Färjestad nappasi Nordic Trophyn pronssit

Tampereen Tapparan ja ruotsalaisen Färjestad BK:n välinen pronssiottelu oli maaleiltaan tasaväkinen vääntö. Tappara hallitsi peliä, mutta Färjestad vei ottelun voiton tehokkaamman viimeistelynsä myötä.

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa runsaasti maalipaikkoja, mutta viimeistelyn taso ei päätä huimannut. Ruotsalaiset hukkasivat useita läpiajoja ja Tapparan tilanteet menivät toistuvasti liian lähelle maalia.

Tamperelaiset loivat tasakentällisin painetta Färjestadin päätyyn, ja ruotsalaisten painostusjaksot syntyivät lähinnä silloin, kun Tapparan neloskenttä oli jäällä. Ottelun loppupuoli oli varsin kaksijakoinen, sillä tamperelaiset olivat toisessa erässä selvästi niskan päällä, mutta kolmannessa Färjestad käänsi painopisteen toiseen suuntaan.

Färjestadille avausmaali onnenkantamoisella

Ruotsalaisjoukkue sai otteluun mieluisen lähdön, kiekko painui Tapparan verkkoon heti ensiminuuteilla. Christian Söderströmin veto muutti suuntaansa maalin edessä päivystäneen Miko Malkamäen luistimesta ja Tommi Nikkilä oli voimaton.

Tapparan tasoitus näki päivänvalon avauserän puolivälissä. Maalin eteen piiloutunut Arsi Piispanen ohjasi Teemu Aallon vedon verkkoon.

Ruotsalaiset eivät kuitenkaan masentuneet tasoituksesta. Mikael Johansson pääsi täräyttämään aivan Nikkilän edestä, kun Per Åslund tarjoili mainion syötön maalin takaa.

Tappara pyörittää

Toisessa erässä tamperelaisilla oli runsaasti maalipaikkoja, mutta Färjestadin maalivahti Christopher Heino-Lindberg ehti kiekon eteen välillä tuurilla, välillä taidolla. Hän torjui erän aikana peräti 27 laukausta ja Tapparan hyökkääjillä onkin syytä katsoa peiliin ottelun jälkeen. Tamperelaisvahti Nikkilä selvisi toisessa erässä neljällä torjunnalla.

Färjestad kuittasi kuitenkin nämä tilastot päätöserässä. Heino-Lindbergille kertyi ainoastaan kolme torjuntaa, kun taas Nikkilä sai hikoilla 17 laukauksen eteen.

Ruotsalaisjoukkue rynnisti kahden maalin karkumatkalle kolmannen erän alkupuolella. Richard Wallin ryösti kiekon Tapparan ylivoiman aikana. Mies spurttasi läpi ja ampui lopulta matalan laukauksen, joka painui verkkoon.

Tappara yritti ajaa ruotsalaisten johtoa kiinni ja avasi täten peliään. Tästä johtuen ruotsalaisjoukkue onnistui luomaan muutaman läpiajon, mutta Nikkilä piti joukkuettaan pystyssä. Tamperelaisten kiriä hankaloittivat myös lukuisat rangaistukset.

Andrè Benoit loi vielä tamperelaisille toivoa, kun mies survoi maalin nurkalta väkisin pelivälineen verkkoon. Tappara ei kuitenkaan pystynyt enää maalintekoon ja loppulukemiksi kirjattiin Färjestadin voitto lukemin 2-3.

Nordic Trophyn finaaliturnaus jatkuu lauantaina kahdella ottelulla. HIFK kohtaa Djurgårdenin sijoitusottelussa ja turnauksen päättää finaali, jossa kohtaavat Oulun Kärpät ja Frölunda Indians.