Koskinen pysäytti SaiPan Kisapuistossa

Mikko Koskinen nollasi SaiPan.
KalPa otti kauden ensimmmäisen varsinaisen peliajan voittonsa SaiPasta. Kuopiolaisten tappioputki tuli päätökseensä uhrautuvan ja yhtenäisen esityksen päätteeksi. Vieraiden sankari oli 30 torjuntaa napannut maalivahti Mikko Koskinen.

SaiPa ja KalPan väliset ottelut ovat tällä kaudella olleet tasaisia ja voitot ovat menneet suuntaan tai toiseen joka kerta maalin erolla. Tähän trendiin poikkeuksen toi tiistai-iltainen koitos, sillä KalPa otti selkeän kolmen maalin voiton.

KalPa laittoi kolmen ottelun tappioputkensa poikki komealla tavalla ja jatkoi pelillisesti tammikuun tasauksen Kärpät-otteluiden viitoittamalla tiellä.

- Meillä oli hyvätasoisia ja laadukkaita pelejä Kärppiä vastaan. Ne hävittiin, mutta joukkue jatkoi siitä ja tänään näkemykseni mukaan oltiin parempia ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Toinen erä oli meille hankala, onneksi siitä selvittiin. Ansaitut kolme pistettä, ei oltu ylivoimaisia, mutta vietiin kaksi erää peliä, KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen tiivisti.

SaiPalla oli ottelussa muutama huippupaikka, mutta vieraiden maalivahti Mikko Koskinen otti tukun kovia torjuntoja etenkin ottelun toisessa erässä. Tuolloin KalPa johti ottelua 1-0 Antti Kerälän avauserän maalilla.

Päätöserässä SaiPa turhautui omaan saamattomuuteensa ja jätti yliaggressiivisella pelillään maalivahti Miika Wiikmanin yksin.  KalPa tuli hankalan toisen erän jälkeen upeasti päätöserään ja Ossi Saarinen iski joukkueen 2-0-osuman Joonas Riekkisen esityöstä.

Kuopiolaisista etenkin Sakari Salminen oli ärhäkkänä kiekonriistoissa ja tehot 1+1 kerännyt Salminen katkaisi SaiPan selkärangan lopullisesti.

Kotijoukkueen nelosvitja haki kavennusta liian innokkaasti ja Mikko Pukan jättösyöttö hyökkäyspään sinisellä Ville Koholle jäi voimattomaksi. Salminen haistoi katkopaikan ja karkasi lappeenrantalaisilta maalintekoon.

- Oli tarpeeksi paikkoja tulla tasoihin ja mennä ohikin. Muutama herpaantuminen oman maalin edustalla ja siitä meille lyötiin maalit omiin. Vastaavasti vastustajan maalin edustalla ei saatu hakattua ahneesti kiekkoja sisään, SaiPan valmentaja Pekka Tirkkonen harmitteli.

KalPalla kovempi tahto

Tammikuun tasauksessa JYPin verkkoon yhteensä seitsemän maalia mättäneelle SaiPalle ei tässä ottelussa maalinteko kelvannut. KalPa puolusti uhrautuvasti pitäen kotijoukkueen pääosin poissa huippusektoreilta. Viimeisenä lukkona toiminut Koskinen teki työnsä täydellisesti ja hoiti loput.

Silmiinpistävää oli KalPan halu irtokiekkoihin ja kaksinkamppailuihin. Aiemmissa otteluissa SaiPa on ollut juuri kamppailuissa ja kiekottomassa pelissä kuopiolaisia vahvempi, mutta tiistaina KalPa oli ahnas, uskalias ja ansaitsi voittonsa.

Laukkanen ei lähtenyt erittelemään SaiPa-voiton salaisuuksia ja KalPa-luotsin mukaan SaiPan pelaamista ei ole tutkittu erityisen tarkasti. Lisäksi ottelun kesken jättänyt Janne Kolehmainen lähtee Laukkasen mukaan tutkimuksiin.

- Tässä vaiheessa kautta joka joukkue tuntee jo toisensa. Pelitavallisesti ei kukaan tarjoa juurikaan mitään yllättävää. Kukaan ei mitään hokkus pokkusta esitä. Kolehmainen sai kiekon jalkaan. Kuvausten jälkeen tiedämme enemmän.

SaiPa pelaa seuraavaksi torstaina todellisen kuuden pisteen ottelun IFK:ta vastaan Helsingissä. KalPa puolestaan kohtaa kotonaan toisen helsinkiläisseuran Jokerit sarjan kärkiottelussa.