Ei armoa Norrenalle

Komea ura päättyi karulla tavalla.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Vaikka SaiPa varmisti edellisessä ottelussaan Tapparaa vastaan paikan runkosarjan kuuden parhaan joukossa, torstai-iltana ennen TPS:n kohtaamista Lappeenrannan Kisapuistossa laskettiin eri ottelujen lopputulosten seurauksia. Pelaajat keskittyivät olennaiseen, ja SaiPa voitti TPS:n lukemin 6–0.

Torstaina Lappeenrannan Kisapuiston jäälle luisteli kesälomastaan tietoinen, mutta nopsajalkainen TPS. Pudotuspelipaikkansa varmistanut SaiPa kaipasi puolestaan lisäpisteitä pitääkseen kiinni kotiedusta. Turkulaisten energia varisi kuitenkin pelin edetessä joukkueen menettäessä kakkosketjusta molemmat puolustajansa.

Ensimmäisessä erässä Lauri Taipaluksen tiistaina löytynyt laukaus heilutti verkkoa Fredrik Norrenan takana, kun peliaikaa oli ehtinyt kulumaan vasta kolme minuuttia. Kotijoukkue tappeli kiekosta vierasmaalin takana, josta lähti syöttö maalin eteen liukuvalle Taipalukselle, joka laukoi pelivälineen läheltä ohi Norrenan.

– Lähtö oli vähän vaikea ja maali vapautti peliä, SaiPan valmentaja Pekka Tirkkonen korosti avausmaalin tärkeyttä.

TPS:lle tarjottiin pian mahdollisuutta nousta ottelussa tasoihin, kun SaiPalle vihellettiin kaksiminuuttinen liian monesta pelaajasta jäällä. Tero Koskiranta ja Rasmus Kulmala väläyttelivät nopeilla liikkeillään, mutta SaiPan alivoimapelaaminen kuivatti vieraiden yritykset kasaan.

SaiPa joutui jäähyn jälkeen hakemaan ottelun alussa näkynyttä hyvää rytmiä ja tuhlaili jälleen ylivoimalla. Isännät pääsivät jopa hetken kokeilemaan peliä viidellä kolmea vastaan, mutta tilanne päättyi nopeasti, kun Dan Spang päästi Tapio Laakson luistelemaan läpiajoon ja paikkasi tilannetta ottamalla koukkaamisjäähyyn.

Kameli ja selkä

Toisessa erässä SaiPa otti TPS:stä niskalenkin, kun kolmosketju runnoi alkuminuuteilla taululle lukemiksi 2–0. Sami Venäläinen toimitti kiekon maalille, jonka edustalta Tomi Leivo leipoi laatan ohi Norrenan.

Norrenan edessä pyöriminen tuotti tulosta myös erän lopulla, kun Roope Hämäläinen ohjasi itselleen kauden avauspisteen. Joni Suutari puski itsensä kiekon kanssa TPS:n pelaajaryppääseen, josta peliväline pomppi lopulta puolustaja Simon Backmanille.

– Backman ampui viivasta ja olin maskissa, tyytyväinen Hämäläinen kertasi ottelun jälkeen.

– En tiedä mistä se meni, mutta ilmeisesti varusteista se kimposi maaliin.

Norrenan todennäköisesti viimeinen Liiga-ottelu päättyi lopulta rumiin lukemiin, kun kolmannen erän alussa Patrick Davis kävi survomassa irtokiekon turkulaisvahdin jaloista maaliin ja pian tämän jälkeen David Spina pyöritteli lukemiksi 5–0. Loppulukemat 6–0 viimeisteli erän lopulla Spang.