Tasainen vääntö kääntyi Sportille avausottelussa

LIIGA / Raportti
Charles Bertrandin huikea edelliskausi sai jatkoa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin ja JYPin avausottelu kävi osittain odotetusti Vaasan perjantai-illassa. Alkujännityksen ja flegmaattisuuden jälkeen tempo nousi huomattavasti joka osa-alueella.

Teemu Tallberg avasi maalihanat ensimmäisen erän loppupuolella ohjattuaan Aleksi Laakson heittämän viivavedon JYP-vahti Tuomas Tarkin ohi. Tarkki onnistui kiekon koppaamisessa odotettua huonommin läpi 60-minuuttisen, mutta puolustus oli hereillä tärkeimmillä hetkillä.

− Aika tyypillinen ensimmäinen ottelu; aluksi jännitystä joka sarakkeella. Meidän pelaaminen parani koko ajan, johon olen tyytyväinen, muttaa harmittaa että jäätiin täysin pisteittä. Ylellistä huolellisuutta pitää parantaa. Sport oli tehokkaampi maalintekopaikoissa, mutta huomenna on uusi päivä ja haetaan ensimmäisiä pisteitä kotoa, tuumi JYPin päävelmentaja Marko Virtanen.

Valtterit onnistuivat ja kodin kärkipelaaja syttyi

JYP karvasi todella aktiivisesti koko ottelun ajan, ja onnistuikin häiritsemään Sportin avauspelaamista useaan kertaan. 

Hurrikaanipaidat pääsivät tasoihin, kun Valtteri Hotakaisen laukaus pääsi livahtamaan Sportin maalivahti Mika Järviseltä. Molemmat osumat saivat vierasjoukkueen pelaamiseen paljon lisävoimaa, ja Sport oli vaikeuksissa.

Erik Riskan johtama neloskenttä oli kotijoukkueen näkyvimpiä pelaajia Charles Bertrandin lisäksi, minkä noteerasi myös luotsi Tomek Valtonen.

− Olen samaa mieltä Virtasen kanssa alkujännityksestä. Olimme tehokkaita, mutta JYP vei kuitenkin maalintekopaikat ja laukaisutilastot. Täytyy olla tyytyväinen ja ylpeä jätkistä. Riskan ketju oli erinomainen.

− Tuomaristolle pisteet erinomaisuudesta, Virtanen lisäsi.

− Minulta myös, lisäsi myös Valtonen.

Sportin länsi-eurooppalainen otti ohjat kotijoukkueen ensimmäisen ylivoiman aikana ja lopulta kiekko löytyi verkon perukoilta. Viimeisessä erässä Bertrand napautti toisenkin täysosuman Jarkko Immosen ja Henrik Koiviston loistavista pohjustuksista.

− Aina on hyvä aloittaa kausi voitolla ja varsinkin kotona. Onnistumiset tekivät hyvää itseluottamukselle, mutta kolme pistettä joukkueelle ovat tärekämpiä. Nyt levätään ja palaudutaan niin paljon kuin mahdollista, keskittyen huomiseen, Bertrand tiivisti.

Miika Lahden johtama vitja oli myös hyvässä vireessä tuloksettomuudesta huolimatta. JYP onnistui pääsemään maalin päähän, kun Valtteri Kemiläinen onnistui maalinteossa. Lopulta Sportin uuttera ja fyysinen puolustuspelaaminen palkittiin kolmella pisteellä.

− Omasta mielestäni fyysisyys oli avainasemassa tehokkuuden lisäksi. Oli todella hauskaa pelata ja huomenna uusiksi. Huitelin siinä alivoimalla merkiksi kavereille että se on loppumaisillaan, nauroi Mike Brennan.

Yhdysvaltalaispakki nosti mailansa korkeuksiin ja huitaisi täysiä jäähän kahdesti, jonka jälkeen hän laukoi kiekon vastustajan päätyyn alivoiman loppusekunneilla.

Sport matkaa lauantaiksi haastamaan Ilvestä ja JYP palaa kotiin isännöimään Ässiä.  

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo