Tappara kuritti Djurgårdenia

Kesäterässä ollut Djurgården sai kylmää kyytiä Tapparaa vastaan. Vaasassa pelattu ottelu päättyi ansaitusti tamperelaisten voittoon numeroin 6-1 (4-1, 0-0, 2-0).

Ottelu ratkesi käytännössä jo alkumetreillä. Tappara latoi kymmenen minuutin sisällä neljä maalia, eikä voittajasta ollut sen jälkeen epäselvyyttä.

Djurgårdenin musta avauserä

Avausmaali nähtiin ajassa 5.49, kun Mika Viinanen siirsi Tapparan johtoon, syöttäjinä Petri Kontiola ja Tuukka Mäntylä. Seuraavalla minuutilla joukkue pääsi ylivoimalle ja taas kolahti. Tällä kertaa maalintekijänä oli siniseltä maskin takaa osunut Teemu Aalto.

Ottelun tuominnut Timo Favorin piti tarkkaa linjaa läpi ottelun ja molemmat joukkueet saivat harjoitella erikoistilannepelaamista. Tapparalla homma toimi ja niinpä kolmaskin maali syntyi yv:llä, ajassa 14.46. Teemu Virkkusella oli tilanteessa ripaus onneakin mukana, sillä kiekko ohjautui maaliin epävarmalta vaikuttaneen maalivahti Daniel Larssonin luistimesta. Kun vielä seuraavalla minuutilla Niko Nieminen lisäsi kirvesrintojen johdon jo 4-0:aan, päätti DIF-valmennus vaihtaa maaliin Teemu Lassilan.

Djurgårdenille laiha lohtu oli avauserän viimeisellä minuutilla syntynyt kavennus, kun Kristofer Ottosson onnistui yllättämään Tapparan maalia vartioineen Tommi Nikkilän. Osuma oli hieman halpa, mutta muuten Nikkilän esitys oli hyvä.

Pelailun makua loppua kohti

Toiseen erään ei lisämaaleja nähty. Tilastomerkintöjä saatiin aikaan lähinnä jäähyjen muodossa, mutta mm. hyvin torjuneet maalivahdit pitivät huolen siitä, ettei tilanne muuttunut kolmanteen erään mennessä.

Päätöserässä jännitettiin lähinnä Lassilan mahdollista nollapeliä. Viinanen kilautti ensin varoitukseksi kiekon ylärimaan ja hieman myöhemmin Tappara rankaisi jälleen ylivoimalla. Stefan Öhmanin nappisyöttö takatolpalle oli hieno ja Sami Venäläisellä oli helppo työ siirtää kiekko ohi Lassilan. Akseli Öhman-Venäläinen toimi muutenkin hyvin eivätkä lisämaalit olleet kaukana.

Loppua kohti Tapparalla oli jo varaa leikitellä ja hakea lähinnä näyttäviä yhdistelmiä. Kertaalleen tässä onnistuttiinkin, kun erän lopussa Aalto ja Kontiola jarjestivät klap-klap-tyyliin Marko Kauppiselle paikan laukaisusektoriin. Tämä ei erehtynyt, vaan iski hienon kuvion päätteeksi loppunumeroiksi 6-1.

Djurgården ei ottelussa juuri vakuuttanut. Yli tuhatpäinen yleisö sai nähdä joukkueen, joka vaikutti saapuneen Vaasaan lähinnä aurinkoa ottamaan. Yhden ottelun perusteella on turha tehdä liian kattavia johtopäätöksiä mutta varmaa on, että jatkossa riittää parantamista, mikäli joukkue aikoo parantaa viimekautista kymmenettä sijaa Elitserienissä.

Tappara puolestaan pelasi hyvällä itseluottamuksella ja ansaitsi voittonsa. Erityismaininnan ansaitsee joukkueen keskuhyökkääjäkaarti. Kaukana ovat ne ajat, jolloin pelintekeminen lepäsi Janne Ojasen harteilla. Kontiola ja Öhman nimittäin kantavat molemmat hyvin vastuuta, eikä 4-ketjua vetänyt Jarkko Pyymäki ollut turisti hänkään.