Kärpät taisteli avausvoiton

LIIGA / Raportti
Kärppien ryöstöretki Lappeenrantaan oli torstaina onnistunut, sillä oululaiset voittivat sarja-avauksessa SaiPan selvin numeroin. Ottelu oli tasainen, mutta tasoero etenkin maalipaikkojen hyödyntämisessä oli melkoinen Kärppien hyväksi.

Vanhassa kotihallissaan ensimmäistä kertaa vierasjoukkueen riveissä esiintynyt maalivahti Ville Hostikka selvisi urakastaan mainiosti, sillä SaiPa-kasvatti putsasi palkintopöydän 48 torjunnallaan. Mukaan mahtui muutama todellinen huipputorjunta silloin, kun joukkue niitä eniten tarvitsi. Nollapeli jäi haaveeksi, sillä isäntien Jarno Koskiranta onnistui päätöserän osumallaan lusikoimaan SaiPan kuparisen rikki. Kahdesti aiempina vuosina Kärpät sarja-avauksessa kaatanut SaiPa oli tällä kertaa maalipaikoissa hampaaton hyvästä ilmeestä huolimatta.

– Maistuvat pisteet, muisteltiin kahta aiempaa sarja-avausta, kun SaiPa voitti viime vuonna Oulussa ja toissa vuonna voitti täällä. Meillä oli tähän peliin mielessä revanssi. Täältä ei ikinä nättiä voittoa pysty ottamaan, nämä on aina hirveitä taistelupelejä. Oltiin onnekkaampia ja tehokkaampia maalinteossa. Yhtään syyttämättä vastustajan maalivahtia, niin meillä maalivahtipeli oli loistavaa. SaiPa tuli toiset 30 minuuttia erittäin vahvasti, joten siinä mielessä on oltava tosi tyytyväinen pisteistä, kertasi Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta lehdistötilaisuudessa.

Kärppien hyökkäystehoista vastasi hieman ennakkoarveluista poiketen loistavasti pelissä onnistunut Joonas Kemppaisen johtama nelosvitja, jossa laiturit Julius Junttila ja Kimmo Koskenkorva olivat lähes pitelemättömiä kotijoukkueelle. Myös Aravirta antoi tunnustusta pelin ratkaisseelle ketjulleen.

– Hostikan lisäksi Kemppaisen ketju, jossa myös laiturit Junttila ja Koskenkorva tekivät maalit oli onnistujia. Me odotetaan tulosta meidän kaikilta kentällisiltä ja hieno juttu, että pojat saivat tänään onnistumisia. Antaa meille uskoa, että voidaan odottaa onnistumisia laajalta rintamalta.


Ville Hostikan 48 torjuntaa siivittivät Kärpät voittoon.

Avausosuman teki puolittaisesta läpiajosta komeasti SaiPan kiekomenetyksestä rokottanut Junttila ja tärkeän 3-0-maalin lähes samankaltaisella pyrähdyksellä Koskenkorva. Entistä seuraansa rankaissut Koskenkorva jätti kotijoukkueen puolustajat keskialueelle ihmettelemään ja hyökkääjä hyödynsi armotta sputnik-vahti Jere Myllyniemen väärin ajoitetun vastaantulon. Koskenkorva nosti pelivälineen yli vastaan syöksyneen Myllyniemen toisen erän loppuhetkillä.

Avauserän puolella syntyneen toisen maalin merkkasi itselleen ylivoimalla onnistunut puolustaja Mikko Lehtonen, jonka vihainen lyöntilaukaus painui vastustamattomasti tolpan kautta sisään. SaiPa haki päätöserässä vimmatusti kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta nelosketjun loistoillan täydensi kiekon tyhjiin lyönyt keskushyökkääjä Kemppainen.

Luomisen tuskaa

SaiPa teki kaikkensa voittaakseen kotiyleisönsä edessä, mutta huolimattomuus ja epäonnistumiset maalitilanteissa leimasivat lappeenrantalaisten peliä. Ajoittain lappeenrantalaisten taklaus- ja taistelupelaaminen tuotti laadukkaita tilanteita Hostikan maalille, jolloin oululaisten maali oli todenteolla uhattuna, mutta pääosin suoraviivaisesti maalia kohden pelanneiden mustapaitojen laukausten laatu oli luokaton.

Joukkueen ainoa osuma syntyi päätoserän kirivaiheessa, kun Jarno Koskiranta ohjasi Jesse Saarisen loistavan esityön päätteeksi pelivälineen oululaisten maaliin. Maali syntyi kuitenkin ottelun voittotaistelun kannalta aivan liian myöhään ja todellista hurmosta sputnikit eivät saaneet aikaiseksi.

– Olen siinä mielessä erittäin tyytyväinen tähän avauspeliin, että pystyttiin työteliäästi pelaamaan sitä peliä, jota tällä joukkueella ollaan ajateltu pelaavan. Tietysti helppo katsoa tilanne taululta ja se ratkaisee, maalinteko oli helpompaa Kärpiltä. Hostikan Ville oli kyllä hyvä, pakko tunnustaa. Verkko ei heilunut tänään ja tiedetään, että helppoa se ei tule olemaan jatkossakaan, mutta varmasti pystytään voittoja ottamaan, totesi SaiPan käskyttäjä Ari-Pekka Selin pelin jälkeen toiveikkaana.

Tasaisesta massasta erottuivat edukseen kovasti tasoaan harjoituskaudelta nostanut sentteri Markku Flinck ja peliajasta taisteleva puolustaja Jere Pulli, jonka kokonaispanos ottelussa jäi vahvasti plussan puolelle. Flinck oli huippupaikassa jo avauserässä ketjukaveri Roberts Jekimovsin paluukiekkoon, mutta Hostikka otti pelinkulun kannalta todellisia huippupelastuksia.

SaiPa jatkaa avausvoiton metsästystä lauantaina Raumalla Lukon vieraana, kun taas Kärpät pelaa ensimmäisen kotiottelunsa JYPiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle