TPS vei pisteet huonolta SaiPalta

LIIGA / Raportti
Tiistaina nähtiin aivan toisenlainen SaiPa verrattuna lauantai-iltaan. Samanlaisesta yrityksestä, luistelusta ja tahdosta ei ollut jälkeäkään ja TPS:lla oli helppo työ viedä pisteet mukanaan Turkuun.

Miltei heti kun kiekko putosi Markku Kruusin kädestä jäähän, niin näki, että tänään ei kotijoukkue vauhdilla juhli. Aneemiset ensiminuutit toivatkin jo tutuksi tulleen vierailijoiden avausmaalin. Tällä kertaa ehdittiin pelata reilut kolme minuuttia ennen kuin Tomas Duba joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa. Illan ehdoton hahmo, Kai Nurminen, aloitti ilotulituksensa kovalla rannelaukauksella takakulmaan. Syötön sai ylivoimahyökkäyksen käynnistänyt Tuomas Grönman.

Samassa erässä Nurminen petasi loistavan maalipaikan Marko Kauppiselle, joka kuitenkin onnistui ohjaamaan kiekon takakulmasta ohi. Duba oli jo pelattu täysin pois tilanteesta ja maali ammotti tyhjyyttään Kauppiselle. Loppuerässä Palloseuran kova karvaus esti SaiPan hyökkäysten käynnistykset täysin ja Teemu Lassilan torjunnat tulivatkin lähinnä keskialueelta tulleista laukauksista.

TPS ratkaisee pelin

Toinen erä jatkui lähes täydellisenä ensimmäisen kopiona lukuun ottamatta nopeaa maalia. Sputnikit eivät saaneet mitään aikaiseksi ja TPS pyöritti peliä minkä kerkesi. Duba teki muutamia hyviä torjuntoja ja piti SaiPaa pystyssä sekä eron pienenä.

Johtoa kasvatti erän kuudennellatoista minuutilla Mika Alatalo, joka survoi kiekon maaliin. Kruus kävi vielä videolta tarkistamassa, että kiekko ylitti varmasti maaliviivan, jonka se tekikin. Lähes heti perään syntyi maali Lassilan taaksekin. SaiPa-puolustaja laukoi siniviivalta ja kiekko meni maaliin maalin edessä seisseen Aki Uusikartanon kautta. Päätuomari Kruus kuitenkin hylkäsi maalin saman tien yleisön ja saipalaisten voimakkaasta protestoinnista huolimatta potkaisemalla tehdyksi.

SaiPan valmentaja Petri Skriko oli tuomarin ratkaisusta toista mieltä.

- En videota ole vielä nähnyt, mutta jos kiekko menee jalan ja vielä maalivahdin torjunnan kautta maaliin, niin kyllähän se hyväksyä pitäisi. Ei tämä peli kuitenkaan siihen kaatunut vaan enemmän paikkoja pitäisi luoda, Skriko sanoi.

Kruus puolestaan seisoi päätöksensä takana välittömästi ottelun jälkeen.

- Näin heti että jalka oli ilmassa ja kiekko potkaistiin maaliin. Sen takia en edes lähtenyt videolta tarkistamaan tilannetta, asiallinen Kruus totesi tilanteesta.

Vain hetki eteenpäin tuosta tilanteesta niin Nurminen rankaisi SaiPaa toistamiseen. Kovalla vauhdilla yli keskialueen, siniviivan jälkeen poikittaisliikkeeseen ja siitä kova rannelaukaus maalivahdin pään vierestä maaliin. Noin helppoa on maalinteko kun sen osaa.

Loppu pelkkää pelailua

Kun kaksi ensimmäistä erää pelattiin samalla tavalla, niin kolmas samanlainen menee vielä kaupan päälle siihen. Vierasjoukkueella ei ollut mitään hätää saipalaisten kanssa, vaikka Lassilalle torjuntoja kertyikin virkaveljeään enemmän. Erän ainoasta maalista vastasi totutusti Tepsi. Tällä kertaa Nurminen petasi paikan Ville Vahalahdelle, joka ei erehtynyt tyhjästä maalista. Kolmatta erää oli pelattu maalin syntyhetkellä vajaat yhdeksän minuuttia.

Loppuerän ollessa pelkkää pelailua vailla päämäärää, vei turkulaiset helpot pisteet Kisapuistosta.

Kari Jalonen oli tyytyväinen sekä tulokseen, että peliesitykseen.

- Erittäin tyytyväinen olen peliimme, se oli iloista ja rentoa. Tällä pelillä kipuamme varmasti kahdeksan joukkoon. Ei meillä ole kuitenkaan varaa henkseleitä alkaa paukuttelemaan. Selkeä parannus Helsingissä pelattuun peliin, mutta on vaikea sanoa mistä se johtuu. Nämä ovat niitä henkimaailman asioita, Jalonen tuumi.

Siihen, helpottiko tämä voitto valmennuksen yllä roikkunutta uhkaa Jalonen ei halunnut kommentoida.

- Tämä ei ole oikea foorumi tähän asiaan. Se ei riipu minusta pätkääkään, totesi Jalonen.

Skriko puolestaan oli yhtä pettynyt ja hiljainen kuin lähes jokaisen tappion jälkeen.

- Tänään oli jäällä yksi nälkäinen joukkue ja se ei ollut SaiPa. Ilme on meillä synkkä ja vastuuta siirrellään pelaajalta toiselle. Hyvä lauantai ei antanut uskoa sunnuntaihin eikä tähänkään päivään. Tämä on semmoinen aika kaudesta, että pelaaminen on henkien taistoa ja uskon asia, Pantteri selvitti joukkueen peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle