Suvereeni näytös

LIIGA / Raportti
SaiPan nousujohteinen lento koki päätöksensä tylysti Lappeenrannassa, kun sarjajohtaja KalPa piti oppitunnin jääkiekosta ja otti tyylipuhtaan voiton ylivoimaisella esityksellä.

Jo kolmesti aiemmin tällä kaudella SaiPan kaatanut KalPa saapui toki sarjajohtajan asemassa ennakkosuosikkina perjantaiseen koitokseen, mutta tuskin monikaan odotti näkevänsä todellista koko ottelun jatkuvaa dominointia.

Kuntopuntarin kaksi kärkipään joukkuetta mittelivät vielä avauserän kohtalaisen tasaisesti SaiPan saatua edes välttävästi kiekollista peliään käyntiin, mutta viimeinen 40 minuuttia oli kauden suvereenein näytös tällä kaudella Kisapuistossa.

Ottelun ratkaisu nähtiin jo toisessa erässä, kun Jukka Hentunen käytti häikäilemättömästi hyväkseen SaiPa-pakki Richard Lintnerin sooloilusta aiheutuneen kiekonmenetyksen. Hentunen iski läpiajosta lukemiksi 2-0 vierailijoille ja ottelu oli käytännössä jo taputeltu.

KalPan valmennustiimiin kuuluva Ari-Pekka Siekkinen oli ottelun jälkeen syystäkin tyytyväinen suojattiensa suoritukseen.

– Lähdettiin hakemaan ehjää 60 minuuttista, tiedettiin että on erittäin työteliäs SaiPa vastassa ja siihen pystytään vastaamaan vain kovalla työllä. Tänään pystyttiin siihen ja ehjään peliin ehkä ensimmäistä kertaa SaiPaa vastaan tällä kaudella, ansaittiin voitto erinomaisella pelillä. KalPan näköistä peliä oli tänään kaikin puolin ja koko joukkue maalivahtia myöten oli onnistujia.


KalPa tuuletti neljästi Lappeenrannassa.
Turo Ulvinen - http://www.thudesign.com

Keltapaitojen neljän ketjun rummutus oli läpi ottelun vakuuttavaa, mutta yksi ketjuista nousi perjantaina ylitse muiden. Ossi Saarisen johtama nelosketju värkkäsi ottelussa kaksi osumaa, kun ensin avauserässä Saarinen naatiskeli Tommi Jokisen loistosyötön takatolpalta maaliin ja päätöserässä Jokinen itse onnistui ensimmäisen kerran maalinteossa tällä kaudella.

– Erittäin työteliäs ja meidät sytyttävä ketju. Karvaavat hyvin ja hankkivat paljon jäähyjä. Meiltä löytyy loistava nelosketju ja ollaan ylpeitä heistä, Siekkinen hehkutti.

SaiPan valmennuksella riitti mietittävää

SaiPa hävisi perjantaina KalPalle kaikessa. Mainiosti aiemmissa otteluissaan luistelleet lappeenrantalaiset olivat koko ottelun KalPaa jäljessä, eikä SaiPalla ollut tarvittavaa puristusta pysäyttää pyörityksiä.

– KalPa oli hirveesti edellä meitä avauserästä lähtien. Meidän jalka ja ajatus oli metrin jäljessä koko pelin. Harmittaa, ettei pystytty tänään parempaan kamppailupelaamiseen, mutta ei niitä kamppailuja tule jos ei ehdi. Siitä tuli vähän sellainen juoksukilpailu vastustajan perässä, SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin tiivisti ja jatkoi:

– Tänään oli sellaista alibi-kiekkoa meiltä, ollaan pelattu hyviä pelejä, mutta tänään roikuttiin vain mukana ja se ei riitä noin kovaa joukkuetta vastaan.

Kotijoukkueen tähtipuolustaja Richard Lintner aiheutti sooloilullaan KalPan toisen maalin ja sai katsella loppupelin penkin päästä. Osuma tuli pahaan paikkaan, sillä SaiPa oli saanut hieman henkeä päälle slovakialaisen oman jäähyn jälkeen.

– Loppui kärsivällisyys siinä kohtaa. Suhteessa muun joukkueen työmoraaliin ja sitoutumiseen niin hänen kohdallaan tänään ei vain kiinnostanut. Samoja otteita ollut muutamassa muussakin pelissä ja sitten pitää istua penkillä, Selin jyrähti puolustajansa esityksestä.

Sputnikkien iltapuhdetta ei helpottanut kapteeni Ville Kohon jääminen sivuun selkävamman vuoksi toisessa erässä, sillä sekoitetuilla ketjukoostumuksilla pelanneet lappeenrantalaiset eivät rakentaneet kahdessa viimeisessä erässä ainuttakaan kontrolloitua maalintekopaikkaa.

Ainoa mainitsemisen arvoinen tilanne oli Elmeri Kaksosen läpiajo, mutta varmasti yhden uransa helpoimmista nollapeleistä pelannut Mikko Koskinen otti hienon hanskatorjunnan tärkeään paikkaan.

Ottelun lopussa turhautuminen purkautui pienen nahistelun muodossa, kun latvialaislaituri Roberts Jekimovs ja Tommi Miettinen ajautuivat pieneen nokkapokkaan. Jekimovs murjoi Miettistä lopulta viiden minuutin väkivaltaisuusjäähyn ja automaattisen pelirangaistuksen arvoisesti.

SaiPa pelaa vielä kerran ennen taukoa, kun joukkue matkaa Helsinkiin Jokereiden kynsiin sunnuntaisessa ottelussa. Sarjakärki KalPa puolestaan pelaa jo huomenna kärkiottelussa Pelicansia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle