Pelikaanit pakettiin

Kahden väsyneen joukkueen kohtaaminen tarjosi Lappeenrannassa reilusti ilonaiheita kotijoukkueen kannattajille. SaiPa tiputti Pelicansin kyydistä toisessa erässä ja takoi taululle lopulta tylyt 6-0 numerot.

Jo ensimmäiset minuutit osoittivat että vierailija Pelicans lähti otteluun ainoastaan puolustamaan ja pelaamaan viivytystaistelua. Karvausta ei ollut ollenkaan ja SaiPan puolustajat saivat poimia irtokiekot rauhassa haltuunsa. Vaikka SaiPalle kaikki kortit käteen annettiinkin, niin ensimmäisessä erässä ei luistin liikkunut siihen malliin että Pelicansin puolustussumppu olisi ollut murrettavissa. Pyöritystä ja laukauksia kyllä saatiin kohti Markus Helasen maalia, mutta todelliset huippupaikat olivat vähissä.

Pelicansin taktiikka tuskin yllätti ketään, mutta tuomareiden jäälletulo yllätti varmasti suurimman osan. Jäälle luisteli nimittäin vain kaksi tuomaria, ottelun päätuomariksi nimetyn Tom Laaksosen loistaessa poissaolollaan. Toinen linjatuomari Henri Tukia otti hoitaakseen päätuomarin tehtävät ja pikahälytyksellä toiseksi linjatuomariksi saapui Marko Yli-Kankahila. Ensimmäiset kymmenen minuuttia mentiin kuitenkin kahden tuomarin voimin ennen kuin Yli-Kankahila täydensi kolmikon. Vaikka paikka ei varmasti ollut helppo, niin Tukia selviytyi urakastaan loistavin arvosanoin ja Heikki Mälkiäkin innostui kehumaan oman kylän poikaa.

- Tuomari oli tänään hyvä!

Petr Sachl illan hahmona

Ensimmäisen erän nyhjäyksen jälkeen lisäsi SaiPa liikettä toiseen erään ja vierasjoukkue tippui kyydistä. Illan sankarin Petr Sachlin erän alkuun iskemä johtomaali näytti lamaannuttavan jo valmiiksi väsyneen Pelicansin lopullisesti. Ylivoimahyökkäyksestä syntynyt eriskummallinen maali oli näyttö Sachlin taidoista. Ville Kohon epäonnistunut syöttö nousi lantion korkeudelle, Sachl otti syötön kauniisti reidellä alas ja löi kiekon ilmasta yläkulmaan.

Lopullisesti lahtelaiset tiputettiin kyydistä toisen erän jälkipuoliskolla, kun ensin Tuomas Vänttinen iski irtokiekon maaliin ylivoimalla ja vielä viisi sekuntia ennen erän loppua Petr Sachl tykitti ylivoimamaalin. Pelicans joutui turvautumaan paljon estämisiin ja koukkimisiin kun energiataso ei riittänyt keltapaitojen kanssa taisteluun. Takin tyhjentymisen myönsi myös valmentaja Petri Matikainen.

- Pitkä viikko takana. Ensimmäinen erä pystyttiin pelaamaan tänään. Sitten meiltä hajos henkinen jänne. Me joudutaan illasta toiseen puristaan hirvittävä määrä henkistä energiaa että pystytään pelaa tällä tasolla. Sit ku me otetaan tollanen määrä jäähyjä niin sit se kaatuu niihin.

SaiPan ylivoima on tällä kaudella ollut kotiotteluissa murhaavan tehokasta ja sitä se oli myös Pelicansia vastaan. Kaikki pelin neljä viimeisintä Pelicansin alivoimaiseksi vienyttä rangaistusta päättyivät SaiPan tekemään maaliin. Kolmannessa erässä Pelicans otti kaksi koukkaamisjäähyä ja SaiPa iski maalin ensin 19 sekunnin ylivoiman jälkeen ja sitten 11 sekunnin ylivoimapelin jälkeen. Maalareina toimivat omaa pelitasoaan pikku hiljaa löytämässä oleva Kalle Kerman sekä nuoreksi mieheksi illasta toiseen hyvin puurtava Petteri Nokelainen. SaiPan maali-iloittelun täydensi Sachl, joka samalla täydensi kypärätemppunsa, vahvan esityön maaliin teki Nokelainen.

Kyseenalainen vahvistus

Monet joukkueet ovat värvänneet hyviä vahvistuksia NHL:stä, mutta Pelicansin paidassa kurvailee yksi jota ei voi vahvistukseksi kutsua. Zdenek Blatny esitti Kisapuistossa käsittämättömiä otteita ammattilaiskiekkoilijaksi. Blatny yritti haastaa riitaa lähes jokaisen eteen sattuneen saipalaisen kanssa ja muutenkin tsekki huiskasi ja hillui vailla mitään järkeä. Varmasti olisi Pelicansin kannalta järkevämpää peluuttaa nälkäistä junioria Blatnyn sijaan.

SaiPasta ei heikkoa lenkkiä illan ottelussa löytynyt ja myös Mälkiä oli tyytyväinen ottelun jälkeen.

- Kyllä näki että jengi on ihan puhki, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Lähettiin keskittymään ihan perusasioihin, kaikki energia sinne. Avausmaali oli tärkeä, avauserä nyt oli puolin ja toisin sellasta hiihtelyä että.

- Toiseen erään tultiin paremmin mukaan ja erittäin tyytyväinen kolmeen pinnaan.

Jos kotijoukkueesta haluaa nostaa esiin joitakin hyvin pelanneita, niin kolmen maalin Sachl jaksoi puurtaa läpi ottelun ja Kerman oli myöskin pirteällä pelipäällä. Puolustuksesta Harri Tikkanen pelasi varmaankin kauden parhaan pelinsä ja Mike Gabinet jatkoi hyvää virettään. Vierasjoukkueen väsyneestä massasta erottuivat selkeimmin hyvin yrittänyt Daniel Widing ja paljon kiekollista vastuuta ottanut Sami Salonen.