Kärppien putki poikki - SaiPa juhli kotonaan

LIIGA / Raportti
Stefano Giliatin yksilösuoritus herätti SaiPan.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Lokakuussa jokaisesta ottelustaan vähintään pisteen repinyt Kärpät kärsi pitkästä aikaa tappion. Voittoputkessa purjehtiva SaiPa taisteli täyden pistepotin loistavan maalivahtinsa Jani Niemisen johdolla.

Yhdeksän peräkkäistä ottelua ilman suoraa varsinaisen peliajan tappiota ja sarjan kakkospaikka. Lokakuun kovavireisin liigajoukkue Kärpät heitti tiukan haasteen sitkeälle SaiPalle, mutta oululaiset joutuivat lopulta lähtemään kotiinsa tyhjin käsin.

Kärpät hallitsi pitkälti kenttätapahtumia, mutta sarjassa viidenneksi noussut SaiPa puolusti uhrautuvasti. SaiPa nousi tappioasemasta ohi ja otti jo nejännen peräkkäisen voittonsa. 39 torjuntaa tililleen kirjannut Jani Nieminen jatkoi erinomaisia otteitaan SaiPan maalinsuulla.

- Hän (Nieminen) on ollut huikea viime viikot. Kantoi tänäänkin joukkuetta vaikeilla hetkillä todella loistavasti. Oltiin pitkään aika ahtaalla, jouduttiin puolustamaan pitkiä pyörityksiä omissa, kertasi huojentunut SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen.

Nieminen antautui vain kerran

Nieminen torjui Kisapuiston tiistai-illassa kaiken, mikä oli torjuttavissa. SaiPa-vahti jäi vaille mahdollisuuksia vain kerran, kun niukasti peliaikaa saanut oululaisten nelosvitja onnistui hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen.

Joonas Huovinen ohjasi taidokkaasti Atte Ohtamaan viivakudin ylänurkkaan tasaisen avauserän jälkimmäisellä puoliskolla. Osuma oli 18-vuotiaalle Huoviselle liigauran ensimmäinen.

Kärppien pelätty ykkösvitja oli ottelussa alati vaarallinen, mutta NHL-apu Kyle Turrisin johtama ketju jätettiin jo toisen kerran peräkkäin tehoitta. Lähimpänä onnistumista oli Ivan Huml, jonka rannelaukaus viuhui ottelun loppuhetkien ylivoimalla yläputkeen.

Giliati heräsi henkiin

SaiPa oli etenkin toisessa erässä täysin helisemässä, kunnes erän loppupuolella myös SaiPan nelosvitja pääsi maalin makuun. Kärpät ei onnistunut omista mahdollisuuksistaan, ja kotijoukkueen peliin virtaa toi mainiolla liikkeellä läpi ottelun polkenut Stefano Giliati.

Vasta yhden liigaosuman ennen tätä iltaa tehtaillut Giliati löysi itsensä kiekon kanssa puolustajien keskeltä, mutta kanadalais-italialainen nousi väkisin maalille ja tasoitti ottelun todellisella tahtomaalilla.

- Meillä oli paikka tappaa peli toisessa erässä toisella maalilla, mutta ei hyvistä mahdollisuuksista tehty ja sitten tuli se tasoitusosuma, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta harmitteli.

Kärpillä oli loistava tilaisuus ratkaista ottelu, kun Antti Bruun sohi päätöserässä neljän minuutin jäähyn arvoisesti ykkössentteri Turrisia. Kärppien ylivoima oli läpi ottelun näyttävää, mutta tehotonta.

- Turris oli sen ylivoiman pois. Hän on kuitenkin meidän aivan ykkösylivoimapyörittäjä ja siinä meni paletti uusiksi. Kolmas erä oli hyvää pelaamista, jahdattiin voittomaalia mutta onnetar käänsi rumemman ahterinsa meille ja SaiPa teki lopussa voittomaalin, Aravirta pyöritteli.

Tahtomaalien sarjaa jatkoi kapteeni Ville Koho, joka kotiyleisön riemuksi survoi irtokiekon maaliin ohi Tomi Karhusen ajassa 57.01. Vahvan esityön osumaan teki röyhkeän maalilleajon suorittanut Anssi Löfman.

- Selvittiin alivoimista takaiskuitta ja saatiin tasoituksesta virtaa omaan peliin. Kolmannessa erässä jouduttiin puolustustaisteluun, koska Kärpät oli niin vahva. Tapettiin pitkät alivoimat ja survottiin voittomaali, Tirkkonen iloitsi.

Aravirta mielissään suojattiensa pelaamisesta

Loistavan nousun sarjan kärkipäähän tehneen Kärppien tiistainen esitys oli tappiosta huolimatta vakuuttava. Myös Aravirta oli tyytyväinen pelaajiensa panokseen.

- Ei kannata olla surullinen, vaikka hävittiin. Meillä oli kaikki liossa, joka tuosta joukkueesta saadaan. Pelattiin hyvin koko 60 minuuttia ja yksi parhaista otteluista, joita minun joukkueet ovat täällä pahassa vieraskaukalossa pelanneet.

Kärpät jatkaa vieraspelejään torstaina Lahdessa Pelicansia vastaan. Myös SaiPa pelaa Pelicansia vastaan, mutta vasta lauantaina. Torstaina vastassa on sarjakärki JYP.

» Lähetä palautetta toimitukselle