”Kympistä poikki”

LIIGA / Raportti
Tappara tarrasi viimeiseen mahdollisuuteensa pudotuspelipaikan havittelussa, kun se murjoi HPK:n jäänrakoon suurinumeroisesti 7-2. Lopputulos ei ehkä tee täyttä oikeutta kenttätapahtumille, mutta kirvesrintojen ketsuppipullon aukeaminen jätti joukkueelle vielä oven kesäloman viivästymiselle raolleen.

Vaikka Hakametsässä oltiin murskavoitosta huolimatta karnevaalitunnelmista kaukana, sai Tapparan fanikatsomokin harvinaista aihetta kannustushuutovarastonsa laajamittaiseen hyödyntämiseen. 7-2 -tilanteessa ilmoille kajahtivat "kympistä poikki" -huudot.

Tappara tehtaili alkutahdit maalikarkeloille ennen avauserän puoltaväliä, kun se onnistui yllättämään HPK:n maalissa aloittaneen Mikko Tolvasen kahdesti reilussa minuutissa. Tehoista vastasi nuoriso-osasto, ensin Jan-Mikael Järvinen ja sen jälkeen Arttu Ilomaki, joka vei parikymmentä vuotta vanhemman Marko Tuulolan kahville pahemman kerran.

HPK:n valmennusjohto reagoi nopeasti ja Tolvanen vaihtui Mika Järviseen. Vaihdos sai ritaripaidat heräämään peliin mukaan.

Kerhovalmentaja Timo Lehkosen tiivistelmässä peli ei ollut yhtä selvä kuin loppunumerot.

– Ei oltu ihan hereillä ensimmäisessä erässä, vaihdettiin maalivahtia ja päästiin peliin mukaan. Toka erä, oikeasti mehän vietiin sitä. Yhtäkkiä tulee kolmas ja neljäs maali niille ihan kuin ilmaiseksi. Kolmannessa erässä yritettiin vielä ja taas ensimmäinen hyökkäys ja 5-2. Aika julmaa, kun ajattelee, että Tapparalla ehkä 15 maalipaikkaa ja seitsemän maalia. Eihän normipelissä noista pitäisi yleensä mennä kuin 2-3 omiin.

HPK nousi tasoihin, mutta sitten Tappara meni menojaan

HPK:n aikaa pelissä oli toisen erän ensimmäiset 15 minuuttia. Ensin Otto Paajanen ohjasi Tuukka Mäkelän laukauksesta kavennuksen ja ajassa 34.43 nähtiin rangaistuslaukaus kun Tappara-pelaaja sulki kiekon maalivahdin alueella. Juha Metsolan siirto maaliin Jani Niemisen tilalle rankkarin ajaksi ei auttanut Tapparaa, vaan Alex Leavitt viimeisteli viileästi tasoituksen.


Arttu Ilomäki iski illan komeimman osuman.

Peli keinahti kuitenkin jo vajaan minuutin päästä takaisin Tapparalle, kun illan sankariksi tehoin 1+2 noussut viimeaikojen Tapparan valopilkku Arttu Ilomäki passasi hyvän katkon jälkeen b-pisteiden kaarten väliin Jussi Halmeelle, joka yllätti ensi kertaa Mika Järvisen. Tappara iski vielä kerran puoli minuuttia ennen toista erätaukoa, kun Antti Erkinjuntti vippasi HPK-maalin kulmalta kylmänviileästi rystyllä kiekon maaliin ollen itse selkä maaliin päin.

Kolmannesta erästä muodostui lähinnä kosmetiikkaa, kun Tapparan jokainen vähänkin vaarallisemmasta paikasta lauottu veto tuntui löytävän tiensä verkon perukoille. Jan-Mikael Järvinen osui ensin toisen kerran pelissä ja kaksi viimeistä maalia lähtivät Kalle Kaijomaan lavasta.

Arttu Ilomäen vahva esiinmarssi jatkui

– Saanut mahdollisuuden ja käyttänyt mahdollisuuden hienosti hyväkseen, totesi Tapparan apuvalmentaja Sami Hirvonen Ilomäestä.

Ilomäki itse vaikutti seisovan vahvasti jalat maassa, vaikka ilta olikin tiistaina Hakametsässä kokonaan hänen.

– Oon pelannut ykkös-kakkosketjussa, niin pakkohan siinä on tehoja tehdä, jos siinä meinaa pelata, jutteli Ilomäki pelin jälkeen.

– On se ollut koko vuoden tavoite päästä pelaamaan tänne ja päästä näyttämään, mitä osaa ja nyt se tuli tähän aikaan vuodesta. Hyvä että tuli, hän jatkoi.

Ilomäki on alkujaan Ilveksen miehiä, mutta siirtyi junioreissa Tapparan paitaan.

– Olinkohan 15-vuotias kun en mahtunut Ilveksessä pelaamaan. Odotin, että olisin mahtunut, mutta kun en mahtunut, oli pakko lähteä. Ei ole kaduttanut. Ihan tyytyväinen olen siihen hommaan ja että Tapparassa olen päässyt pelaamaan, kertasi taustojaan Tapparan illan sankari.

» Lähetä palautetta toimitukselle