Mistä löydät sä hyökkääjän

LIIGA / Raportti
Rastislav Pavlikovskyn loukkaantuminen oli ottelun pahin.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
SaiPa ja KalPa pelasivat lauantai-iltana ottelun, jossa nähtiin enemmän loukkaantumisia kuin maaleja. Ottelu ratkesi lopulta voittomaalikilpailussa Jesper Piitulaisen osumalla.

Perjantaina tyhjin käsin tahoillaan jääneet SaiPa ja KalPa kohtasivat lauantaina Lappeenrannan koleassa illassa. Haavetta maalikarkeloista himmensivät lukuisat poissaolot ja ottelun ainoat osumat nähtiinkin vasta voittomaalikilpailussa.

Sekä SaiPa että Kalpa menettivät ottelun aikana kaksi pelaajaa. Hyökkääjistä alkaa olla molemmilla huutava pula.

– A-juniorien osalta on käytetty kaikki, KalPa-luotsi Jari Laukkanen sadatteli.

SaiPalla pelaavaan kokoonpanoon oli puolestaan nostettu A-juniorien Onni Toivanen, ja Pekka Tirkkonen kaipailikin kipeästi aiemmin loukkaantuneiden joukosta miehiä takaisin pelikuntoon. Jesse Mankinen ja Jaakko Rissanen olivat toivomuslistalla ensimmäisinä.

Ensihoitajien pisteellä ruuhkaa

Joukkueet saivat lisää päänvaivaa toisen erän loppupuolella, kun molemmilta kinkkasi hyökkääjä sairastuvan puolelle. Ensimmäisenä iskua otti SaiPan Stefano Giliati, joka kaatui pelitilanteessa KalPan maalin takana. Giliati makasi aikansa jäällä ennen pelin viheltämistä poikki, jonka jälkeen hänet talutettiin pukukoppiin.

Hetkeä myöhemmin KalPan Ossi Saarinen joutui myös poistumaan avustettuna pois kentältä. Myös SaiPan Joni Suutari loukkaantui ottelun aikana.

Kolmannen erän puolivälissä nähtiin ottelun vaarallisin tilanne, kun KalPan Rastislav Pavlikovsky kaatui aloituksen jälkeen tuomaria vasten ja lyhistyi jään pintaan. Paikalle kutsuttiin nopeasti paarit ja Pavlikovskyn niska ja pää tuettiin ennen hyökkääjän siirtämistä pois kentältä.

KalPan valmentaja ei osannut kertoa tilanteen vakavuudesta kuin sen, että Pavlikovsky oli lähtenyt ambulanssilla suoraan sairaalaan.

Tehotonta ylivoimaa

Nihkeästi pelanneelle SaiPalle tarjottiin lukuisia mahdollisuuksia mennä ottelussa johtoon, kun KalPan pelaajat kuluttivat jäähypenkkiä. Lappeenrantalaisten ylivoima oli oireillut jo edellisessä ottelussa Lahden Pelicansia vastaan, eikä yön yli nukkuminen ollut korjannut ongelmaa.

Päivä olikin hyvä pitkälti maalivahdeille. Pekka Tuokkola piti maalinsa ummessa 65 minuutin ajan. Yleisö kylvetti vahdin vihellyksissä muistellen KalPan edellistä vierailua, jolloin Giliati oli lentänyt suihkuun kohdattuaan jäällä Tuokkolan kanssa.

Jussi Markkasen apuna olivat loistovireen lisäksi tolpat, joita muunmuassa Artturi Lehkonen kilautteli jatkoajalla. Tilastoihin merkittävä nollapeli oli paluumuuttajalle kauden ensimmäinen. Markkanen ohitettiin ottelussa vain kertalleen voittomaalikilpailun aikana, kun KalPan laukojista toisena yrittänyt Kalle Kerman sai keltapaidan jäihin ja nosti kiekon maalin yläkulmaan.

Kotiyleisö sai jännittää aina SaiPan kolmanteen mieheen asti, kun joukkueen vahvuuteen palannut Ville Koho harhautti Tuokkolan ja venytti ottelun neljänsiin laukojiin. SaiPa poistui lauantai-iltaan voittajana, kun Jesper Piitulainen pisti kiekon maaliin ja Markkanen torjui Petri Lammassaaren yritelmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle