Blues puolusti sydänverellään ja riisti kaksi pistettä Hakametsästä

Tapparan ja Bluesin kohtaaminen oli odotetun tasainen. Joukkueet ottivat jo lähes NHL-tyyliin tilaa ja aikaa pois vastustajalta, eikä maaliverkkoja juuri pöllytetty. Ari Vallin ryösti ratkaisumaalillaan sankarin viitan Tappara-veskari Juha Metsolalta.

Miesvartiointi ja maalinedustan suojelu olivat varsinkin Bluesin päässä kovaa luokkaa. Espoolaiset loivat enemmän maalipaikkoja ja kärsivät taas viimeistelyongelmista, mutta viitseliäs kamppailupelaaminen toi joukkueelle tarvitun edun.

– Vaikeaa oli, kolme tappiota alla. Voitolla on merkitystä, voitto otettiin ja positiivista on, että se peli on olemassa siellä. Kun pelaa hyvää jääkiekkoa, siihen on helppo tukeutua. Tänään pelattiin erinomaista jääkiekkoa kaksi erää, summasi Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Karua lähitaistelulätkää kaksi erää

Alkuillan pelilliset hienoudet painottuivat lähinnä joukkueiden taisteluilmeisiin. Puolustusvaiheessa ollut joukkue ajoi kiekollisen ryhmän päälle puolin ja toisin tehokkaasti ja tilanteet muuttuivat jatkuvasti kulmapaineiksi, joissa Blues oli läpi illan ratkaisevasti vahvempi.

Ensimmäistä erää sekoittivat runsaat jäähyt, mutta ylivoima ei satunnaisista uhkaavista tilanteista huolimatta toiminut kummallakaan. Tasaviisikoin vierasjoukkue sai kiekon hyökkäyspäätyyn hieman Tapparaa useammin.

– En tiedä, söikö tiukka peli meidän rohkeutta sitten. Suuri osa oli Bluesin hyvyyttä ja osa sitä, että meidän olisi vielä enemmän tarvinnut maksaa hintaa voitosta. Blues oli kuitenkin erittäin aktiivinen ja puolusti hyvin joukkueena, Tapparan valmennusryhmän Sami Hirvonen myönsi.

Dale Clarken ilmeestä kaksi sarjapistettä, Olli Palolan vastaavasta yksi.
Mika Kylmäniemi - mika.kylmaniemi@gmail.com

Pelin painopistettä käänsi ottelun alkupuolella Tapparan päätyyn myös se tosiasia, että kirvesrintojen hyökkäyksiinlähdöt olivat astetta Bluesia vaisumpia. Tamperelaiset olivat vaikeuksissa kovan karvauspaineen kanssa ja vastaavasti vieraiden avaussyöttöpeli tuntui olevan hyvässä tikissä.

Avausosuman iski toisen erän puolivälissä Bluesin Ville Varakas. Alkuerä oltiin pelattu aaltoliikkeessä, mutta Blues sai kellon käydessä taas hieman otetta. Nimettömäksi jäänyt Tappara-puolustaja pelasti vielä hienosti yhden 3-1 -ylivoimahyökkäyksen, mutta Varakkaan tarkka ja terävä laukaus oli liikaa Metsolan jalkovälille ja nollapelihaaveille.

Tappara-koutsi Hirvonen antoi kannattajille kunnian loppukiristä

Päätöserässä näytti alkuun hieman epäselvältä, kykeneekö Tappara haastamaan Bluesin revi, riko, raasta -vieraskiekon. Viimeisen kymmenminuuttisen lähestyessä hyvän iltapuhteen pelannut Antti Orekin kuitenkin sai tekemistä maalillaan, kun Jukka Peltolan kynäilyt ja Miikka Männikön survomisyritykset aiheuttivat pientä hämminkiä.

Ari Vallin sai halaukset voittomaalin kunniaksi.

Erän ja pelikellon kääntyessä kohti auringonlaskua Blues oli lopulta pakotettu rikkomaan tasoitusmaalin arvoisesti. Juuso Ikonen koukkasi ensin kentällä ja sen jälkeen jäähyboksin kautta vaihtoaitioon, kun Männikkö ohjasi Tommi Kovasen siniviivalepakon rysään. Ylivoimatilannetta ehti kulua vain seitsemän sekuntia. Oreen suivaantumisesta huolimatta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa korkeaa mailaa, vaikkei videotarkistuskaan väärin olisi ollut.

Sami Hirvonen nosti lakkia maalivahtinsa sekä ns. kuudennen kenttäpelaajan suuntaan.

– Metsola oli erittäin hyvä ja piti meidät pelissä. Täytyy kiittää faneja ja etenkin tuota uutta kulmakatsomoa, joka jaksoi kannustaa. Sytyttiin siitä ja kolmas erä oli meidän paras.

60 minuuttia ei lopulta riittänyt joukkueiden välisen tasoeron selvittämiseen, joten ratkaisu haettiin jatkoajalta. Ari Vallin ohitti Metsolan Kristian Kuuselan nappiin osuneesta poikittaissyötöstä ja katkaisi joukkueensa kolmen ottelun tappiokierteen.

– Kolmannessa erässä alkoi näkymään, ettei olla voitettu vähään aikaan. Olihan Tapparaa vastaan vaikeaa pelata. Välillä pystyttiin nopeasti kääntämään peliä niin, ettei niitä ollut viittä odottamassa siellä ja pystyttiin laatupaikkoja luomaan, vaikka ne puolustavatkin hyvin ydintä, Marjamäki sanoi ja jäi vielä pureskelemaan sitä, että Blues loi hänen mielestään jälleen kolmeen pisteeseenkin riittävän määrän maalipaikkoja.

Ennen maaottelutaukoa joukkueet ovat tulessa vielä kertaalleen ottelupareilla Blues-HIFK torstaina ja Ässät-Tappara perjantaina. Sarjataulukko ei tamperelaisten ja espoolaisten sijoitusten suhteen muuttunut.