Hodgman ja Hovinen vierasvoiton arkkitehteinä

Lahden Pelicans teki onnistuneen ryöstöretken Lappeenrantaan ja näytti miksi joukkue majailee tällä hetkellä sarjan kakkospaikalla. SaiPa oli vastustajaansa huomattavasti enemmän tekopaikoilla, mutta isännille jäi taas kerran rooli pettyä viimeistelyynsä.

SaiPa luisteli kotijäälleen vuoden ensimmäiseen otteluun intoa puhkuen. Pelicans näytti kuitenkin isännille tehokkuuttaan sivaltamalla toisen erän alkuun tulostaululle jo tylyt 0-3 lukemat. Sputnikit hallitsivat jälleen kerran ottelua näennäisesti luoden lukuisia huippupaikkoja, mutta se viimeinen tahto ja rohkeus kentällä jäivät uupumaan. Vierasjoukkueen pääkäskyttäjä Kai Suikkanen myönsi johtoaseman tulleen hiukan varkain, mutta helpolla pisteet eivät tänäänkään Lahteen matkanneet.

- Tiedettiin tullessamme tänne Lappeenrantaan, että hikinen iltapuhde on taas tiedossa. Tiukkaa vääntämistä pisteistä, maalin peliä suuntaan tai toiseen odotettiin ja sellainen ottelusta myös tuli. Ollaan tietysti tosi onnellisia, että se maalin voitto tuli meille.

Lappeenrantalaiset nousivat urheasti kolmen maalin takaa lähelle, mutta eivät pystyneet aivan venymään vieraiden rinnalle. Kotijoukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli totutun pettynyt niukimpaan mahdolliseen tappioon.

- Lopputulos oli tylsä, vähän liiankin tuttu meidän joukkueelle. Ei me tänään joukkueena kuitenkaan parasta pöytään saatu liikkeen ja energisyyden kannalta. Vähän käsijarru päällä mentiin koko ajan, meillä oli paljon hyviä hetkiä ja rutkasti maalintekopaikkoja. Ennen kaikkea ei päästy missään vaiheessa sille tasolle, millä oltiin edellisissä kahdessa matsissa.

Ottelu näyttää jo taputellulta

Kotijoukkueen alkurynnistyksen keskeytti vakavin seurauksin Simon Backmanin hieman helposti tullut laitataklausjäähy. Lahtelaisten ylivoima oli tappavaa ja joukkue siirtyi johtoon entisen SaiPa-pelurin Tero Koskirannan laukauksella. Maalin jälkeen peli tasoittui, mutta edelleen SaiPa sai laadukkaita hyökkäysiä huomattavasti enemmän kuin lahtelaisryhmä. Monen keltapaidan ajatuksissa oli jo erätauko, kun Justin Hodgman pysäytti kellot ja kaatoi kylmää vettä sputnikien niskaan aloituksen jälkeen tulleella nopealla rannevedollaan. Hölmistyneen Jere Myllyniemen ohittanut suupaisu kimposi lopulta omien puolustajien luistimista verkon perukoille.

Niko Hovinen torjui tänäänkin lukuisia huippupaikkoja.

Toisen erän alkuun kotijoukkue sai jatkuvaa kahden minuutin ylivoimapainetta Pelicans-päätyyn. Hovisen maalikehikot olivat kuin noiduttuja, ja Suikkasen poppoo selvisi jälleen ilman takaiskuja. Vieraat sen sijaan käyttivät oman etsikkoaikansa totutun tehokkaasti. Hodgman sahasi isäntien alivoimanelikon mallikkaasti puhki ja Jarkko Immonen korjasi hedelmät maalin merkeissä.

- Tuli ihmeellisiä virheitä ja kiekko pomppi vielä noin hyvin vastustajalle, että sai noin monta maalia eteen. Tällaisen tason joukkuetta vastaan takaa-ajoon oli aikamoiset talkoot edessä, Selin puntaroi ottelun ensimmäistä puolikasta.

Isännät saavat kirivaihteen päälle

Keltamustat käyttivät ottelun kolmannen ylivoimatilanteensa hyväkseen ja kavensivat voimasuhteita Kisapuiston tulostaululla. Petri Koskisen ohjaus siniviivalämäriin ei antanut mitään mahdollisuuksia Hoviselle. Uuden vaihteen silmään saanut isäntäryhmä tulikin jo maalin päähän lahtelaisista Elmeri Kaksosen tarkalla laukauksellla. Vieraiden kolmen maalin johto olikin kukistunut yhtäkkiä tiukkaan maalin johtoasemaan, joka saikin Pelicans-käskyttäjä Suikkasen palauttamaan joukkueensa ensimmäisen erän tapahtumiin.

- Pikkaisen alkoi unohtua meidän oma pelaaminen 3-0 johtoasemassa, ja vähän luultiin ottelun olevan tässä. Sen jälkeen mentiin hurlumhei-kiekkoa päästä päähän ja kaksi maalia räsähtikin omiin, mutta onneksi tajuttiin toisella erätauolla palata pelin alkujuurille.

Kolmannen erän alkupuoliskon kiekko pysyi visusti Pelicansin puolustusalueella ja peli noudatti tuttua kaavaa lappeenrantalaisten hallitessa kiekkoa ja lahtelaisten kytätessä iskupaikkoja. Lopulta iskupaikka siunautui pelin ehdottomalle hahmolle Justin Hodgmanille, joka tarjosi vetopaikan Joonas Järviselle. Järvisen kauden avausmaali oli tosiasia ja peli näytti jälleen selvältä.

SaiPa kuitenkin taisteli ja sai palkinnoksi vielä vahvan rintamahyökkäyksen päätteeksi 3-4 kavennusmaalin. Jesse Saarinen löysi uuden ketjukaverinsa Riley Armstrongin, jolla oli helppo työ laittaa kiekko nappisyötön päätteeksi maalinkulmalta sisään. Ensimmäisen liigapelinsä pelannut kanukki oli hyökkäyspäässä näkyvässä roolissa ja tulee varmasti olemaan vahvistus loppukauden keltamustissa. Loput minuutit lahtelaiset pelasivat fiksusti ja välttelivät turhia säntäilyjä, joten vaiherikas kiekkoilta sai päätöksensä vierasvoittoon.

Kai Suikkanen hauskuutti lehditötilaisuutta kertomalla tarinan illan sankarin Hodgmanin kuivasta kaudesta, joka oli alkanut lokakuun alkupuolelta.

- Sanottiin Hogdmanille, että tuodaan kukkia pöytään edellisen maalin täyttäessä kolme kuukautta, mutta ei aivan ehditty. Hieno asia, että kaveri sai kuitenkin maalin sillä hänen tekeminen on ollut vaikeata ja tuskaista viime aikoina.

Sarjajumbona jatkava SaiPa matkaa torstaiksi huipputärkeään vierasotteluun Tapparaa vastaan, kun taas Pelicans vierailee Ilmalassa kärkikamppailussa Jokereiden vieraana samaisena päivänä.