SaiPan hyökkäystehot kateissa - Karhuselle nollapeli

LIIGA / Raportti
Kärpät hallitsi maalin edustoja ja haki komean 0-3-voiton.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Lappeenrannassa tauolta palattiin tutuissa merkeissä. Maalinteon kanssa viime aikoina tuskaillut SaiPa jäi toisen kerran peräkkäin kotonaan nollille. Kärpät johdatti voittoon kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut Tomi Karhunen.

SaiPa ei ole ollut helmikuussa parhaimmillaan. Yritystä on, mutta maalipaikoissa puuttuu rentous ja pelit ovat kääntyneet aiempaa pahemmin tappioiksi. Vimmatusti osumia tuloksetta hakevat lappeenrantalaiset kärsivät tehottomuudesta.

Osumia ei tullut tiistainakaan, kun reilun viikon pelitauolta palanneista joukkueista maalinteossa onnistui vain vierasjoukkue Kärpät. Sarjajohtoaan tukevoittanut oululaissikermä pelasi vahvan vieraspelin.

Päätöserässä SaiPan rimpuilut kahdella osumallaan lopettanut Julius Junttila ei onnistumisista ja oman yhden kauden piste-ennätyksensä rikkomisesta huolimatta ollut täysin tyytyväinen omaan peliinsä.

- Oli tiukka ja tasainen vääntö. Huomasin ainakin itse, että oli pitkä tauko ja ei ollut pelituntuma ihan kohdillaan. Kyllä se siitä parani pelin loppua kohden. Hyvin puolustettiin omaa maalia ja saatiin tehtyä tarvittavat osumat.

Junttilan illan ensimmäinen ja SaiPan selkärankaa notkahduttanut 2-0-maali syntyi viimeisellä kymmenminuuttisella kotijoukkueen kannalta karmealla tavalla.

Simo-Pekka Riikolan maila katkesi kohtalokkaasti kesken syöttöyrityksen oman maalin takana ja Junttila pyöräytti kiekon Andreas Bernardin alta maaliin.

- En ole ennen tuollaista lahjaa saanut, että pakilla menee maila poikki noin ratkaisevalla hetkellä. Otan kyllä kaikki vastaan, maaleja on kiva tehdä, Junttila hymyili.

Kärpät puolusti 40 minuuttia 1-0-johtoaan, sillä avauserän ainokaisesta ja pelin voittomaaliksi jääneestä osumasta vastasi Kärppien kakkossentteri Esa Pirnes

Maalineduskahinasta SaiPan Markku Flinckille tuomittu jäähy tuli joukkueelle kalliiksi. Pirnes käveli ylivoimalla tekopaikkaan ja kokenut hyökkääjä lapioi ottelun voittomaalin jo 11 peliminuutilla.

Keltaisten ruuti märkää

SaiPa pelasi tiistaina päättäväisesti ja hallitsi kiekollista peliä, mutta turhautui onnistumisten vähyyteen, huolimattomiin kiekollisiin suorituksiin ja sekavantuntuiseen tuomarilinjaan. Patrick Davis hermostui saamastaan kampitusjäähystä käytösrangaistuksen arvoisesti.

- Maalinteko on vaikeempaa ja vaikeempaa, mitä pidemmälle kautta mennään. Siihen pitää löytyä terävyyttä. Jäähyjä tuli liikaa, turhia jäähyjä ja kymppiminuuttisia, joka sotki kaikkien rytmin, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen harmitteli.

Päätöserän parhaat paikat tasoitukseen siunaantuivat Dave Spinalle ja rangaistuslaukausta vetämään komennettulle Ryan Glennille. Nollapelin kopannut Tomi Karhunen torjui puolustaja Glennin yrityksen kilvellään. Junttilaa SaiPan vahva painostus ei yllättänyt.

- Ei ollut tarkoitus mennä mihinkään kilpikonnaan, vaan olla mahdollisimman aktiivisia. SaiPa on kuitenkin loistava joukkue. Kaikki pelit olleet ihan ympäripyöreitä, mutta ollaan pystytty raapimaan voittoja, kahden maalin mies päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle