BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Haudan partaalta kiinni finaalipaikkaan

LIIGA / Raportti
Toisessa erässä paikattavana käynyt Juhamatti Aaltonen juhli voittomaalia.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
SaiPan ja Kärppien välieräsarjan neljäs koitos Lappeenrannassa näytti pitkään menevän kotijoukkueelle, mutta oululaiset nousivat loppuhetkillä rinnalle ja ohi. Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla keskiviikkona.

Lähtökohdat ottelulle olivat kutkuttavat. SaiPa kairasi vakuuttavan vierasvoiton edellisestä ottelusta ja maanantaina keltapaidoilla oli oiva sauma tasoittaa ottelusarja.

Peli eteni hurmiossa pelanneen SaiPan käsikirjoituksen mukaan aina päätöshetkille saakka. Maalin takaa-ajoasemassa ollut Kärpät loi erän ensimmäisen hyökkäysalueen pyörityksensä ja tasoitti ottelun Mika Pyörälän ehdittyä ensimmäisenä irtokiekkoon.

- Päätöserässä SaiPa pääsi pyörittämään kotiyleisön edessä ja me ei päästy mihinkään. Mutta, kun ajatellaan, että oltiin kuusi minuuttia ennen loppua tappiolla, niin kova suoritus vieraskentällä tulla tasoihin ja taistella vielä voitto, vieraiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kiitteli.

Kylmän suihkun saanut kotijoukkue tyrmistyi päälaelleen kääntyneestä tilanteesta ja hetkeä myöhemmin oululaiset juhlivat SaiPan pukukoppikäytävällä ottelun jälkeen puhuttanutta voittomaalia.

Marjamäki ei halunnut kommentoida osittain kyseenalaista osumaa. Syystäkin lopputulokseen tyytyväinen valmentaja kiitteli pelin ratkaisseita miehiään.

- En voi kommentoida sitä, meillä oli ketjuralli menossa ja piti jotain saada aikaan. Sinne näytti menevän, mutta en tiedä yhtään miten meni.

- Lopussa sitten yhteen koottu Ivan Huml-Ben Maxwell-Juhamatti Aaltonen sai sen voittomaalin tehtyä. Pystyttiin puolustamaan sen jälkeen hienosti voitto.

Välieräsarjan kolmannen osumansa tehtaillut Maxwell tökkäsi kiekon Jussi Markkasen torjumasta paluukiekosta ilmasta sisään.

SaiPan mielestä kiekko lyötiin sisään Markkasen räpylästä ja kotijoukkue protestoikin voittomaalia kovaäänisesti, mutta ottelun tuomarit Timo Metsälä ja Teemu Salminen seisoivat tiukasti päätöksensä takana.

- Pelattiin ihan hiton hyvä peli. 2-1-tilanteessa oli paikkoja ratkaista, ettei olisi tarvinnut tuomareita vastaan taistella, joukkueen päävalmentaja Pekka Tirkkonen puhisi ottelun jälkeen.

Vahva startti kantoi pitkälle

Tappiosta huolimatta SaiPa pelasi upean jääkiekko-ottelun, jonka ikäväksi tahraksi muodostuivat lopun oman pään virheet. Etenkin joukkueen ensimmäinen 20 minuuttinen oli upeaa näytöstä, jossa runkosarjan ykkönen oli täysin hätää kärsimässä Joonas Kemppaisen johtaman ketjun paria hyvää vaihtoa lukuun ottamatta.

Kotijoukkueen ykköskenttä värkkäili komeat maalit ja Kisapuiston yleisön äänijänteitä viriteltiin äärimmilleen. Jesse Mankinen osui omasta one-timeristaan ja itse hankkimallaan ylivoimalla osunut Janne Tavi jatkoi vahvaa kevätvirettään viimeistelemällä 2-0-lukemat.

Vieraiden upean ottelun pelannut maalivahti Tomi Karhunen kävi tilanteesta lämpöisenä, sillä Mankinen kaatui Karhusen päälle Lasse Kukkosen annettua Mankiselle hieman vauhtia.

- Kärki ei kanna, koko ajan haetaan oikeita koostumuksia ja Kemppaiset ovat olleet todella vahvoja, valmentaja Marjamäki kiitteli kolmosketjuaan.

- Parannettiin kuitenkin kovasti toiseen erään, laadukkaat maalipaikat 8-2 meille ja Markkanen veti maailmanluokan torjuntoja. Viime pelissä ei saatu maaliakaan ja tänään ei meinattu osua edes tyhjiin.

Markkasen uskomattoman vireen sai kokea pahiten Joonas Donskoi, jolla oli ottelussa useampi huippupaikka. Pääosin vieraiden tilanteet aukesivat kesken SaiPan painostuksen nopeista hyökkäyksistä.

- He tulivat todella lujaa, ei se sattumaa ole että he keräsivät sata pistettä runkosarjassa. Tämä on kova paikka hakea voittoja. Nyt tuli meille jo toinen täältä, Marjamäki päätti.

Sarja on ensimmäisen kerran katkolla keskiviikkona Oulussa Kärppien johtaessa 3-1.

» Lähetä palautetta toimitukselle