Jäähyjä, rangaistuslaukauksia ja runsaasti tunnetta

Pekka Jormakka tälläsi 3-2-maalissa kiekon hienosti yläpesään.
Tapparan ja JYPin lauantai-illan koetuksesta ei vauhtia saati tunnetta puuttunut. Pelissä jaettiin yhteensä 34 minuuttia jäähyjä ja nokkapokkia oli välillä runsain määrin. Peli oli myös osasiltaan hyvin erityyppinen. Lopputulos oli monien käänteiden jälkeen kotijoukkueelle 3-2 (0-2, 2-0, 1-0).

Jäähyt värittivät peliä runsain mitoin. 34 jäähyminuutista vain neljä istuttiin samaan aikaan, joten ylivoimaa tarjoiltiin paljon kummallekin joukkueelle. Ylivoimien laatu oli melko monenkirjavaa, mutta kolme ottelun viidestä maalista onnistuttiin silti tekemään niillä. Ottelussa nähtiin myös kaksi rangaistuslaukausta. JYPin Ossi Louhivaara onnistui omassaan, mutta Tapparan Pekka Jormakka laukoi omansa päin maalivahti Tuomas Tarkkia.

Kumpikin päävalmentaja näki jäähymäärän oleellisena osana pelin kulkua.

− Meillä oli aivan liikaa jäähyjä ja ne ratkaisivat osaltaan peliä. Niiden tappamiseen paloi meiltä aivan liikaa energiaa, harmitteli JYPin Marko Virtanen.

− Kaikenlaista tässäkin pelissä tapahtui, ja noiden jäähyjen suhteen tarvittiin sietokykyä. Osat kääntyivät siinäkin asiassa ottelun edetessä ja siitä oli meille hyötyä, totesi Tapparan Jukka Rautakorpi.

Peli oli hyvin vivahteikas

Pelin kulku oli kaiken kaikkiaan hyvin vivahteikas. Peli kulki sinällään tasatahtiin käytännössä koko pelin ajan hallintavaiheiden vaihdellessa. Avauserässä JYP pääsi iskemään kahteen kertaan Jani Tuppuraisen ja Louhivaaran maaleilla. Tappara kuitenkin sisuuntui toisessa erässä ja tuli tasoihin Olli Palolan kahdella maalilla.

Kolmas erä puolestaan alkoi Tapparan hallinnalla, ja voittomaali nähtiin jo ajassa 44.40, kun Jormakka pääsi laukomaan kiekon vapaasti maaliin. Jyväskyläläisten kova kiri ei riittänyt, vaan kolme pistettä jäivät Tampereelle.

Tapparan päävalmentaja Rautakorvella oli selkeä näkemys pelin muunnoksista.

− Tämä peli kääntyi meille luonteen kautta. Ensimmäinen erä oli aivan eri peli, sen jälkeen saimme pelimme toimivammaksi. Olimme alussa eilisillä jaloilla liikkeellä, ja se ei käy päinsä JYPiä vastaan.

JYPin päävalmentaja Virtanen oli myös samaa mieltä pelin tasaisuudesta.

− Tämä oli tiukka peli ja pienet asiat ratkaisivat. Peli oli pitkälti sellainen kuin odotimmekin. Molemmilla oli paikat ratkaisuun, omien paikkojemme hukkaaminen harmittaa minua. Myös 2-2- ja 3-2-maalit harmittavat syntytapojensa puolesta.

Kirvesrintojen tasoitusmaali oli todellinen pukukoppimaali. Palolan illan toinen syntyi vain sekunti ennen toisen erän loppua. Voittomaalissa jyväskyläläisten puolustus hukkasi kiekon Palolalle. Kahden maalin laituri syötti kiekon Jormakalle, joka pääsi maalaamaan vapaasti. Täten Virtasen harmitus oli hyvin ymmärrettävissä.

Tapparalta erottui selkeästi edukseen yksi hyökkäyskolmikko

Tapparan vakuuttavin osasto oli tässä pelissä ketju Jormakka-Jan-Mikael Järvinen-Palola. Kolmikko vastasi ainakin osittain kotijoukkueen jokaisesta maalista ja paikkoja oli useampaankin maaliin. Illan sankari Palola oli tyytyväisellä päällä pelin jälkeen ja jakoi kiitosta myös Josh Greenille.

− Tämä oli hieno peli. Tässä oli taklauksia ja tunnetta, ja se oli loistava juttu. Itsellänikin on ollut vähän nihkeämpää tässä, mutta eilen ja tänään aukesi. Nyt jalka liikkuu hyvin ja se tuntuu hyvältä. Greenkin oli tänään hyvä ja teki muun muassa hyvää maskia tasoitusmaalissani.

Myös kotijoukkueen päävalmentaja Rautakorpi oli tyytyväinen hyökkääjiinsä.

− Green oli hyvä ja hän parantaa koko ajan. Hän oli hieno löytö kesken kauden. Palolan ketju oli toisessa erässä ratkaisuroolissa. Palolakin on kehittynyt ja hänen itseluottamuksensa ja luistelunsa ovat kunnossa. Meillä on nyt hyvä kilpailutilanne.