Kauas eivät linnut karanneet

SaiPan ilta oli voitokas.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Sarjakärkeä kutittelevat SaiPa ja Pelicans hävisivät tahoillaan tamperelaisille ennen kohtaamistaan Lappeenrannan Kisapuistossa. Lauantai-illan ottelu kääntyi isännän eduksi luvuin 3–2, mutta jätti savustetun jälkimaun.

Kolmesta pelittömästä päivästä nauttinut pelikaaniparvi laskeutui lauantaina Lappeenrannan Kisapuistoon. Liigan piikkipaikalta pudonnut Pelicans hävisi edellisessä ottelussaan jatkoajalla Tapparalle. SaiPan ottelu Ilvestä vastaan päättyi vielä mollivoittoisemmin, kun tupsukorvat veivät pelin 5–2.

– Se oli tosi surkea esitys, puuskahti SaiPa-hyökkääjä Janne Tavi muistellen edellistä Ilves-ottelua.

– Kaikkihan tuossa parantui. Tänään otettiin heti ensimmäisessä erässä ohjat käsiin ja pidettiin loppuun asti.

Taville ensimmäisestä erästä jäänyt hyvä maku juontui avausmaalista saalistetusta syöttöpisteestä. Pekka Saarenheimo korkkasi jäähyaition saatuaan koukkausrangaistuksen ja minuutin ylivoiman jälkeen Jesse Mankinen vei keltamustat johtoon.

– He olivat lähdössä purkamaan kiekkoa ja pakki vähän vitkasteli, joten pääsin mailalla siihen, Tavi kertasi tilannetta.

– Sain kiekon siihen maalin eteen, Mankiselta maaginen laukaus.

Täysin kuskin paikalla SaiPa ei kuitenkaan ollut, sillä Pelicans tuli ensimmäisessä erässä tasoihin. SaiPan Ryan Glenn oli juuri lähdössä vaihtopenkin puolelle, kun Kimmo Koskenkorva nousi kiekon kanssa hyökkäykseen. Glenn ei ehtinyt kunnolla paikkaamaan tilannetta eikä Koskenkorvan perässä luistellut Radek Smolenak jättänyt käyttämättä edellä valmisteltua paikkaa.

Toisen erän ratkaisut

Toisessa erässä kilisteltiin tolppia ennen seuraavia osumia. SaiPa meni jälleen johtoon, kun Olavi Vauhkonen käytti kokoaan hyödyksi ja parkkeerasi itsensä Pelicansin maalin eteen. Lahtelaisten siivotessa Vauhkosta kauemmas myös maalivahti Jere Myllyniemi ajautui pois alueeltaan. Tyhjän tilan käytti hyväkseen avopaikalle itsensä juoninut Tommi Jokinen.

Johtoaseman huumaa ei kauaa kestänyt, kun SaiPan ulkomaalaisvahvistus Stefano Giliati haistoi seuraavan maalipaikan ja luisteli vauhdilla verkolle. Giliati törmäsi mennessään Myllyniemeen, jolloin tuomarit vihelsivät jäähyn ryntäyksestä.

SaiPa aloitti alivoiman vahvasti, mutta Pelicans onnistui saamaan hyökkäyspelinsä pyörimään. Ylivoiman viimeisillä sekunneilla Timo Pärssinen kuittasi nimiinsä ilmassa roikkuneen maalin.

Ottelun voittomaali ja samalla viimeiseksi osumaksi jäänyt häkki nähtiin toisen erän lopulla. Pelicans oli ensin saanut kaksiminuuttisen liian monesta kenttäpelaajasta, ja jäähyä tappaessa Koskenkorva syyllistyi korkeaan mailaan.

Lahtelaiset olivat selviämässä myös jälkimmäisestä jäähystä, kun maalin eteen kaatunut Saarenheimo löysi kiekon jalkojensa välistä ja pomputti sen suoraan SaiPa-pelaajan lapaan. Kiekko päätyi lopulta Simon Backmanille, joka ujutti kiekon lukuisten pelaajien ohi Myllyniemen taakse.

Savua Kisapuistossa

Ottelun kolmas erä oli maaliton ja katkonainen. Alussa vaivasivat pelilliset syyt, kun aloituksia otettiin uusiksi ja kiekko pomppi päätyverkkoon. Erän jälkimmäisellä puoliskolla vieraskatsomosta tulvahti yllättäen ilmaan savupilvi, joka laukaisi hallin palohälyttimen. Peliä ei kuitenkaan keskeytetty hälyttimen ujelluksesta huolimatta ja ottelu jatkui normaalisti.

– Oli niin intensiivinen tunnelma ja ratkaisuhetket, joten tuskin kukaan kuulikaan sitä siinä. Ei siitä ainakaan mitään häiriötä tullut, Tavi kuvasi tilannetta pelaajan näkökulmasta.

Tavin mielestä pelaajat eivät olisi välttämättä poistuneet, vaikka tulipalon riski olisi ollut todellinen. Pelastussuunnitelmasta hän ei ollut tietoinen.

– Ei meille ole mitään annettu. Kai näillä järjestyksenvalvojilla on jotain tehtävää täällä.

Pelastuslaitos oli ottanut hälytyksen tosissaan ja kylmässä syysilmassa odotti monta paloautoa. Otteluvalvoja Mikko Kekäläinen ilmoitti pelin päätyttyä, että tilanteesta lähtee myös Liigalle raportti.