Leppoisa kenraali

LIIGA / Raportti
SaiPan viimeinen harjoitusottelu ennen perjantaina alkavaa SM-liigaa oli vanhaa arkkivihollista KooKoota vastaan. Peli oli kuitenkin kaikkea muuta kuin kovaa taistelua.

Jos menneinä vuosina SaiPan ja KooKoon kohtaamiset sytyttivät niin pelaajat kuin katsojatkin, niin nyt Kisapuistossa eivät syttyneet muut kuin joidenkin katsojien tupakat erätauoilla. Kumpikaan joukkue ei äitynyt taistelemaan ottelun voitosta kovinkaan tosissaan, mutta sen verran väännettiin että jotain katsottavaakin oli.

4-1 päättynyt ottelu osoitti ainakin sen että jonkinlainen tasoero on havaittavissa liigajoukkueen ja Mestisjoukkueen välillä. Tuo ero näkyi selviten kaksinkamppailutilanteissa, joista SaiPalaiset poistuivat pääsääntöisesti voittavina osapuolina. Monasti KooKoon pelaajalla oli enemmän intoa ja yritystä, mutta hieman järkevämmin sekaan syöksyneet keltapaidat kuittasivat kiekon.

SaiPan motto ainakin ottelun alussa tuntui olevan että maalia ei tehdä jos sitä ei päästä laittamaan kulmalta tyhjään reppuun, sillä laukauksia säästeltiin välillä jopa huvittavinkin seurauksin. KooKoon pelaajat sen sijaan laukoivat lähes aina hyökkäysalueelle päästyään, mutta kovin monia vaarallisia laukauksia ei joukkoon mahtunut. Vaarallisimmat poimi Juha Kuokkanen hyvällä prosentilla, on kuitenkin todettava että missään vaiheessa ei Kuokkanen joutunut kovaan helteeseen.

Maalejakin nähtiin

Jääkiekkopelit harvemmin ovat yhtään mitään ilman maaleja, nyt niitä nähtiin viisi kappaletta ja useampia olisi syntynyt ainakin SaiPan toimesta jos paikoissa ei olisi yritetty milloin minkäkinlaista vippiä. Maalien teon avasi SaiPan kolmosketjun sentteri Eetu Qvist joka käänsi kiekon alakulmaan maalinedustalta. KooKoo vastasi tähän hienolla Janne Mäkelän maalilla, joka syntyi hyvän syöttelyn jälkeen. Ensimmäisen erän maalailun päätti välittömästi KooKoon tasoituksen jälkeen Timo Hirvonen, joka karvasi kiekon yhdessä Eetu Qvistin kanssa ja nosti pikkumustan takayläkulmaan.

Toisessa ja kolmannessa erässä nähtiin molemmissa yksi SaiPan tekemä osuma, niistä vsatasivat ylivoimalla Jussi Pekkala ja hienojen veivien päätteeksi Sami Kaartinen. Mitä pidemmälle ottelu eteni niin sitä selvemmäksi kävi SaiPan paremmuus, tästä kertovat myös torjunnat, sillä Kuokkanen puuttui päätöserässä peliin vain kerran.

SaiPa aloitti ottelun neljällä ketjulla ja seitsemällä puolustajalla, mutta Pasi Nielikäisen satutettua nivusensa taklaustilanteessa avauserässä, jouduttiin kolmoskentän laidalla vaihtelemaan miestä. Kotijoukkueen parhaimmistoa leppoisassa ottelussa olivat erittäin terävästi liikkunut ja kiekkoa suojannut Petr Sachl sekä vähän joka paikkaan ehtinyt Timo Hirvonen. Muita maininnan arvoisia ovat Eetu Qvist ja Antti Bruun, Joni Yli-Torkko oli oma tuttu itsensä taklaten paljon ja kovaa.

KooKoosta erottui selkeimmin Ossi Louhivaara, joka oli useimmiten sputnikkien harmina. Muuten joukkue oli kokolailla tasaista massaa, josta ei erottunut kukaan hyvässä eikä pahassa. Kahden ensimmäisen erän ajan KooKoo liikkui hyvin ja jos liike saadaan kestämään koko ottelun ajan, niin Mestiksessä on pisteitä luvassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle