Tapparan kuusi maalia HIFK:n verkkoon toivat kuudennen perättäisen voiton

LIIGA / Raportti
Ville Nieminen teki kaksi maalia vastustajan verkkoon.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Tapparan voittokulku jatkuu pysäyttämättömänä. Eilen kirvelevän tappion Jokereille kärsinyt HIFK ei kyennyt antamaan illan isännälle kunnon vastusta, vaan tamperelaiset menivät menojaan jo ottelun avauserässä.

Tappara pelasi kenties kauden parhaimman avauseränsä ja herätti kotiyleisön kovaan kannustukseen vakuuttavalla puolustuspelillään sekä kahdella komealla maalillaan. HIFK lyötiin kanveesiin Ville Niemisen kovalla lämärillä ja Jan-Mikael Järvisen upeasta tarjoilusta nauttineen Olli Palolan osumalla. Täysin telineisiin jääneen HIFK:n päävalmentajaa Raimo Summasta ei juuri ottelun jälkeen naurattanut.

- Tappara tuli otteluun hyvin, me tultiin jostain kaukaa viidakon perukoilta... Kyllä meidän lähtö oli hirveä. Yritettiin huilata eilisen pelin jälkeen paljon ja saada (hommaa) niinku valmiiksi, mutta jäätiin kyllä aivan jalkoihin. Toisella erätauolla juteltiin poikien kanssa, että ei tämä voi mennä näin, kun on maksavat katsojat ja kaikki. Siitä kiitos pojille, että saatiin se peli kolmannessa erässä sitten jollekin tasolle, kertasi Summanen ottelun kulkua.

Ketsuppipullojen paukahtelua ja erikoisia maaleja

Kotijoukkueen rynnistys jatkui vahvana myös toisessa erässä, ja ensimmäisen erän tapaan Tapparan tämän kauden maalintekijätilastoihin saatiin lisää uusia nimiä. IFK-vahti Brad Thiessenin hapuilevasti alkanut ilta synkkeni toden teolla, kun tšekkipakki Jan Tabacekin puolesta kentästä lähtenyt laukaus upposi kaikkien ihmetykseksi kanadalaisvahdin selän taakse. Tämä riitti myös valmentaja Summaselle ja maalin suulle komennettiin Antti Ore. Ottelun jälkeen petopaitojen päävalmentaja ei suostunut kommentoimaan joukkueensa maalivahtipeliä laisinkaan.

Orekaan ei saanut pidettyä maaliaan puhtaana kuin vajaat kuusi minuuttia, kun amerikkalaisvahvistus Nick Bailen siirsi Tapparan hieman helpohkosti jo 4-0 -johtoon erikoistilanteen aikana. Ilotulitus jatkui pian erän vanhetessa, kun Nieminen räjäytti alkukauden ajan paisuneen ketsuppipullonsa toden teolla kappaleiksi viimeisteltyään kotijoukkueen viidennen maalin "omalta tontiltaan" maalin edestä. Omien sanojensa mukaan pianon selästään pudottanut ikitaistelija vaikutti taiston tauottua helpottuneelta.

- Nojoo, onhan tämä vaikea alkukausi ollut. Kyllä tämä on ollut aika taistelua. Pelipäiviin on yritetty satsata, mutta ihan vielä paikat eivät ole siinä kunnossa missä niiden haluaisin olevan. Jokainen kausi on erilainen, ja se pitää vain hyväksyä, totesi maalintekijä Nieminen alkukautensa vaikeuksista.

Kolmas erä kosmetiikkaa

Heti päätöserän alkuun Hakametsä räjäytettiin vielä kertaalleen maalin jälkeiseen riemuun Palolan illan toisella maalilla. Tämän jälkeen kotijoukkueen otteet hieman löystyivät ja helsinkiläisvieraat pääsivät tuikkaamaan kaksi maalia Henrik Forsbergin ja Janos Harin johdolla. Kokonaisuudessaan iltapuhde oli Tapparan osalta kuitenkin hyvin positiivinen, ja tyytyväisyys huokui myös päävalmentaja Jukka Rautakorven kasvoilta.

- Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, valmistauduttiin hyvin ja pystyttiin pitämään HIFK pois maalipaikoilta. Toiseen erään tuli sitten aika erikoisia maaleja. Vastustaja varmasti oli henkisesti tyhjä eilisen ottelun jälkeen. Numerot (6-2) vähän hämäävät, mutta itseluottamuksen löytyminen on totta kai hienoa, varsinkin niille pelaajille, jotka tänään onnistuivat, kertoi Rautakorpi medialle.

Tappara pelaa seuraavaksi kaksi peräkkäistä vierasottelua; ensimmäisen Jyväskylässä ja toisen Raumalla. HIFK:n seuraava ottelu odottaa tiistaina Oulussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle