TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Vakuuttavat alkutahdit ja toinen kiinnitys finaaleihin

LIIGA / Raportti
Peloton Kärpät uhrautui ja haki ansaitun voiton.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Lappeenrannassa pelattu Kärppien ja SaiPan toinen välieräottelu oli perjantaina käytännössä ohi, ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Vierailija teki alussa tarvittavat maalit ja puolusti johtoaan taitavasti.

SaiPa yllätettiin perjantaina housut kintussa. Huikealla liikkeellä peliin lähtenyt Kärpät ei turhia ihmetellyt, vaan hiljensi hornankattilamaisen Kisapuiston kahdella salamamaalillaan.

Ensin onnistui puolittaisesta läpiajosta helponnäköisesti Jussi Markkasen ohittanut ja kadonneen maalivireensä jälleen löytänyt Ben Maxwell ja hetkeä myöhemmin komealla ohjauksella Esa Pirnes. Taululle kahden maalin vierasjohto vain reilussa viidessä minuutissa.

− Aloitimme viimeksi Oulussa todella hyvin ja teimme maalejakin. En tiedä tarkkaa syytä huonoon alkuun, mutta ehkä he pääsivät yllättämään meidät tänään, kotijoukkueen pettynyt puolustaja Dan Spang myönsi.

Kärppien loistokas viisikkopelaaminen ei helpottanut tämän kauden Liiga-sensaation iltapuhdetta. Oululaiset ajoivat keltapaitojen hyökkäykset tehokkaasti kulmiin. Kärppien maalivahti Tomi Karhunen toimi viimeisenä lukkona.

− On vaikeaa joutua kahden maalin takaa-ajoasemaan heti ottelun alkuun. Meidän pitää katsoa, mitä siinä tapahtui ja toivottavasti voimme tulla vahvempana seuraavaan otteluun. Meidän pitää tehdä tarvittavat muutokset, jotta haemme Oulusta voiton.

Erikoistilanneosaamista oululaisittain

Kuten sarjan ensimmäisessä kohtaamisessa, myös perjantaina Kärpät ratkaisi ottelun lopullisesti keltapaitojen jäähyillessä. Kärppien tekeminen vaikutti jopa helpolta, sillä joukkue löi kolmannen osumansa heti ensimmäisellä ylivoimallaan pelin puolivälissä.

− Heillä on loistava ja huipputaitava joukkue, joka osaa tehdä maalin paikan tullen, Spang kehaisee.

SaiPa oli tätä ennen hakenut kavennusta vimmatusti ilman onnistumisia. Ylivoimakin pyöri vaihteeksi nätisti, mutta urhautuvasti vetoja blokannut ja maalinedustaa Lasse Kukkosen johdolla siivonnut vierailija selvitti tilanteet.

Lähimpänä kavennusta olivat Dave Spina ja Jesse Mankinen, mutta Karhunen piti isännät nollilla aina kolmannen erän puoliväliin saakka. Huikeaa kevättä pelaava Per Savilahti-Nagander napautti vihdoin avausmaalin pakkikaveri Spangin esityöstä.

Kavennus syntyi kuitenkin liian myöhään, ja hiekka SaiPan tiimalasissa valui auttamatta loppuun. Kotijoukkueen yhdysvaltalais-italialainen puolustaja ei myönnä väsymyksen painavan pitkän seitsemään otteluun venyneen JYP-puolivälieräsarjan jälkeen.

− Emme ole mielestäni väsyneitä. Olemme jokainen kauden parhaassa kunnossamme, sillä pelaamme paljon pelejä. Se on hyvä juttu, että rytmi säilyy eikä tule pitkiä taukoja. Pelasimme JYPiä vastaan kovan, fyysisen sarjan, mutta Kärppiä vastaan pelaaminen on hieman erilaista. Heillä on todella kurinalainen joukkue.

Spang itse pelaa huikeaa kevättä, sillä puolustaja on pelannut pudotuspelit piste per peli tahdilla. Katseet ovat kuitenkin tiukasti lauantaissa, sillä kiekko tippuu jäähän Oulussa alle vuorokausi myöhemmin.

− Yritän vain tehdä kaiken joukkueeni eteen. Jätkät ovat olleet loistavia, he liikuttavat kiekkoa hyvin ja se tekee minunkin pelaamisesta helpompaa. Tärkeintä on kuitenkin aloittaa lauantaina peli kunnolla ja tehdä paikoista maalit. Siinä se.

» Lähetä palautetta toimitukselle