SaiPa käveli Pelicansin yli

Lappeenrannan uusittu jäähalli sai tänään tulikasteensa, kun Pelicans Lahdesta ilmestyi kotijoukkue SaiPan vieraaksi. Pelissä ei liiemmin hienouksia nähty ja ottelun voittajakin oli selvillä jo ensimmäisen erän jälkeen, jonka isännät veivät 4-0. Loppulukemiksi kirjattiin lopulta 5-2.

Ennen alkuseremonioita nähtiin Lappeenrannassa jotain aivan uutta. Jäähallista sammutettiin valot ja ensimmäistä kertaa koskaan yleisön nähden ne syttyivät uudelleen hetkessä. Tämä saikin monet haukkomaan henkeään ja puheensorina täytti katsomot, toisten vain tyytyessä ihailemaan kyseistä tapahtumaa. Jopa spottivalosta peräisin oleva sputnik-logo kiersi katsomoa ja jäätä. Uusi aikakausi oli astunut Lappeenrantaan.

Ratkaisu heti alussa

näkökulma

Ensimmäinen SM-liigaottelu uusitussa Kisapuistossa.[lue lisää]

Itse peli alkoi vauhdikkaasti isäntien pitäessä vauhtia yllä. Avausmaalia ei tarvinnut näin ollen odotella pitkään. Sen iski tänään hyvän ensivaikutuksen kotiyleisöön tehnyt nuori kanadalaispuolustaja Mike Gabinet. Gabinet nousi kärppänä ylös siniviivalta ja nosti hallitusti Frank Banhamin laukauksen paluukiekon ohi liigadebyyttinsä tehneet Jaakko Suomalaisen. Tämä oli kuitenkin vain alkusoittoa erälle, jonka kaltaista en muista vähään aikaan kotijoukkueen esittäneen.

- Tiedettiin, että SaiPa tulee kovaa alusta lähtien. Oltiin liian latautuneita peliin ja jännitys näkyi selvästi otteissa. Helppoja virheitä tuli, joista sitten rankaistiin. Luokatonta peliä alussa kaiken kaikkiaan, suomi Petri Matikainen omiaan.

SaiPa sai osumasta rutkasti itseluottamusta sekä vauhtia. Pelitapahtumat pyörivätkin Pelicans-päädyssä lähes koko ajan. Tätä auttoi vielä tuomari Sami Partasen tarkka, mutta hyvä linja jäähyissä, jolloin SaiPa pääsi muutamaan otteeseen pyörittämään ylivoimaansa. Vierailijoiden pari ylivoimakertaa olivat heikkoja eikä kunnon pyöritystä saatu aikaan.

SaiPa puolestaan iski kahden miehen ylivoimalla, kun Justin Forrestin hyvä poikittaissyöttö tavoitti Kalle Kermanin, joka iski kiekon maalin Suomalaisen torjunnan kautta. Kun vielä Petteri Nokelainen karkasi puolittaiseen läpiajoon ja nosti kiekon ohi Suomalaisen, nähtiin Pasi Nurmisen ensiesiintyminen tämän vuoden liigassa.

Nurmisen debyytti ei alkanut kovinkaan kaksisesti, sillä hän kerkesi olla luukulla ainoastaan 28 sekuntia ennen kuin joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa. Ensimmäinen laukaus hänelle ja se meni heti sisään jalkojen välistä. Maalintekijänä toimi Eetu Qvist.

Läpsyn läpsyn

Toisessa erässä vauhti oli jäänyt pukukoppiin ja peli näytti samanlaiselta kuin olisi ollut katsomassa paikallisen jääkiekkoseura Parru HT:n peliä kolmosdivisioonassa. Kaikki kunnia Parrun pojille, mutta ei se rehellisesti sanottuna kovin häävinnäköinen erä ollut. Hienojen kikkojen yritykset jäivät yrityksen asteelle eikä niistä mitään ihmeellistä seurannut.

- Haettiin kovaa alkua ja se saatiin. Siihen vielä onnistumisia niin vapauduttiin vähän. Ihmispää on niin mielenkiintoinen, että siihen sitten lopetettiin pelaaminen. Toiseen erään tultiin kävelemään, ei ollut nopeutta ja peli meni taiteilun puolelle, SaiPa-käskijä Heikki Mälkiä kertoi.

Maalejakin kuitenkin nähtiin kaksi kappaletta. Ensin Qvist teki illan toisen maalinsa nostamalla hallitusti kiekon ohi Nurmisen Jussi Timosen siniviivalaukauksen paluukiekosta. Muutama minuutti ennen erätaukoa Pelicansin kuparisen rikkoi Tapparasta siirtynyt Petri Koskinen, joka napautti pitkän sähellyksen päätteeksi kiekon ohi Jarmo Myllyksen SaiPa-maalin ylänurkkaan.

Toiselle erätauolle uusia juonia punomaan lähdettiin näin ollen kotijoukkueen 5-1-johtoasemassa.

Ei muutosta mihinkään

Kolmas erä oli hyvin pitkälti toisinto toisesta erästä. Aavistuksen verran olivat valmentajat saaneet joukkueitaan heräteltyä ja varsinkin vierailijat tulivat vauhdikkaammin erään. Varsinkin Erik Kakolla riitti virtaa, sillä hän kävi pariin kertaan karvaamassa kiekkoa pois SaiPan maalin takaa ensi vaihtojen aikana.

Kakon karvauksen ansiosta Pelicans kuitenkin kavensi ottelua. Kakon jätettyä oman paikkansa pääsi SaiPa 3-1-ylivoimahyökkäykseen. Timo Hirvonen laukoi lämärin ohi Nurmisen maalin ja kiekko kiersi ränniä pitkin keskialueella, josta Pelicans pääsi kahdella yhtä vastaan. Ville Hirvonen laukoi huomattavasti sukunimikaimaansa paremmin ja teki kavennusosuman ohi Myllyksen.

Mälkiä oli kaikesta huolimatta tyytyväinen peliin ja varsinkin tulokseen.

- Tyytyväinen olen kuitenkin peliin, mutta paljon töitä pitää vielä tehdä. Alivoima pitää saada aktiivisemmaksi ja kyllä muutenkin hommia riittää. Tärkeintähän tässä oli avausvoitto ja kolme pistettä, Mälkiä päätti.

Tämän illan esityksen perusteella liigan jumbopaikka lienee jo jaettu, jos ei otteet parane reilusti – niin hengetön ja huono Pelicans oli varsinkin ensi erässä. Kolmannessa erässä alkoi jo liikettä ja yritystä olemaan, mutta siihen myötävaikutti isäntien lepsuilu.

- Vähän parannettiin loppua kohti, mutta ei riittänyt mitenkään, kun annettiin neljä maalia eteen, Matikainen harmitteli lopuksi.