HPK odotettuun voittoon

HPK kontrolloi odotusten mukaisesti Tapparan isännöimää ottelua Hakametsässä. Aivan suvereeni esitys 0-2-vierasvoitto ei kuitenkaan ollut, sillä tamperelaiset panivat Kerhon välillä erittäin ahtaalle. Ottelun käännekohdaksi nousi lopulta toisen erän puoliväli, kun Tappara otti kolme perättäistä jäähyä kesken painostusjaksonsa.

Kokonaisuudessaan ottelu oli suhteellisen tasainen, ja molemmilla joukkueilla oli omat painostusjaksonsa. HPK käytti omansa paremmin ja loi enemmän huippupaikkoja. Tosin hämeenlinnalaisten molemmat maalit olivat niin sanottuja räkämaaleja.

Tasainen, mutta sekava alku

Ensimmäisen erän joukkueet kamppailivat vielä tasavahvasti. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja ja tilanteet vaihtelivat päästä päähään. Ensimmäistä erää leimasi kuitenkin pieni sekavuus. Paikkoja aukesi yllättävistä tilanteista eikä kontrolloituja hyökkäyksiä nähty erityisemmin.

Toisessa erässä päästiin jo maalienkin makuun, kun Tony Virta ampui terävästi ja paluukiekkoon Jyrki Louhi. Louhi suti sinnepäin ja lopulta Miska Kangasniemi runnoi kaatuessaan niin kiekon kuin Mika Lehdonkin verkon perukoille. Ei kaunista, mutta tehokasta.

- Kiekko vaan maalille kovaa, veskarin on vaikea sulkea reboundi ja sitten vaan äijä perään. Aina se ei mene, mutta välillä menee. Jos emme onnistu tekemään hienoja maaleja, niin tehdään räkämaaleja. On hyvä että niitäkin haetaan eikä vain aina hyviä ja varmoja paikkoja, totesi HPK-luotsi Jukka Jalonen joukkueensa viimeistelystä.

Tapparan painostus kaatui jäähyilyyn

HPK:n avausmaalin jälkeen tahdista vastasi Tappara. Kotijoukkue painoi pelin hämeenlinnalaisten päätyyn ja rakensi hyviä tilanteita. Parhaimmat näistä osuivat Kimmo Koskenkorvalle, jonka viimeistely oli kuitenkin tunnetun heikkoa. Toisaalta avain huippupaikkoja ei joukkue saanut luotua.

Tapparan hyvä painostusjakso päättyi kuitenkin nolosti. Kirvesrinnat ottivat kolme perättäistä jäähyjä, ja ote siirtyi täysin HPK:lle. Kun Tony Virta ohjasi vielä kolmannen HPK-ylivoiman aikana taululle lukemat 0-2, oli Tapparan peli pelattu.

- Kolme jäähyä peräkkäin ja oma ote katosi peliin siinä. HPK pääsi 2-0-johtoon ja sen jälkeen loppupeli oli enemmän odottelua, kommentoi Tapparan päävalmentaja Mika Saarinen ottelun käännekohtaa.

Odottelulta Tapparan loppupeli vaikuttikin, sillä se ei enää pystynyt haastamaan HPK:ta. Edes Mika Saarisen ketjumuutokset eivät tuoneet haluttua tulosta kolmannessa erässä. Kunnia pitää kuitenkin antaa sinne minne se kuuluu. Ritaripaidat puolustivat tänään erittäin hyvin, ja suorituksen kruunasi Rob Tallasin hyvä maalivahtipeli.

- Joukkue puolustaa paremmin kuin viime vuonna tähän aikaan, eikä kyse ole pelkästään Tallasin hyvyydestä. Meille ei tule laukauksia, 22 on keskiarvo tähän asti, kommentoi Jalonen.

Tallasin hyvät otteet herättivät kysymyksiä myös toisen Kerho-vahdin tulevaisuudesta. Jalonen lupasi kuitenkin myös Joni Puurulalle vastuuta jatkossa.

- Joni pelaa lauantaina. Tallaskin tarvitsee lepoa. Hän saa nyt viikon hyvän huilin tähän väliin ja ensi viikolla on taas kolme peliä. Uskon, että pelataan 2-1 sekin viikko. Joni on hyvä maalivahti, mutta kaveri on pelannut niin hyvin, että turha on ollut vaihdella.

Tappara puolestaan sai jobinpostia Pekka Saravon loukkaannuttua jo ensimmäisessä erässä. Saravo sai kiekon jalkaansa heittäydyttyään HPK-pakin laukauksen tielle. Vamman vakavuus selviää keskiviikon tutkimuksissa.