TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Ässille voitto Kuparisaaresta

LIIGA / Raportti
Ässien Eero Elo keräsi ottelusta tärkeät pisteet.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Ässät onnistui saamaan tehoa omaan hyökkäyspeliinsä, kun taas Vaasan Sport joutui tyytymään seitsemännen ottelun tappioputkeen.

Tiistai-illassa taisteltiin tärkeistä pisteistä. Molemmilla joukkueilla voitonjano oli kova.

Kotijoukkue Sport avasi ottelun maalitilastot, kun Charles Bertrand tarjoili syötön takatolpalle ja Lassi Kokkala onnistui saamaan kiekon maaliin. Sport ei pystynyt säilyttämään pitkään omaa johtoasemaansa, sillä pari minuuttia myöhemmin Ässien oma kasvatti Niko Ojamäki kavensi joukkueen 1−1-lukemiin.

Ensimmäisessä erässä Ässien kavennuksen jälkeen kiekko pomppi Ässien puolustuspäässä, mutta Sport ei onnistunut saamaan omasta hyökkäyspelistään tehoja irti. Bertrand sai tilaisuuden iskeä irtokiekon maaliin, mutta Rasmus Rinne onnistui torjumaan ranskalaisen yrityksen.

Toiseen erään siirryttäessä Sport onnistui heti alkumetreillä kirimään Ässät kiinni Kokkalan illan toisella osumalla. Sportin kultakypärä Bertrand onnistui kääntämään kiekon keskelle, josta Lassi Kokkala nosti Sportin 2−1-johtoon. 

Ottelu sai kotijuokkueen puolesta ikävän käänteen, kun Tomi Körkkö otti kaksiminuuttisen huitomisesta ja Ässät pääsi hyödyntämään ylivoimaa. Ottelun tähtipelaajaksi noussut Eero Elo onnistui Lähteenmäen avustuksella ja tilanne tasoittui 2−2-lukemiin.

Tomek Valtosen aikalisä ei näyttänyt tuottavan tulosta muuta kuin vain vastustajille, kun Esa Lindell onnistui siniviivalta saamaan kiekon Ville Hostikan selän taakse.

Vaikka ylivoima ei ole tähän mennessä ollut Ässien vahvin lenkki, oli ottelu Sportia vastaan todistus siitä, että joukkue pystyi hoitamaan myös oman ylivoimapelaamisensa.

Sport sortui turhiin virheisiin toisessa erässä toistamiseen, kun Teemu Tallberg sai jäähyn kampituksesta. Ylivoiman aikana Elo onnistui toistamiseen ja ampui kiekon poikkisyötöstä maaliin.

Turhautuminen näkyi myös kotijoukkueen pelaamisessa ja tappioputki ei ole ollut helppo.

− Aina pelataan voitosta ja se on kylmä fakta. Totta kai tilanne turhauttaa ja ennen kaikkea kurittomuus ja turhat jäähyt vaikuttavat, Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen analysoi illan ottelua.

Toisessa erässä otettu aikalisä pakotti Valtosen taktikoimaan ja ottelun viimeisillä minuuteilla maaliin vaihdettiin liigadebyyttinsä pelannut Jean Auren. Sport onnistui kirimään maalieroa kiinni joukkueen kapteenin Erik Riskan osumalla. Ottelu päättyi Ässien 4−3-voittoon Sportin loppurutistuksesta huolimatta.

− Ei auta, että hallitaan peliä tai luodaan enemmän maalintekopaikkoja, sillä vain voitot lasketaan, Valtonen kommentoi. 

Sport joutui tyytymään tappioon ja joukkue siirtyi seitsemän ottelun tappioputkeen. Myös kotijoukkueen kannalta oli hyviä onnistumisia.

− Joukkueessa oli hyviä onnistumisia. Kokkala onnistui hyvin omassa pelissään ja oli ehdottomasti illan parhaimpia pelaajia.

Myös ensimmäisen liigaottelunsa kotkapaidoissa pelannut Antti Uitto sai kerättyä itselleen syöttöpisteen. 

− Uitto pelasi hyvän ensimmäisen ottelunsa ja toi jämäkkyyttä joukkueen puolustukseen, Valtonen kehui. 

Seuraavaksi Sport kohtaa vieraissa Bluesin ja Ässillä on luvassa kotiottelu kärkijoukkue SaiPaa vastaan. 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle