KalPalle kenraaliharjoituksen voitto

LIIGA / Raportti
SaiPa ja KalPa ottivat tasapäisesti yhteen Lappeenrannassa. Kuopiolaiset hyödynsivät SaiPan virheen ja Tuomas Kiiskinen iski voittomaalin jo avauserässä. Ari Ahoselle kirjattiin ottelusta komea nollapeli.

Hyvävauhtinen kamppailu olisi voinut päättyä toisinkin päin, mutta KalPan taitotaso oli perjantain ottelussa piirun verran SaiPaa kovempi. Tuomas Kiiskinen namutteli voittomaalin avauserässä Jesse Mankisen pahan harhasyötön jälkeen. Jere Myllyniemi oli tilanteessa hyvin mukana, mutta kiekko meni SaiPa-vahdin varusteiden kautta sisään.

Joukkueiden kiekollinen peli oli ajoittain hakusessa, vaikka ottelu olikin erittäin hyvävauhtinen. Myöskään taklauksia tai kontakteja ei vältelty liikaa loukkaantumisten pelossa.

SaiPalta parhaat paikat maalintekoon siunaantuivat Roberts Jekimovsille, joka pääsi laidalta puolittain läpi Mankisen oivaltan esityön jälkeen sekä Markku Flinckille, jonka laukaus Jekimovsin syötöstä kimposi tolpasta ulos. Ari Ahonen oli kuopiolaisten maalilla vakuuttava ja Ahonen piti joukkueettaan pystyssä heikoilla hetkillä.

Myös KalPa kilisteli tolppia, mutta joukkueen toista maalia saatiin odottaa aina ottelun viimeisille hetkille. SaiPan yritettyä tasoitusta vimmatusti ilman maalivahtia pääsi KalPan nuori lupaus Toni Kallela iskemään kiekon keskialueelta tyhjiin vain viisi sekuntia ennen ottelun loppua.

Molemmat joukkueet vaikuttavat valmiilta liigan alkuun, vaikka etenkin SaiPalla on vielä paljon tekemistä huolellisuuden ja syöttöpelinsä kanssa. Lienee myös sanomatta selvää, että maalintekoon kaivattaisiin terävyyttä.

KalPa avaa kautensa ensi torstaina JYPin vieraana ja SaiPa puolestaan kohtaa sarja-avauksessa Kärpät.

Kokoonpanot

SaiPa

Jesse Saarinen–Jarno Koskiranta–Juha Koivisto

Tomi Leivo–Markku Flinck–Roberts Jekimovs

Petri Koskinen–Juha Kiilholma–Jesse Mankinen

Antti Aarnio–Ville Koho–Juuso Kaijomaa

Mikko Pukka–Simon Backman

Pauli Levokari–Jere Pulli

Jarno Lippojoki–Per Savilahti-Nagander

Jere Myllyniemi (Andreas Bernard)

KalPa

Sami Kapanen–Matti Kuparinen–Tuomas Kiiskinen

Ossi Saarinen–Tommi Miettinen–Toni Kallela

Iiro Pakarinen–Jaakko Rissanen–Tommi Jokinen

Jyri Junnila–Joonas Riekkinen–Jasse Ikonen

Marko Kauppinen–Jussi Timonen

Mikko Kukkonen–Adam Masuhr

Henri Laurila–Ryan Lannon

Simo-Pekka Riikola

Ari Ahonen (Juha Toivonen)

» Lähetä palautetta toimitukselle