Maalikarkelot Vaasassa - Tappara huikeilla nousuilla voittoon

LIIGA / Raportti
Laine ratkaisi voittomaalikilpailussa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Nopeista avausmaalista päätähuimaaviin osumiin ja kiihkeään jatkoaikaan. Näihin tunnelmiin kiteytyi lauantain kamppailu Sportin ja Tapparan välillä, kun kirvesrinnat lopulta nappasivat kahden pisteen voiton lukemin 7-6.

 

Ensimmäistä kertaa kuluneella kaudella Tapparan verkko heilui yhdessä ottelussa yli viisi kertaa. Lokakuussa hallitseva mestari Kärpät onnistui kirvesrintoja vastaan viidesti, mutta tämäkään takaisku ei masentanut Tapparan mieltä.

− Vaihteleva ottelu. Kumpikaan ei saanut puolustuksestaan parasta irti. Emme kuitenkaan luovuttaneet, ja tuli tärkeät pisteet, summasi Jussi Tapola.

Sportin ja Tapparan tehottomuus jäi tänään unholaan. Ensimmäiseen erään vaasalaiset iskivät kolme maalia, jonka jälkeen Tapola herätti suojattejaan vaihtamall Tomi Karhusen maalille. Toiseen erään Tappara pääsi ensimmäisen kerran tasoihin, mutta se ilo ei kauaa kestänyt, kun Tuomas Vänttinen ohitti Karhusen ensimmäistä kertaa.

"Erikoisin ottelu, missä olen ikinä ollut"

Päätöserän alkuun Sport oli palannut johtoon yhtä pykälää ylempänä. Tapparan kolmas alivoima tuotti kuitenkin kavennuksen, jonka jälkeen Sportin otteet muuttuivat sekavaksi.

− Erikoisin ottelu, missä olen ikinä ollut. Tuli tyhmiä ratkaisuja ja rohkeus pelaamisesta hävisi, Tomek Valtonen kommentoi. 

Loppuminuuteilla Tappara pelasi kuudella kenttäpelaajalla, jotka tuotti kaksi tarvittavaa maalia Arttu Ilomäen ja Kristian Kuuselan toimesta. Jatkoajalla kirvesrinnoille siunaantui tukku eri tilaisuuksia, mutta päätöstä haettiin voittolaukauskilpailussa, joissa onnistuivat Tapparan Jukka Peltola ja Patrik Laine.

− Viimeksi junnuvuosina olen pelannut noin sekavan ottelun. Paketti hajosi Tapparan alivoimamaalin jälkeen ja puolustuksessa mentiin sekaisin. Jos nyt jotain positiivista pitää hakea, niin ainakin monella osapuolella onnistumisia ja omakin pistetili tuli auki, kertoi taiston jälkeen Oskari Manninen.

Kolme syöttöpistettä napannut Laine oli myös yllättynyt ottelusta. Maaleissa lupaava hyökkääjä ei onnistunut, vaikka vetoja lähti jopa 14 kappaletta.

− Aika erikoinen ottelu. En olisi ikinä arvannut tulosta. Usko ei meiltä kuitenkaan loppunut missään vaiheessa, Laine kertoi ja vitsaili laukauksestaan,

− Liian hyvä maila. No ei vaiskaan. Onhan sitä tullut treenattua, mutta pitäisi saada enemmän laukauksia maalia kohti.

Tappara jatkaa matkaansa tiistaina kohti Kuopiota. Sport puolestaan jatkaa taistoaan samana päivänä Kouvolassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo