Tappara korjasi voiton jatkoajalla

LIIGA / Raportti
Kauden kuudennessa Tampereen paikallispelissä nähtiin puolitoista erää löysää pelailua. Vasta kun Ilves siirtyi 0-1-johtoon heräsivät joukkueet pelaamaan. Etenkin kolmannessa erässä saikin 5500-päinen yleisö jo rahoilleen vastinetta, kun maaleja tehtiin kuin liukuhihnalta.

Ensimmäinen erä alkoi todella vaisusti eikä peli aiheuttanut yleisössä muita reaktioita kuin haukotuksia. Avauserän ainoita valonhetkiä oli Timo Peltomaan muutamat väläytykset Tapparan päädyssä ja Aleksander Barkovin suoritukset puolestaan Ilveksen puolustusalueella.

Toinen erä ei näyttänyt tuovan tilanteeseen mitään muutosta, vaan molemmat joukkueet kyttäilivät vastustajan tekemisiä. Vasta David Printzin laukoma avausmaali sai aikaan vipinää kentällä. Printzin tulinen siniviivalaukaus upposi ohi Kuivalaisen hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Ansiokkaan esityön maaliin tekivät Timo Peltomaa ja Raimo Helminen.

- Ensimmäisellä erätauolla mietimme porukallakin, mistä lepsuus johtui. Mielestäni se oli puolin ja toisin ihmeellistä kyttäämistä. Ehkä voisi sanoa, että normaalia paikallispeliä lähtötilanteessa. Ollaan tavallaan palattu lähtöruutuun ja ruvetaan katselemaan mitä toinen tekee, se oli vähän sen tyyppistä se peli. Toinen erä alkoi mielestäni ihan samalla tavalla. Siinäkään ei tapahtunut oikeastaan yhtään mitään. Sitten kun Ilves sai maalin alkoi kaukalossa roihuta puolin ja toisin. Tilanteita alkoi syntymään, ehkä meille enemmän kuin kaverille, mutta maalista nousi selkeästi tunnetila, kuvasi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi ottelun ensimmäistä puoliskoa.

Vauhtia otteluun

Toisen erän loppupuolella ottelu näytti jo hieman paremmalta, vaikka ihmeitä ei kaukalossa vieläkään nähty. Puhuttavin tilanne oli Marko Mäkisen taklaus, jossa Mikko Kuparinen sai lievän aivotärähdyksen. Mäkisen taklaus näytti kovalta ja puhtaalta olkapääkontaktilta, mutta aiheutti Kuparisen pään heilahtamisen päätypleksiin. Ilveksen päävalmentaja Teijo Räsäsen mielestä kyseessä oli päähän kohdistunut taklaus, joka jäi tuomitsematta.

Kolmannessa erässä takaa-ajoasemassa ollut Tappara haki virtaa tiivistämällä materiaalin kolmeen kenttään. Tämä tuntuikin auttavan selvästi intensiteetin luomisessa. Tasoituksen kirvesrinnat iskivät heti erän alun ylivoimalla, kun Tom Bissett sai maalin kulmalla päädystä kimmonneen kiekon ja laukoi sen verkon perille ohi maassa maanneen Bruce Racinen. Ilves iski kuitenkin kuitin nopeasti myöskin ylivoimalla. Tällä kertaa oli Raimo Helmisen vuoron haistaa päädystä ponnahtanut kiekko ja iskiä kiekko Tapparan maaliin.

Tappara tasoitti kuitenkin ottelun heti puoli minuuttia myöhemmin ja siirtyi vielä erän puolivälissä 3-2-johtoon. Molemmilla kerroilla asialla oli Marko Ojanen, joka tuntuu viihtyvän hyvin paikallispeleissä. Ensimmäinen maali lähti Martti Järventien huonosta purusta, jonka jälkeen Tappara pääsi myllyttämään Ilves-neliön sekoillessa. Lopulta ottelun ehdottomiin hahmoihin lukeutunut Aleksander Barkov vapautti Ojasen maalin kulmalta maalintekoon vastustajan puolustajien haahuillessa jossain aivan muualla. Toinen Ojasen maali syntyi vuorostaan Tarvaisen esityöstä, kun ketjukaverukset pääsivät vuorotellen yrittämään Racinen ohittamista maalin edessä.

Kirvesrintojen siirryttyä johtoon näytti ottelu kääntyneen otteluisännille. Toisin kuitenkin kävi, kun Jukka-Pekka Laamanen onnistui viimeistelemään tasoituksen Pasi Kuivalaisen helposti eteensä pudottamastaan kiekosta. Esityön tähänkin maaliin teki Raimo Helminen, joka olikin Ilveksen ehdoton johtohahmo illan ottelussa.

- Raipe on hyvä jätkä. Yksi hienoimpia urheilijoita, joita olen valmentanut, kommentoi lyhyesti Ilveksen päävalmentaja Teijo Räsänen Helmisen otteista kysyttäessä.

Tappara vie jatkoaikavoiton

Kolmannen erän lopussa oli Ilveksellä vielä mahdollisuus ottelun ratkaisemiseen ylivoimalla. Tappara pelasi kuitenkin hyvää alivoimapeliä, eikä vaarallisia tilanteita nähty. Jäähyn päätyttyä jatkoajan puolella iski Tappara. Miska Kangasniemi avasi hyvin Janne Ojaselle, joka vapautti Esa Pirneksen siniviivan tuntumassa puolittaiseen läpiajoon. Pirnes viimeistelikin lopulta varsin helpon näköisesti ottelun voittomaalin ohi Bruce Racinen.

- Janne antoi hienon syötön siihen voittomaaliin. Luulin heti, että ehkä menen paitsioon, mutta vielä se sai sen syötön sinisen päällä. Hyvin Janne ajoitti syötön, ei tarvinnut jarrutella. Kangasniemi avasi vielä hienosti siinä Jannelle, ettei heittänyt laidan kautta purkua. Tuota me tarvitsemme ja siihen olemme pyrkineetkin keskittymään, että pakeille tarjotaan hyvää avauspaikkaa ja saadaan nopeasti käännettyä hyökkäykseen. Tämä oli ensimmäinen jatkoaikamaalini liigassa, hienoa että sen jälkeen voi vaan mennä viivalle seisoskelemaan, kommentoi Esa Pirnes voittomaaliaan.

Ilveksen leirissä Teijo Räsänen oli tyytyväinen yleisesti joukkueen peliin, niin jatkoaikatappio jäi harmittamaan. Erityisesti Ilveksen luotsia tuntui ärsyttävän pisteen antaminen paikallisvastustajalle.

- Pelillisesti ottelu oli hyvä, mutta muutama paha henkilökohtainen virhe, joiden seurauksena Tappara pääsi peliin mukaan. Tultiin sitten takaa tasoihinkin. Tappio on aina on tappio. Viimeinen maalikin meni aika helposti. Vaikka tasuri tulikin, niin se että noi sai saatana pisteen enemmän...

» Lähetä palautetta toimitukselle