Tappara jatkoi Ilveksen tappioputkea

LIIGA / Raportti
Maalintekovaikeuksista kärsivä Tappara iski sunnuntain televisio-ottelussa vaadittavat kolme maalia ja syvensi näin alavireisen Ilveksen ahdinkoa. Tasaisista numeroista huolimatta Tappara oli etenkin ottelun loppupuolella selvästi parempi joukkue.

Osasyynä Tapparan parempaan luisteluvauhtiin saattoi olla myös otteluohjelma. Todellisuudessa luisteluvauhdissa ja työmoraalissa näkyy myös joukkueen psyykkinen tilanne. Ilveksen kipsi on tällä hetkellä todella kova, eikä sen murtamiseksi ole näkyvissä paljoakaan valopilkkua. Muutamasta tappiosta huolimatta itseluottamuksen säilyttänyt Tappara dominoikin kenttätapahtumia.

Ilves sinnittelee mukana

Ensimmäinen erä ja toisen erän alku meni vielä jotenkin tupsukorvien suunnitelmien mukaan. Joukkue puolusti kurinalaisesti ja piti Tapparan poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Kiekonriistoihin päästyään Ilves iski terävästi vastahyökkäyksillä ja pystyi luomaan useita maalipaikkojakin.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiinkin juuri Ilveksen vastahyökkäyksen seurauksena. Villet Snellman ja Hirvonen karkasivat 2-1-hyökkäykseen, ja Hirvonen iski kiekon ohi Tapparan maalilla torjuneen Sasu Hovin.

Kauaa ei Ilves ehtinyt kuitenkaan avausmaaliaan juhlia, kun Tappara tuli jo tasoihin. Tom Bissett iski kauden toisessa ottelussaan kauden toisen maalin Janne Grönvallin hyvästä esityöstä. Erän loppuun Tappara pääsi iskemään vielä kahdesti. Jyrki Välivaara ohitti maskissa olleen Tuomas Nissisen siniviivalta ja Esa Pirneksen tarkka rannelaukaus yllätti nuoren maalivahdin vielä hetkeä myöhemmin.

- Ensimmäiset puolitoista erää pystyimme pelaamaan. Sitten tuli helppoja kiekonmenetyksiä tai nukahduksia ja Tappara löi kolme maalia. Tapparan ensimmäisessä osumassa tuli neljällä neljää vastaan tilanne ja Tappara sai siinä yliotteen liikkumalla hyvin. Kaveri pääsi tekemään maalin siinä meidän virheestä ja sen jälkeen alkoi tulla vapinaa selkeästi. Sitten tuli vielä maalit siihen erän loppuun, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Ari-Pekka Selin ottelun ratkaisuhetkiä.

Ilves ei saa kiriä aikaiseksi

Kolmannessa erässä ei Ilves enää onnistunut saattamaan Tapparaa todelliseen ahdinkoon. Ottelun viimeisillä minuuteilla Ville Koistinen toi vielä joukkueensa maalin päähän Hovin avustuksella, mutta lopun kovasta pyristelystä huolimatta ei maalipaikkoja auennut enää lisää. Jotain ottelusta kertoo myös se, että kolmannessa erässä Nissiselle kertyi torjuntoja 15, kun Hoville niitä laskettiin ainoastaan kaksi.

- On helppo hävitä maalilla, mutta siitä on vielä pitkä matka maalin voittoon. Kolmannessa erässä ei oikein enää voimat riittäneet. Nyt on raskasta henkisesti ja fyysisesti, paineet kasvavat ottelu ottelulta ja aiheuttavat sitten lisää virheitä. Olemme kyllä pelanneet paremmin vieraissa kuin kotona, täällä tuntuu olevan vielä enemmän paineita, kertoi joukkueen tunnelmista ottelun jälkeen pää painuksissa ollut Raimo Helminen.

Tapparan maalinteossa vieläkin parantamisen varaa

Vaikka kirvesrinnat iskivätkin ottelussa kolme maalia, ei maalinteko ole vieläkään helppoa. Ilveksen maalivahti Tuomas Nissinen torjui ottelussa peräti 40 kertaa. Vaikka Nissisen torjuntoihin mahtuukin muutama huippupelastus, on Tapparan viimeistelytaidossa yhä parantamisen varaa. Tom Bissett iski jälleen maalin ja Tarvainen täräytti kertaalleen tolppaan, mutta muutama lisämaali olisi silti pitänyt tehdä. Erityisesti ylivoimapeli on takellellut Tapparalla.

- Ei tullut tänäänkään ylivoimamaalia, vaikka kyllä me saamme rakennettua hyviä paikkoja. Pitäisi saada ensimmäinen laukaisu lähtemään aikaisemmin, niistä reboundeja ja siitä sitten vaikka niitä hienoja kuvioita aikaiseksi. Kaikki joukkueet puolustavat alivoimat niin hyvin, että seisomalla ei ylivoimasta tule yhtään mitään, kuvaili Tappara-kapteeni Janne Ojanen joukkueensa ylivoimapeliä.

Oman piristysruiskeen Tapparan peliin toi Tom Bissett, vaikka yhdysvaltalaishyökkääjän luistelu ei kuljekaan vielä, tai enää, parhaalla mahdollisella tavalla. Hassisen kaltainen loistava hyökkääjä ei ole helposti korvattavissa, mutta lupauksia herättäviä Bissettin otteet ovat olleet.

- Nyt näyttää hyvä kaveri tulleen (Hassisen) tilalle. Aika hyvin meillä peli menee yhteen, tuntuisi että hänestä voisi olla iloa vielä joukkueelle. Bissett viihtyy maalin edessä ja pelaa itsensä hyvin vapaaksi siinä, kaverilla on lähes aina maila vapaana. Maalintekijän merkki, kommentoi Ojanen kysyttäessä Tapparan uudesta hankinnasta.

Tiistaina seuraavat ottelut

Ilves pääsee yrittämään tappioputken katkaisemista seuraavaksi tiistaina, kun Hakametsään saapuu vieraaksi pisteen enemmän sarjassa kerännyt Pelicans. Tästä jos jostain ottelusta Ilveksen pitäisi palata voittojen tielle. Takaisin pudotuspeliviivan yläpuolelle noussut Tappara matkustaa taasen HPK:n vieraaksi Hämeenlinnaan. Alkuvaikeuksien jälkeen pelinsä parempiin uomiin saanut HPK on varmasti kova vastus Tapparalle kotiluolassaan, vaikka kirvesrinnat ovatkin hallinneet joukkueiden kohtaamisia viime aikoina.

» Lähetä palautetta toimitukselle