Tappara katkaisi Ässien voittokulun

Uskon tekemiseensä löytänyt Tappara puristi voittomaalikilpailussa voittoon Ässistä ja katkaisi porilaisten viisi ottelua kestäneen voittoputken. Ässillä oli riittävästi tekopaikkoja viedä kaikki pisteet mennessään, mutta Tapparan maalissa Jani Nieminen piti kotijoukkuetta pystyssä. Suurimmat aplodit Hakametsässä keräsi kuitenkin SM-liigan nuorimman maalintekijän tittelin itselleen haalinut Aleksander Barkov junior.

Ässät tuli sykkeellä pelin alkuun ja rakenteli hyviä laukaisupaikkoja Tapparan yrittäessä pysyä kyydissä mukana. Käännös tapahtui avauserän puolessa välissä kun Tapparan oli ensin saanut ylivoiman ja sitäkautta ensimmäistä kertaa peliä painettua tosissaan Ässien kenttäpäätyyn. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta heti sen päätyttyä Miikka Männikkö pääsi tälläämään laatan porilaisten puolustuksen keskeltä ohi maalivahti Antti Raannan.

- Ottelun alussa ei oikein saatu irti, erän jälkimmäinen kymppi oli parempaa, muotoili Tapparan päävalmentaja Risto Dufva.

Vieraiden virkaveli Karri Kivi ei paljoa hyvää nähnyt omiensa esityksessä siitäkään huolimatta, että
paremmalla viimeistelyllä patapaidat olisivat vieneet kaikki kolme pistettä mennessään.

- Alku oli hyvä. Tampereella on yleensä ollut vaikea saada koneita käyntiin, en tiedä mikä siinä on. Nyt alku oli hyvä ja se on tietysti positiivista, Kivi sanaili.

Tappara sai maalin myötä selvästi paremman otteen pelistä.

Barkovista SM-liigan nuorin maalintekijä

Tapparan kannalta ottelun merkkihetki koettiin toisen erän alussa. Tappara oli juuri selvittänyt alivoiman, kun
Sami Venäläinen kuskasi kiekon oikelta laidalta sisään Ässien alueelle ja toimitti sen keskelle Jussi
Makkoselle
. Makkosen vedon luultiin jo livahtaneen suoraan sisään, mutta Hakametsä intoutui todellisiin suosionosoituksiin, kun maalintekijäksi korjattiin pian Aleksander Barkov.

Barkov jr. otti näin Juha Jyrkkiön hallussa olleen nuorimman maalintekijän tittelin itselleen 16 vuoden, kahden kuukauden ja kahden päivän iässä.

Aleksander Barkov juniorista SM-liigan nuorin maalintekijä.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Tapparalla oli tämän jälkeen mahdollisuus lisätä johtoaan ylivoimalla, mutta kun se ei tuottanut tulosta, alkoi Ässät tulla mukaan otteluun. Tapparan pelin musta hetki sattui pari minuuttia jälkeen ottelun puolivälin, kun Ässät tuli 2-2 -tasatilanteeseen minuutin sisällä. Onnistujina olivat Niko Palonen ja Tuomas Santavuori.

- Ylivoimalla oli hyviä paikkoja tehdä kolmas maali, mutta ei tehty. Siinä tuli sitten näkyviin joukkueen alkukauden tuoma kuorma. Menetettiin pelin manööverikyky ja se kun menetetään, niin silloin joudutaan kokoajan ottamaan vastaan, filosofoi Risto Dufva.

- Nousu oli meiltä positiivista tottakai, ennen sitä näytti vähän huonolta, tuumi puolestaan Kivi.

Joey Tenute toi Tapparalle kaksi sarjapistettä

Kolmas erä oli ottelun tapahtumaköyhin jakso, mutta siinäkin Ässät oli pari-kolme kertaa lähellä mennä johtoon. Jani Nieminen kuitenkin siivitti juokkueensa
paraatipelastuksillaan jatkoajalle ja vielä siinäkin kesti Tapparan jouduttua alivoimalle kertaalleen.

Voittomaalilaukauskilpailuun Tappara yllätti pistämällä maaliin Juha Metsolan. Se kannatti, sillä Metsolaa ei pystynyt kukaan Ässien ampujista yllättämään.

- Maalivahtivalmentaja Petri Tuononen ratkaisusta vastasi keskusteltuaan Niemisen kanssa, kertoi Dufva.

Tapparasta rankkaria kokeilemassa kävi myös Barkov jr. ja kokeili heti tunnettua "Peter Forsberg" -harhautusta.

- Vaikkei mennyt maaliin, niin näytti että löytyy boltsia, kun yritti tuollaista, kehui Dufva.