Tiukka peli josta tuli teurastus

Lappeenrannan kiekkoillassa kohtasivat tarkkan puolustuspelin nimiin vannovat SaiPa ja Lukko. Pelistä odoteltiin tiukkaa ja vähämaalista, mutta mitä tapahtuikaan, siitä yksi kuvaus tässä otteluraportissa.

Lukko avaa vahvasti

SaiPan valmentaja Petri Skriko kertoi ottelun jälkeen että kotijoukkueen oli tarkoitus lähteä vahvalla alulla liikkeelle.

- Tiedettiin että Lukko on hyvä joukkue ja piti olla hereillä alusta asti. Sattui kuitenkin pieni virhe josta Lukko teki maalin. Tämän jälkeen oltiinkin ihmeissään, ei päästy oikein millään liikkeelle.

Lukko hyödynsi täydellisesti kotijoukkueen alun uinailun, 1.20 kellossa ja kiekko Tomas Duban takana. Maalaajana Toni Koivisto Teemu Normion hyvästä syötöstä. Maalin jälkeen Lukko jatkoi hyvää liikettään ja painoi hyvän karvauksensa avulla pelin väkisin SaiPan maalin tuntumaan. Paras tilanne tuli kuitenkin ylivoimalla Idän Ihmeille, kun Joni Yli-Torkko pääsi tekopaikkaan ylivoimalla, kiekko kuitenkin raisun lämärin jälkeen tolppaan.

Mitä pidemmälle ensimmäinen erä eteni, niin aina paremmin pääsi peliin sisään myös SaiPa. Lukko joutui rikkomaan ja aivan erän lopulla joutui Markus Jämsä jäähylle korkeasta mailasta. Ykköskenttä Machulda-Tirkkonen-Vaic pyöritti ylivoimaa vauhdikkasti ja lopulta Lubomir Vaic avasi kauden maalitilinsä maestro Machuldan hienosta oivalluksesta.

Toinen erä näyttää suuntaa

Ottelun toisessa erässä nähtiin jo hieman viitteitä siitä mitä tuleman pitää. SaiPa avasi erän aivan toisenlaisella liikkeellä kuin ensimmäisen ja kiekko ajautui kerta toisensa jälkeen hyviin maalintekotilanteisiin. Lukko puolusti kaikin mahdllisin keinoin omaa maaliaan, mutta välillä oli otettava epärehelliset keinotkin käyttöön. Quinn Hancock oli saamassa jäähyn kiinnipitämisestä, ilmeisesti se ei miehelle riittänyt, sillä mies taklasi vielä rumasti Mika Skyttää ja tuloksena 2+2 minuuttia. SaiPan ylivoima pyöri jälleen mutta maaliviivaa lähemmäksi ei päästy, ennenkuin Aki Uusikartano tökkäsi Kalle Kermanin laukauksesta syntyneen irtokiekon verkkoon.

SaiPan johtomaalista syttyi myös kotiyleisö ja alkoikin näyttää siltä että raumalaiset putoavat kyydistä. Lukko osoitti kuitenkin hyvän joukkueen merkkejä ja käänsi SaiPan painostuksen omaksi painostuksekseen. Tästä seurasi myös ylivoima ja muutama hyvä maalipaikka, jotka kuitenkin hienosti selvitti Duba, puolustuksen avustuksella. Juuri kun alkoi näyttää siltä että Lukko tasoittaa hetkenä minä hyvänsä, niin tapahtuikin jotain aivan muuta. Kesken Lukon pyörityksen karkasi SaiPan ykkönen vastahyökkäykseen, Machulda syötti jakiekko kimposi Vaicin luistimesta maaliin. Videotarkastuksen jälkeen todettiin että kyseessä ei ollut potku ja SaiPa johti 3-1.

Mitä ihmettä!?!

Monet katsojat olivat toisella erätauolla sitä mieltä että kotijoukkue hoitaa homman kotiin, mutta tuskin moni, jos kukaan uskoi näkevänsä näytelmän joka Kisapuistossa nähtiin. Allekirjoittanut on nähnyt elämänsä aikana reiluhkon määrän kiekkopelejä, mutta en koskaan ole nähnyt niin suurta määrää tyhmiä jäähyjä kuin tänään. Ottelu ratkesi jo ennen varsinaisen shown alkua kun lähes koko ajan kentällä uurastanut Erik Hämäläinen tyrkkäsi kiekon pahimman mahdollisen miehen lapaan. Mies oli nimeltään Vladimir Machulda ja tuloksena maali, 4-1 ja peli alkoi olla kotivoiton makuinen.

Reilut viisiminuuttia ennen päätöstä sekosi koko vierasjoukkue, tapahtumia on aivan turha kuvata sellaiselle joka ei itse ollut näkemässä. Lukko otti jäähyjä ikäänkuin johonkin ennätykseen tähdäten ja Sputnikit kiittivät tilasta paukuttamalle taululle rumat 9-2 lukemat.

Lyhyesti voi todeta että Lukko kerjäsi tulla teurastetuksi ja SaiPa tuli ja teurasti. Vajaa neljä minuuttia ja viisi ylivoimamaalia, tapahtuma jota harvemmin näkee.

Kuriton ja riemuitseva

Yllä mainitut sanat kuvaavat ottelussa esiintyneitä joukkueita. Lukko oli kuriton isolla etukirjaimella. Käsittämättömiä jäähyjä, ei kuitenkaan ihmeempää sikailua, ainoastaan hölmöilemällä hölmöiltyjä jäähyjä.

SaiPa sen sijaan pääsi riemuitsemaan lisääntyneestä tilasta kentällä ja latoi kiekko maaliin sillä tahdilla että Petri Vehanen Lukon maalilla on varmasti harvemmin ollut niin tyytyväinen loppusummerin kuulemisesta.

Vierasjoukkueen valmentaja Ismo Lehkonen oli ymmärrettävästi vähäsanainen.

- Kuritonta. No me pakataan laukut ja lähdetään Raumalle, perjantaina on sitten taas peli. Onneksi pelissä oli jaossa vain kaksi pistettä.

Petri Skriko puolestaan kertoili joukkueensa hyvästä kauden alusta seuraavaa.

- Pukukopissa ei tuijotella sarjataulukkoa vaan mennään aina peli kerrallaan. Olen tietenkin todella iloinen joukkueen hyvästä sarjan avauksesta. Lähdettiin ensimmäiseen peliin tekemään hyvää suoritusta ja se poiki muitakin hyviä suorituksia. Onnistumisista pelaajat ovat saaneet itseluottamusta ja uskallusta, se näkyy otteissa.