Pelicans taisteli tappioputkensa päätökseen

LIIGA / Raportti
Tyler Redenbach nakutteli entistä seuraansa vastaan kolme tehopistettä.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Ennätyksellisesti 11 ottelua perättäin hävinnyt Pelicans nousi komeaan voittoon aina kotonaan vahvan SaiPan vieraana. Pussinokkien voiton takuumiehinä häärivät lappeenrantalaisillekin tutut nimet.

Heikosti joulutauolta perjantaina palannut SaiPa ei saanut itsestään vieläkään parasta irti. Pudotuspelipaikasta kynsin ja hampain taisteleva Pelicans tuli ja haki Kisapuistosta täyden pistepotin.

Siihen on tällä kaudella pystynyt aiemmin vain sarjakakkonen Tappara. Pelicans uhrautui, otti mustelmia ja viimeisteli tehokkaasti. Vieraiden maalivahti Jere Myllyniemi pysäytti 31 kiekkoa.

- Kyllä tämä oli suuri helpotus ja hienoa voittaa. Etenkin, kun on ollut tällainen tappioputki. Usko ei joukkueessa ole loppunut missään vaiheessa ja tiedettiin, että se voitto tulee jossain vaiheessa, tyytyväinen Myllyniemi totesi huojentuneena.

Edellisen kerran marraskuussa juuri SaiPan voittanut Pelicans katkaisi lohduttoman pitkäksi venyneen tappioputkensa. SaiPaakin usean kauden ajan edustaneelle Myllyniemelle ei tuoreeltaan ollut merkitystä, mistä sarjapisteet haettin.

- Ei ole suurta merkitystä missä se katkesi, kunhan vain katkesi. Oli tietenkin hyvä fiilis pelata, kun on täysi halli ja kova meteli. En tiedä paljon oli torjuntoja, mutta töitä kyllä riitti. Ei siinä paljoa kerennyt miettimään, mitä ympärillä tapahtuu.

Feeniks nousi tuhkasta

Voittoisa iltapuhde ei alkanut vierailijoille parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Per Savilahti-Naganderin siniviivalaukaus näytti painuvan helposti verkon perukoille. Totuus oli kuitenkin toinen.

- Se muutti suuntaa meidän blokkaajasta ja oli sikäli vaikea kiekko. Tietenkin maalivahtina miettii jokaisen maalin jälkeen, mitä olisi tehnyt toisin, mutta en ottanut siitä itseeni.

Loppu on historiaa, sillä vierailija tuli ryminällä maalin jälkeiseen vaihtoon, teki tasoituksen ja meni vielä avauserässä ohi. Pahimmin SaiPaa rokotti joukkueessa kahden kauden ajan pelannut Tyler Redenbach, joka iski itse avauserässä ja syötti vielä kaksi osumaa.

- Onnistumiset hyökkäyspäässä olivat tärkeitä, mutta eritoten meidän alivoimapelaaminen onnistui hyvin. Ennen taukoa oli vähän ongelmia sen kanssa, mutta pelattiin jo perjantaina IFK:ta vastaan parempaa alivoimaa.

Kovimpaan testiin vierailijoiden alivoimanelikko laitettiin päätöserän alussa, kun Miikka Männikkö kampitti SaiPa-kapteeni Ville Kohon laidan vieressä ja lensi tilanteen päätteeksi suihkuun. SaiPan ykköspistemies Koho loukkaantui tilanteessa ja jätti pelin kesken.

Kun vielä Oskari Korpikari teki Männikön rangaistusta istumaan menneelle Ilkka Pikkaraiselle seuraa, oli SaiPalla otollinen hetki tulla tasoihin kahden miehen ylivoimalla. Myllyniemi pysäytti kuitenkin kerta toisensa jälkeen kotijoukkueen yritykset.

Muutoin Pelicans pelasi päätöserässä viisaasti ja pysyi pelin alla. Ylivoimia lukuun ottamatta SaiPa ei saanut aikaiseksi kunnollista kiriä. Toista erää suvereenisti vieneeltä kotijoukkueelta ei löytynyt enää paukkuja ja Pelicans puolusti urhoollisesti.

- Ei lähdetty ainakaan pakittelemaan päätöserään yhtään, jos siihen lähtee niin se ei ikinä ole hyvä, Myllyniemi päätti.

Ottelun nelosketjussa aloittanut, mutta ykkösketjussa lopettanut Joel Mustonen kiitti vastuusta ja iski Redenbachin tarjoilusta kotijoukkueelle kylmän suihkun niskaan ja Pavel Rosa iski tyhjiin lopullisen niitin.

Ensi kerran joukkueet ovat tulessa ensi vuoden puolella 3. päivä. Pelicans jatkaa voitokkaana vieraspelejään, kun joukkue matkaa Raumalle Lukon vieraaksi. SaiPa puolestaan yrittää katkaista orastavaa tappioputkeaan Bluesia vastaan kotonaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle