SaiPa voitti jännärin

LIIGA / Raportti
SaiPa ja Lukko tarjosivat loistavaa lauantai-illan viihdettä reilulle kolmituhantiselle yleisölle. Hyvin pelannut kotijoukkue korjasi lopulta ansaitun 2-1 voiton.

Kahden pudotuspeliviivan tuntumassa majailevan joukkueen kohtaamisesta odotettiin vähämaalista tarkkaan puolustamiseen perustuvaa ottelua. Tällä kertaa ennustukset osuivat oikeaan, kun molemmat joukkueet puolustivat tarkasti riskejä vältellen. Peli ei kuitenkaan ollut tylsää kyttäilyä vaan kentällä pidettiin vauhtia oikein kiitettävästi, tarkka puolustaminen esti kuitenkin maalipaikkojen synnyn.

SaiPa avasi ottelun pirteästi ja saikin luotua muutaman hyvän hässäkän Petri Vehasen maalille. Kesken SaiPan otteen sai Petri Kokko kuitenkin hieman heppoisen jäähyn ja Lukko onnistui ylivoimalla. Matti Kaipainen voitti aloituksen ja Jaakko Harikkala suupaisi kiekon kohti maalia ja sinnehän se livahtikin Juha Kuokkasen suojusten alta. Ensimmäinen erä jatkui tasaisissa merkeissä pelin aaltoillessa päästä päähän. Parhaat paikat loi kuitenkin SaiPa ja osittain vain huono onni esti tasoituksen synnyn.

SaiPa hallitsee

Toinen erä alkoi SaiPan kannalta suotuisasti kun Quinn Hancock passitettiin jäähylle. Sputnikkien kakkoskenttä pyörittikin peliä mukavasti ja pian pyöritys palkittiin. Lubomir Vaic nousi laukaisupaikkaan, mutta kiekko karkasi lavasta, onneksi se karkasi suoraan Kalle Kermanille jonka upea syöttö löysi takatolpalta Aki Uusikartanon, "Uusis" siirsi kiekon maaliin kylmän rauhallisesti.

SaiPa sai maalista selvästi uutta potkua otteisiinsa ja kiekko pomppi muutamaan otteeseen Vehasen maalin tuntumassa ja maaliinkin se oli kertaalleen valumassa, mutta hieno venytys esti keltapaitojen maalin synnyn.

SaiPan päädyssä peli pyöri huomattavasti harvemmin ja Lukon taktiikkana tuntuikin ihmeellisesti olevan keskialueelta laukominen, näissä Juha Kuokkasella ei kuitenkaan ollut ongelmia. Kuokkanen pääsikin varsin helpolla koko ottelussa, sillä SaiPan puolustajat pelasivat erittäin onnistuneen ottelun.

Kolmas erä kruunaa kotikannattajien illan

Kolmas erä oli molempien joukkueiden osalta varmistelua ja kytättiin vain mahdollisia vastustajan virheitä. Kolme pelaajaa oli molemmissa päädyissä aina pelin alla ja näin ollen olivat maalipaikat kortilla. Ainoat vaaran paikat nähtiin vastahyökkäyksistä, lähimmäksi pääsi Robert Kron kilauttaessaan kiekon tolppaan.

Lukon puolustuksen ja Petri Vehasen virhe ja löysäily koituikin sitten kettupaitojen turmaksi. Läpi pelin rännikiekoissa haparoinut Vehanen päätti jättää maalin taakse pysähtyneen kiekon paikalleen ja paikalle tullut puolustaja otti tilanteen niin kevyesti että hyvin karvannut Kalle Kerman tuli ja otti karkin pois lapselta. Kerman katseli kylmänviileästi ennen kuin päärtyi ratkaisuun, napakka syöttö ja Lubomir Vaic tuikkasi kiekon tyhjään maaliin ja Vaic ja Kerman esittivät voitontanssin.

Maalin jälkeen kaikki keltapaidat kasvoivat vähintään metrillä ja upeasti taistellut joukkue esti Lukolta hyökkäyspelin lähes kokonaan. Jo oman siniviivan ylittäminenkin oli sinipaitaiselle vierailijalle ylivoimainen este.

Ruusut ja risut

Pelin onnistujiin kuuluvat SaiPasta läpi ottelun vahvasti esiintynyt Kalle Kerman, joka tarjoili SaiPan molempiin maaleihin loistavat syötöt. Kermanin laiturikaveri Vaic oli myöskin mainiolla pelipäällä, välillä halliten kenttää alivoimallakin. Pitkään vaisuja otteita esittänyt Vladimir Machuldakin esitti niitä otteita joita on totuttu näkemään.

Iso kasa risuja Aigars Ciprusille todella vaisusta esityksestä, "Eki" oli ainut sputnikki joka ei saanut illasta puhtaita papereita.

Lukosta parhaiten pelasi kokenut pakkipari Porkka-Hämäläinen, peliaikaa kertyi todella paljon. Vehanen pelasi varmasti maalillaan. Hyvin viimeaikoina pelannut Lukon ulkolaisketju Kron-Ulmer-Cisar oli sen sijaan näkymätön.

» Lähetä palautetta toimitukselle