Tappara nousi pudotuspelikahinoihin

LIIGA / Raportti
Tappara on ollut tällä kaudella SaiPalle hankala vastus ja tämä trendi jatkui myös perjantaina lähes täyden Kisapuiston yleisön edessä. Juha Metsola Tapparan maalilla torjui ottelussa peräti 54 kertaa. Tamperelaiset nousivat voitolla tasapisteisiin SaiPan kanssa.

Tappara ei tullut Lappeenrantaan viihdyttämään kauden ennätysyleisöä, vaan hakemaan sarjapisteitä. Tässä joukkue onnistui viisaan vieraspelin jälkeen. Puolustustaisteluun keskittynyt joukkue nousi takaa voittoon ottelun toisessa erässä.

- Se on meidän pääteemoja joka otteluun. Jälkeenpäin katsottuna pelin kulku oli meidän kannalta onnekas. Heidän avausosuma ei haitannut, koska oltiin niin hyvin valmistautuneita. Saatiin tasoitusmaali ja se antoi meille uskon ettei tämä peli ole menetetty. Tänään ei luovuttamista ollut. Onnistuttiin meidän maalipaikoista, Tapparan Risto Dufva totesi tyytyväisenä.

SaiPa aloitti ottelun todella räväkästi. Tapparalla ei näyttänyt olevan vastausta kotijoukkueen tempoon ja lopulta parin huippupaikan jälkeen myös avausosuma näki päivänvalon. Jarno Koskiranta voitti aloituksen ja niittasi ketjukaveri Jesse Mankisen laukoman paluukiekon verkkoon.


Metsola antautui maalillaan vain kahdesti.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Isännillä oli mahdollisuus mennä ottelussa vaikka menojaan, kun SaiPalle tarjottiin yli minuutti kahden miehen ylivoimaa. SaiPa ei onnistunut ja kuvaavaa oli, että lähimpänä osumaa oli jäähyaitiosta läpiajoon karannut Olli Palola. Kun ei sputnikeille maittanut, iski vierasjoukkue omasta ylivoimastaan.

- Ylivoima oli sellaista vähän ylimielistä näpertelyä, eikä ansaittu maaleja niistä, pettynyt SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin tuhahti.

Juha Kiilholman turhaa hyökkäyspään jäähyä ehti kulua vain 17 sekuntia, kun Jerry Ahtola onnistui maalinedustalta tasoituksessa. Tilanteen alusti hyvän laukauksen viivasta lähettänyt Joonas Liimatainen.

Tappara löi jauhot suuhun

Vierasjoukkue jatkoi toisessa erässä siitä, mihin ensimmäisen lopussa jäi. Kotijoukkue oli hermostunut ja väkinäinen, eikä Tappara antanut armoa. Ensin Jere Myllyniemen ohituksessa onnistui Jussi Halme luvattoman helposti ja vielä hetki ennen erän loppua Liimatainen näytti pelintekokykyään löytämällä maalin edestä komeasti Miikka Männikön, jonka onnistui hiipiä Antti Bruunin selän taa pelattavaksi.

- Sählättiin Tapparan maalit siinä huolimattomalla merkkaamisella ja vaihtamisella, he pääsivät siinä karkuun, Selin kertoi.

SaiPa hukkasi jälleen mainioita ylivoimatilaisuuksiaan luokattomiin syöttöihinsä, eikä 54 kiekkoa ottelussa torjuneella Juha Metsolalla ollut suuria vaikeuksia pitää maaliaan toisessa erässä puhtaana.

Puolustustaistelun kautta voittoon

Tappara tuli kolmanteen erään, kuten koko otteluun, vahvasti puolustaen. SaiPa lisäsi luistelua, mutta laukaukset tulivat pääasiassa kaukaa ja vierasjoukkue puolusti viisaasti. Pari huippupaikkaa kotijoukkue rakensi väkisin, mutta loistavan ottelun pelannut Metsola oli kiekon tiellä kerta toisensa jälkeen.

- Kolmannessa erässä johdettiin kahdella maalilla ja pystyttiin pitämään se johto, vaikkei haluttu olla noin passiivisia, Dufva huokaisi.

Lopulta SaiPan yritys palkittiin, kun Jesse Saarisen poikkisyöttö löysi Jesse Mankisen ja laituri taiteili kiekon ilmasta maaliin. Koskirannalla oli vielä lopussa loistava paikka tasoitukseen vain sekunteja ennen loppua, mutta Tappara-maalivahti pelasti joukkueensa huippuvenytyksellä.

- Hemmetin harmittava tappio, mutta eteenpäin mennään ja huomenna Helsinkiin, Selin päätti.

SaiPa jatkaa pudotuspelipaikan metsästystä Selinin sanoin lauantaina Helsingissä Jokereiden vieraana. Tappara puolestaan kohtaa kotonaan TPS:n jälleen kuuden pisteen ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle