Ohi on!

SaiPa ja Tappara tarjosivat molempien kannalta varsin merkityksettömässä kamppailussa vauhtia, mutta vaaralliset tilanteet olivat jääneet päivällä pelattuun Suomi sarjan playoff-otteluun.

SaiPan kauden viimeinen kotiottelu tarjosi kyllä vauhtia, mutta maalipaikkoja ei ollut kovinkaan reilusti. Tappara käytti sille avautuneet paikat tarkemmin hyväksi ja korjasi näin pisteet Tampereelle vietäviksi. Peli oli kauttaaltaan varsin tasainen ja Jukka Rautakorpi näki ottelun ratkaisun seuraavalla tavalla.

- Kuivalainen oli hyvä ja pelasti monta vaarallista tilannetta. Näkisin että siinä oli tänään ero joukkueiden välillä.

Yritystä löytyy

Monilla Kisapuistoon kulkunsa suunnanneilla saattoi olla puserossa pieni pelko, että pelistä tulee kahden haluttoman joukkueen velttoilua. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt vaan molemmilta löytyi mukavasti yritytä ottelun voittamiseksi. SaiPakin oli ryhdistäytynyt torstaista ja oli päättänyt taistella kauden viimeisessä kotipelissä.

SaiPa sai ensimmäisessä erässä luotua vaarallisiakin maalipaikkoja, mutta Kuivalainen torjui mainiosti, tai sitten laukaukset suhahtelivat ohi. Avausmaali nähtiin kun SaiPan Joni Yli-Torkko istui jäähyllä. Tapparan miehet sitoivat jokainen yhden keltanutun ja ainoa ilman tanssiparia jäänyt mies oli Aleksander Barkov. Hän liukui omaan rauhalliseen tahtiinsa maalin kulmalle ja livautti kiekon Juha Kuokkasen jalkovälistä maaliin. Tappara sai maalista uutta intoa ja pian aivan varkain olikin peli 0-2. Jaakko Uhlbäck laukoi ja maalin edestä luistellut Esa Pirnes käänsi irtokiekon maaliin.

Uusi nimi astuu esiin

Toinen erä jatkui samanlaisena pelaamisena kuin ensimmäinenkin ja peli aaltoili päästä päähän. Huippupaikkoja ei nähty, ennenkuin Barkov nousi laidalta helpohkosti ja yhtä helposti pääsi täysin vapaana ollut Marko Ojanen kääntämään kiekon maaliin. SaiPa kaksikko Weckström, Tirkkonen oli tilanteessa aivan unessa.

Jos joskus on 1-3 kavennusmaali lämmittänyt monen katsomossa istuneen tai seisoneen mieltä niin ajassa 37:28. SaiPan viisikko pyöritti vahvasti Tapparan päädyssä ja taistelun jälkeen Lubomir Vaic pelasi kiekon täysin vapaana ollelle Mika Kauppiselle. Kauppinen ei edes harkinnut laukausta vaikka olikin melkoisen varmassa paikassa, syöttö takatolpalle ja sieltä löytyi SaiPan numero 11, Petteri Nokelainen. Kiekko maaliin ensimmäisessä liigapelissä ja yleisö sekä SaiPan valmennusjohto riemuitsivat nuorukaisen onnistumisesta. Ottelun jälkeen SaiPan toimitusjohtaja Ilkka Kaarna sanaili Nokelaisen olleen selkeästi nuorin liigassa tällä kaudella pelannut pelaaja, ikää pojalla on 17 vuotta.

Jäähyväiset kiekkokaudelle

Kolmas erä oli siis viimeinen tällä kaudella Lappeenrannassa pelattu erä SM-liigaa ja sen myötä viimeinen mahdollisuus nähdä monet pelaajat SaiPan paidassa.

Erässä ei nähty mitään hienouksia eikä koiruuksia, vaan molemmat keskittyivät luisteluun ja pelaamiseen. Ottelun viimeisen niitin iski Johannes Alanen SaiPan puolustajien sekoilun jälkeen. Kaikki kunnia SaiPalle yrittämisestä, mutta tällä kertaa Tappara oli parempi. Kirvesrinnat eivät pelanneet silmiä hivelevää peliä, mutta tällä kertaa se riitti voittoon.

Ottelun jälkeen molemmat valmentajat olivat varsin samanlaisissa mietteissä.

Jukka Rautakorpi

- Yritteliästä peliä puolin ja toisin. Puolustaminen ei ollut tänään sellaista mitä olin odottanut. Pelihän oli selkeä valmistautimisottelu ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin, siellä sitten nähdään pärjätäänkö.

- Ennen pudotuspelejä pyritään vielä isojen miesten liikettä parantamaan. Vastustajalla ei ole mitään väliä, sillä oma peli on se millä pärjätään jos pärjätään.

Petri Skriko

- Vauhtia oli ja yritystä, mutta näitä pelejä on ollut useita tässä viime aikoina. Yhdellä maalilla ei montaa peliä voiteta. Tappara teki tänään meidän virheistä maalit.

- Kiva oli nähdä nuoren pelaajan ensimmäinen maali ensimmäisessä pelissä. Se on aina hieno asia.