myös polvensa ja JYP:n maaliin luisteli Tero Leinonen.

JYP peliin mukaan toisessa erässä

Jos ensimmäisessä erässä saivat kotijoukkueen kannattajat juhlia, oli erätauon jälkeen vieraiden vuoro. Reilun minuutin pelin jälkeen Tapparan puolustajat pelasivat hetken aikaa samaa miestä, ja tämä virhe kostautui. Ilari Filppula pelasi Valtteri Tenkasen päätyyn roiskaiseman kiekon suoraan maalin eteen, eikä myöhässä ollut Juha Gustafsson pystynyt estämään Tuomo Jääskeläistä nostamasta kiekkoa maalin kattoon.

JYP sai avausmaalistaan huomattavasti lisää virtaa ja joukkue pystyi sotkemaan Tapparan avauspeliä aktiivisella karvauksella. Oma panoksensa vierailijoiden heräämiseen saattoi olla myös valmentaja Matti Alatalon erätaukopuhuttelulla.

- Sanoin ehkä astetta tiukemmin kuin normaalisti asioita ja syystäkin. Joukkue kyllä heräsi – en tiedä heräsikö siihen, mutta heräsi joka tapauksessa.

kuvakooste

Jatkoaika tarjoaa lisääkin valokuvia ottelusta:
[katso]

JYP tuli rinnalle viitisen minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa joukkue pyöritti hyvin ylivoimaa ja kun syöttöpaikkaa ei löytynyt, laukoi Jarkko Immonen kiekon itse maaliin. Immosen laukaus lähti terävästi b-pisteen kaarelta ja upposi verkon perille yläriman kautta. Toisaalta myös Mika Lehto oli luvattoman aikaisin polvillaan ja jätti yläkulman auki.

Tapparallakin oli erässä paikkansa, mutta ne jäivät käyttämättä. Erityisesti Kimmo Koskenkorva sortui jälleen perisyntiinsä ja tuhlasi parikin maukasta maalintekopaikkaa. Oma panoksensa oli myös Tero Leinosella, joka piti joukkuettaan pystyssä ratkaisevilla hetkillä.

JYP:n ote kestää

Kolmannessa erässä JYP:n hyvä ote jatkui. Jyväskyläläiset pelasivat viimeisessä erässä oikeastaan vielä toista erää paremmin ja aktiivisella karvauksella sotkivat Tapparan rakentelun. Aktiivinen peli sai myös kiitosta päävalmentaja Alatalolta.

- Olimme aktiivisia ja onnistuimme siinä. Tiesimme, että Tappara haluaa pelata kiekollisena eikä kauheasti roiski kiekkoa. He etenevät syöttelemällä ja tulevat alueelle kuljettamalla. Ihan muutamia nukahduksia lukuun ottamatta pystyimme vastaamaan siihen.

Lopullisen niitin JYP iski jälleen ylivoimalla. Dale Clarkelle varsin heppoisesti tuomitun jäähyn aikana joukkue pyöritti mallikkaasti ja lopulta ratkaisijaksi nousi loistavan ottelun pelannut Jari Korhonen. Korhosen terävä laukaus upposi ohi täydellisessä maskissa olleen Mika Lehdon. Alatalo kiitteli joukkueensa taistelua kahdessa viimeisessä erässä ja oli iloinen onnistumisista ylivoimalla.

- Meidän poikajoukolta miehekkäät kaksi erää. Aki Hyyppä nostettiin tähän otteluun A-junioreista ja pelasi tasapainoisen ottelun. Kaiken kaikkiaan hyvä peli neloskentältä, ja kolmoskenttä teki tärkeän maalin meille alkuun ja antoi henkeä otteisiin. Tietysti hyvää ylivoimapeliä meiltä. Siihenhän se ottelu ratkesi.

Tapparan päävalmentaja Mika Saarinen oli asettanut Immosen ketjulle päällystakiksi Arto Kukin johtaman vitjan. Tasakentällisillä JYP:n ykkösnyrkki pysyikin varsin hyvin kurissa, mutta ylivoimalla omissa soi kahdesti. Ottelun edetessä ei kuitenkaan Kukin ketjua pystytty peluuttamaan orjallisesti VIU-ketjua vastaan.

- Alussa huomasimme, että Kukin kenttä pelasi Immosen vitjaa vastaan. Jotain piti siihen tehdä, mutta peluutus sekoaa kuitenkin hieman joka tapauksessa ali- ja ylivoimien takia. Uskon kuitenkin, että Immosen kenttä on sellaisessa vireessä, että he pystyvät ratkaisemaan pelejä ketä vastaan tahansa. Oma peli ei saa kuitenkaan kärsiä peluutuksesta, vaan sopivasta rytmistä pitää pitää huolta, kommentoi Alatalo erikoisvartiointia.

» Lähetä palautetta toimitukselle