Lucenius villitsi Hakametsän

Lucenius iski illan voitto-osuman.
Tappara ja Ässät pelasivat Hakametsän perjantai-illassa kiihkeän ja tasaisen väännön. Aivan kuten maanantainakin, ratkaisu saatiin vasta viimeisillä sekunneilla; tarkalleen ottaen 1,2 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä kun Niclas Lucenius villiinnytti kotiyleisön räjähtäviin suosionosoituksiin.

Perjantain kamppailu todella lunasti niitä odotuksia, joita tämän kauden finaalisarjalle on asetettu ja ottelu olikin kiihkeä heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen. Ässien maalinedustalle syttyi jo 23 sekunnin pelin jälkeen pienoinen joukkorähinä, jossa joukkueet tähtipelaajiensa johdolla laittoivat pystyyn pienoiset pystypainit.

Tunne ja intensiteetti olivat huipussaan koko ottelun ajan ja molempien joukkueiden maalinedustoilla nähtiinkin lukuisia nahinoita. Tappara vastasi Ässien fyysisyyteen selvästi paremmin kuin edellisessä kohtaamisessa Porissa, jossa tamperelaiset jäivät auttamatta porilaisten vyöryn alle.

- Jos ekan pelin nollaus oli maailman helpoin, niin viime pelissä oli sitten jo todella kova homma että saadan jengi balanssiin hyvänolon tunteen takia, ja että saadaan se hyvä olo veks ja itseluottamus säilytettyä. Se onnistui kyllä, joukkue oli todella valmis, kertoili patavalmentaja Karri Kivi.

Keskiviikosta todellisen tasonnoston tehnyt kotijoukkue haki raivokkaasti avausmaalia ja avasikin maalihanat reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen kun huikeaa kevättä pelaava Jukka Peltola iski jo pudotuspelien kuudennen maalinsa Dragan Umicevicin loistosyötöstä. Avauserä oli pitkälti Tapparan hallintaa, eikä Ässät päässyt kuin satunnaisesti lähentelemään Juha Metsolan vartioimaa maalia.

Kotijoukkueen hyvä vire katkesi kuitenkin kuin seinään Antti Erkinjuntin saatua erittäin kyseenalaisen estämisjäähyn vain 56 sekuntia ennen ottelun loppua. Ässät kiitti tuomareita avusta ja muutti lukemat tasoihin vain yhdeksän sekuntia myöhemmin kun kultakypärä Veli-Matti Savinainen sai iskeä kiekon käytännössä tyhjään maaliin. Kuuma ja värikäs ensimmäinen erä päättyi lopulta tasalukemissa 1-1.

Ässät siirtyy kuskin paikalle

Toisen erän alussa Tappara vaikutti palanneen keskiviikon heikolle tasolleen, kun Pekka Saravo otti typerän kiekko katsomoon –jäähyn. Edellisessä kohtaamisessa jäähyilyyn sortuneet tamperelaiset vaikuttivat sortuvan samaan virheeseen, sillä toisen erän puoleen väliin mennessä kotijoukkueen jäähyaitiota oli kulutettu jo seitsemän kaksiminuuttisen verran. Osasyy jäähyihin löytyy myös tuomariparista Tom Laaksonen & Jukka Hakkarainen, joiden toiminta perjantaina jätti paljon toivomisen varaa.

Yhtä kaikki, Ässät otti komennon kentällä ensisijaisesti paremman pelaamisensa turvin. Paineistus palkittiin vajaa kolme minuuttia ennen erän loppua, kun Ville Niemiselle sattui karmea syöttövirhe, josta Mika Niemi vapautti Aki Juuselan läpiajoon. Juusela kiitti tilaisuudesta ja siirsi tyylikkäällä rystynostolla porilaiset maalin karkumatkalle. Lähtökohdat kolmanteen erään näyttivät kotijoukkueen kannalta todella synkiltä ja etenkin pakkipari Saravo & Juha Leimu vaikuttivat lähes jokaisessa vaihdossaan olevan vaikeuksissa liukkaiden ässähyökkääjien kanssa.

Tunteikas viimeinen sekunti

Myös kolmannessa erässä kiekko poltteli pahasti Tappara-pelaajien lavoissa. Ässät vaikutti etenevän vastustamattomasti kohti toista voittoaan finaalisarjassa, kunnes puolustaja Teemu Aalto päästi Tapparan piinasta vajaa kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Lukemat tasoihin viivalta laukonut Aalto viimeisteli jo kevään kymmenennen pisteensä.

Maalin jälkeen uutta puhtia otteisiinsa saanut kotijoukkue haki aktiivisesti voittomaalia siinä kuitenkaan onnistumatta – kunnes koitti varsinaisen peliajan viimeinen sekunti. Ottelun kolmannen syöttönsä antanut Umicevic laittoi loistopassin maalin eteen liukuneelle Niclas Luceniukselle, joka iski ratkaisun kun kelloon jäi vain 1,2 sekuntia aikaa. Hakametsän katto oli nousta maalin tultua ilmaan kotijoukkueen kannattajien riemuitessa. Tappara otti nyt toisen kiinnityksen Kanada-maljaan ja on askeleen lähempänä suurta unelmaa.

- Matka jatkuu. Edelleen on asioita, joita meidän pitää pystyä parantamaan, jäähyjen kanssa pitää olla viisaampi. Toisessa erässä kun oltiin puoli erää jäähyllä, niin se vähän söi peliä. Kiree peli, onneksi Umicevic toi tähän peliin viisiminuuttisen lisää syötöillään, totesi kirvesluotsi Jukka Rautakorpi.