Myllys kaatoi epäonnisen Tapparan

Blues on ollut koko historiansa ajan vaikea vastustaja Tapparalle. Lauantai-ilta ei tehnyt poikkeusta. Espoolaiset veivät pisteet luvuin 0-2.

Ottelu lähti kulkemaan odotetulla tavalla, Tappara lähti vauhdikkaasti hyökkäämään ja Blues puolustamaan. Perjantain ottelu painoi varmasti Bluesin pelaajien luistimissa, sillä Tapparan hyökkäykset vyöryivät varsinkin ensimmäisessä erässä helpohkosti Jarmo Myllyksen maalille.

Molemmat joukkueet pelasivat aika mitäänsanomattoman ensimmäisen erän. Molemmat pääsivät pelaamaan myös kerran ylivoimaa, mutta kumpikaan ei meinannut saada edes ylivoimakuviotaan kuntoon. Ottelua kuitenkin pelattiin enemmän Bluesin kuin Tapparan päädyssä ja Myllys joutui venymään muutaman kerran parhaimpaansa.

Viisi hyökkääjääkään ei auttanut

Tappara jatkoi toisessa erässä siitä, mihin jäi ensimmäisessä. Kovalla sykkeellä, mutta tuloksetta. Sebastian Sulun ja Rami Alangon otettua puolen minuutin välein jäähyt nähtiin kentällä todellinen erikoisuus. Tappara luistelutti viidellä kolmea vastaan ylivoimaan viisi hyökkääjää! Jälleen Myllys oli herra ja hidalgo ja piti maalinsa puhtaana. Myllyksen huipputorjunnat jatkuivat koko erän ja kuten aina, mukana oli myös hyvää tuuria. Sen sai todeta mm. Jaakko Uhlbäck

Myllys oli kentän ehdoton kuningas

© Tomi Vaara
alt="Myllys oli kentän ehdoton kuningas">

Erän puolivälin tienoilla syntyi todellinen hässäkkä Bluesin maalin eteen. Päätuomari Kaislehto puhalsi pelin poikki ja Tapparan pelaajat ja yleisö juhlivat maalia ja Jarmo Myllys luisteli äkäisenä Kaislehdon perässä kohti toimitsijapöytää. Kaislehto tarkisti tilanteen videolta – ei maalia. Ihmetystä herätti mitä Kaislehto videolta tutki? Eihän videolta näy, syntyikö maali ennen vai jälkeen vihellyksen. Yhtä kaikki, ainakin kirjoittajan mielestä tuomio oli oikea.

Arto Laatikaisen istuessa jäähyllä Blues pääsi nololla tavalla johtoon. Purkukiekko meni kohti Mika Lehtoa, joka yritti pitää patjojensa alle jäänyttä kiekkoa pelissä, jotta oma puolustaja saisi kiekon. Kiekko lirui kuitenkin makuullaan olleen Lehdon selän alta maaliin. Tekijäksi merkattiin Marko Tuomainen.

Blues keskittyi puolustamaan

Tappara lähti kolmanteen erään jälleen kovalla sykkeellä. Heti aloituksen jälkeen Janne Ojanen ja Jussi Tarvainen pääsivät yrittämään kolmesti ”Jamon” ohitusta, mutta tuloksetta.

Kolmannessa erässä Blues vain tiivisti puolustustaan ja hyökkäsi entistä varovaisemmin. Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi, kun Marko Tuomaisen syötöstä Cory Murphy pääsi hyvään laukaisupaikkaan. Veto epäonnistui, mutta Mika Lehto hörppäsi kiekon taakseen.

Mitä seuraavaksi?

Molemmilla on vielä paljon parannettavaa. Tapparan sietäisi harjoitella erityisesti ylivoimaa, joka kyllä on näyttävän näköistä, mutta tehotonta. Tappara selkeästi kaipaa myös omaa ”Machuldaansa”, joka voisi omalla panoksellaan ratkaista pelejä. Toivottavasti kesken ottelun katsomoon ilmestyneestä Tom Bissetistä olisi tähän rooliin. Hieman ihmetyttää myös Toni Mäkiahon vilttikomennus, mies olisi voinut tuoda kovuutta Tapparan kulmavääntöihin.

Bluesin kohdalla ihmetyttää eritysesti Juha Ylösen heikot otteeet. Ylönen vaelteli nytkin aivan varjojen mailla. Ilahduttavaa on omien junioreiden, mm. Niko Niemisen ja Matti Näätäsen, hyvät otteet. Toipuneesta Marko Tuomaisestakin tulee varmasti olemaan vielä iloa Bluesin hyökkäykselle. Jobin postiksi tästä ottelusta voidaan laskea Jarmo Myllyksen lievä loukkaantuminen muutama minuutti ennen ottelun päättymistä. ”Jamo” joutui venyttämään spagaatiin ja näytti satuttaneensa nivusen. Mies kuitenkin jatkoi ottelun loppuun asti.

Seuraavaksi Tappara kohtaa tiistaina TPS:n Turussa ja Blues Jokerit.