Sport vaikeuksien jälkeen pudotuspeleihin

LIIGA / Raportti
Sportin kolmoskenttä oli jälleen kovassa kuosissa.
Kuva © Harri Bragge - www.hb-photography.fi -
Sport sai karmaisevan alun Ilvestä vastaan, mutta onnistui vahvan toisen erän avulla nousemaan suoraan voittoon. Ässien tappio Helsingissä tarkoitti Sportin historiallista ensimmäistä pudotuspelikevättä Liigassa.

Sportin viime otteluiden nollaputki Kuparisaaressa kesti Ilveksen käsittelyssä vain 25 sekuntia. Aleksi Mustosen laukaus yllätti Sport-vahti Mika Järvisen tyystin, ja tupsukorvien ensimmäisestä ylivoimasta Marcus Fagerudd paukutti tamperelaisvieraat jo kahden maalin karkumatkalle. 

− Haastava alku. Ensimmäinen veto yllättäen sisään, ja kohta toinenkin, mutta jätkille täytyy nostaa hattua. Lämmittää kyllä mieltä, kun pudotuspelipaikka varmistui. Hyvä fiilis kopissa, mutta tämä oli ensimmäinen tavoite ja haluamme mennä eteenpäin. Vaasalainen yleisö on ollut takanamme viimeiset viikot. Minun aikana paras tunnelma arkiotteluksi, tuumi Tomek Valtonen

Vaikka hetken tuntui, ettei Sport saa kavennusosumaa edes onnenkantamoisella, Ilveksen siirretyn rangaistuksen aikana Lassi Kokkala ohjasi Niko Peltolan kudin onnistuneesti maalin sisään. Osuma varmistettiin vielä videolta.

Toinen erä oli täysin erilainen tarina

Toisessa erässä Sport kuittasi Ilveksen nopean avausmaalin. 48 sekuntia erän aloituksen jälkeen Joel Kiviranta tasoitti lukemat Ilves-veskari Hannu Toivosen oltua tietämätön kiekon sijainnista. Myös Mustosen yllättävä rannekuti tuli maksetuksi, kun Sami Blomqvist maalasi voitto-osuman lähes identtisellä tavalla. 

− Pistettiin hyvin hanttiin joka tapauksessa, vaikka panoksia ei meidän puolesta ollutkaan. Suuri osa edustuksesta telakalla. En ole ikään edes kuullut taikka nähnyt urallani sellaisia loukkaantumisia mitä meidän joukkueella näin. Vielä pitäisi yksi ottelu sinnitellä ja tämä kausi on paketissa, Kari Heikkilä kommentoi haikeana.

Kultakypärä Charles Bertrand kaunisteli loppulukemat tarkalla yläriman kautta osuneella vedolla. Päätöserään sisältyi paljon rikkonaisuutta sekä puolin ja toisin maalivahtien marjapoimintoja.

− Hyvät otteet oli joukkueella, mutta ei paljon lohduta kun tilanne on mitä on. Sport halusi kovasti voittaa, ja ansaitsi sen, kertoi kaksi tehopistettä saalistanut Mustonen.

Sport-kapteeni Mikko Pukka oli taiston jälkeen erittäin hyvällä tuulella, mutta keskittyminen jatkopeleihin alkaa torstain jälkeen. Vastustajasta Pukka ei ole huolestunut.

− Hyvät fiilikset on. Tämä oli meidän tavoite koko kauden ajan, ja torstain jälkeen tähdätään eteenpäin. Ei olla niin pitkälle mietitty kuka tulee vastaan, mutta ei sillä ole väliä, hymyili konkaripakki.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo