D-junnupomppu Padan turma ensimmäisessä finaalissa

Peltolan onnenpomppu ratkaisi ensimmäisen kohtaamisen.
Tapparan ja Ässien välinen 1.finaali tarjosi katsojilleen vaihtelevaa peliä. Ässien terävä alku taittui takaa-ajoksi, jonka onnistuttua oli Tapparan aika iskeä vielä viimeinen naula patapaitojen arkkuun.

Tappara ja Ässät kohtaavat ensi kertaa finaaleissa sitten vuoden 1984. Molempien joukkueiden pitkä pelitauko ja tunnusteleva alku loppuivat kuin tykkänään Ville Niemisen 1-0-osumaan toisen erän lopulla. Finaali nousi arvoiseensa liitoon.

- Tappara pelaa aivan eri tavalla kuin aiemmat vastustajat ja peli oli aivan erilaista kuin aiemmin. Tarvitsemme sen yhden napsun lisää, sen aggren maalille menoon, kommentoi Ässien päävalmentaja Karri Kivi ottelun jälkeen.

- Pienestä on nämä tärkeät pelit kiinni. Molemmat puolustivat hyvin, purki Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi ottelun.

Ässät painosti Metsolaa, Tappara jäässä

Ottelun alkua leimasi Tapparan heikko kiekollinen pelaaminen ja Ässien hurmosmentaliteetti. Porilaisten yksinkertainen painepelaaminen tuottikin Tapparalle vaikeuksia ja jo ensimmäisessä vaihdossa kiekko pyöri Juha Metsolan maalilla kahteen otteeseen.

- Ensimmäinen erä oli meidän, toinen Tapparan, avasi Kivi pelin virtauksia.

Kun kirvesrintojen hyökkäyspelaamisesta ottelun erässä vastasi pääosin Tapparan nelosvitja, puolustuspäässä esiin nousi eritoten Juha Leimu heikoilla ratkaisuillaan.

Ässien parhaaseen paikkaan pääsi nuori Eero Elo, joka patapaitojen erän ainoan ylivoiman aikana pääsi Metsolan torjuman irtokiekon jälkeen tälläämään pikkumustan ylärimaan.

Ville Niemisen energia vei Tapparan johtoon

Toisessa erässä pelin painopiste säilyi D-päädyssä, tällä kertaa Ässien maalilla. Porilaiset kuitenkin puolustivat maalinsa edustaa erinomaisesti ja Tappara-mailat pysyivät hyvin kurissa.

Lopulta kuitenkin Tappara onnistui muuttamaan hallintansa maaliksi toisen erän lopulla.

Tappara sai ottelunsa ensimmäisen paikkansa maalin edestä Ville Niemisen syötöstä maalille. Kun muut joukkuetoverit eivät osuneet, konkari täräytti itse. Hakametsä räjähti huutamaan Niemisen lyöntilaukauksen painuttua Antti Raannan taakse. 1-0.

- Nieminen on meille sellainen suunnannäyttäjä ja toisesta erästä alkaen erinomainen, kehui Rautakorpi luottohyökkääjäänsä.

"En ole tuollaista nähnyt sitten D-junnuaikojen"

Kolmas erä muodostui tasaiseksi väännöksi ja porilaisten tasoitusmahdollisuudet näyttivät pieniltä ennen viimeistä viisiminuuttista.

Ässien ykkösvitjan pelaamisen jäätyä tehottomaksi, muut miehet nousivat ratkaisijan rooliin. Kolmosparin puolustaja Tommi Taimi tälläsi Ässät tasoihin Tappara-puolustaja Teemu Aallon kautta viisi minuuttia ennen täyttä aikaa.

- Pyrimme saamaan lisää vetoja maalille. Siitä Taimen osuma, kommentoi Kivi tasoitusta.

Tappara kuitenkin ui voittoon, vaikka maalinsa jälkeen tahtipuikko olikin vahvasti Ässien hallussa. Teemu Aallon normaali viivapyssy ei puhunut vaan roikkukiekko maalille löysi Jukka Peltolan lavan. Kiekko nousi korkealle ilmaan ja laskeutui Raannan maaliin.

- Dramaattinen loppu, ajattelin vaan, että "voi perse". Olen nähnyt tuollaisen pompun viimeksi D-junnuissa, parahti Kivi voitto-osumasta.

- Näitä pomppuja tulee pudotuspeleissä enemmän kuin runkosarjassa. Onhan näitä nähty, otti Rautakorpi toisen katsomiskannan maaliin.

Finaalisarja jatkuu keskiviikkona Porissa.