Fiilisjoukkueesta ei ollut pysäyttämään Kärppiä

LIIGA / Raportti
Simon Suoranta taiteili näyttävän 4-2-osuman.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Sarjan paras kotijoukkue SaiPa taisteli itsensä kaksi kertaa kahden maalin takaa tasoihin, mutta uskomattomassa vedossa oleva Kärpät otti lopulta voiton voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-5.

Lappeenrannassa nähtiin tiistaina kelpo kiekkoviihdettä, kun Kärppien ja SaiPan tunteikas kohtaaminen venyi pitkän kaavan kautta aina voittomaalikilpailuun saakka. Jo 12:nnen perättäisen voittonsa napanneen Kärppien sankareiksi nousivat osumillaan lisäpisteen tuoneet Joonas Donskoi ja Mika Pyörälä.

Kärkikamppailu uhkasi avauserän perusteella jättää koko lappeenrantalaisen kiekkokansan kylmäksi, sillä oululaiset kampesivat itsensä kahden maalin karkumatkalle. Hermostunut kotijoukkue sekoili etenkin ylivoimillaan ja oululaiset karkasivat tehtailemaan kaksi alivoimaosumaa.

- Siinä oli alusta asti sellaista hyvää kutinaa, kun kärkimatsista oli kyse. Ehkä se lataus meni heillä vähän yli. Pelattiin tosi hyvää alivoimaa, tapettiin 5-3-alivoima ekassa erässä ja jatkoajalla pakit seiso päällään kun hoidettiin homma kolmella neljää vastaan, Kärppien Simon Suoranta kehaisi ottelun jälkeen.

Suoranta itse niittasi komeasti joukkueensa 4-2-osuman puolittaisesta läpiajosta. Tärkeä onnistuminen innoitti hyökkääjän tunteikkaaseen tuuletukseen, jossa Kisapuiston kaukalon laidat saivat kyytiä.

- Ei ollut hyvä peli itseltäni ja se oli oikeastaan pelin ainoa hyvä vaihto minulta. Kiva oli saada onnistuminen, varsinkin kun meni omaan piikkiin tuo SaiPan kolmas maali. Sai vähän paikattua sitä. Unohtui, ettei täällä ole turvakaukaloa, niin meinasi sattua vähän olkapäähän, Suoranta hymyili.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki oli syystäkin tyytyväinen suojattiensa alkuun. Jäällä tuntui olevan vain yksi joukkue Kisapuiston yleisön huokaillessa turhautumistaan.

- Tultiin todella hyvin latautuneena tähän peliin, kuten yleensä vieraspeleihin ja ollaan paljon ratkottu näitä jo avauserässä. Olen tyytyväinen tunnepuoleen ja siihen, miten oltiin valmiina.

Avauserässä surkeaa ylivoimaa esittänyt SaiPa sai erikoistilannepelaamiseensa ryhtiä ottelun edetessä, josta osoituksena Janne Tavin ja pisteputkensa neljään peliin venyttäneen Ryan Glennin onnistumiset.

- Jotenkin jäpitettiin omaa kiekollista pelaamista ja 5-3-ylivoimalla ei meinattu saada kiekkoa edes alueelle. Ei päästy mihinkään, kun Kärpät antoi painetta. Joukkueelta tauolla hyvä ryhtiliike, alettiin pelaamaan maalia kohti ja omaa peliämme, SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen huokaisi.

Työhaalarit esiin

Ensimmäinen erätauko ei tullut kotijoukkueelle varmasti yhtään liian aikaisin, sillä niin kohmeessa aneeminen SaiPa oli. Peliinsä ryhtiä ja asennetta tauolta hakeneet keltapaidat tulivat väkisin tasoihin. Ryhtiliikkeen ruumiillistuma oli isäntien Patrick Davis, joka keräsi mustelmia ja ajoi maalille jatkuvasti surutta.

- Huomattiin kyllä, että SaiPa teki muutoksia toiseen erään ja oltiin siinä aika purjeessa. Täällä on sarjan paras kotijoukkue ja he saivat hurmoksen päälle, Suoranta totesi.

Yksi muutoksista oli ykkösvahti Jussi Markkasen vaihtaminen maalinsa suulta Miika Wiikmaniin. Jo viime kaudella joukkueessa torjunut Wiikman luisteli kauden ensimmäiseen liigaotteluunsa.

- Ei häntä voi maaleista syyttää, mutta tehtiin tällainen päätös. Jussi on kantanut tässä syksyllä kovaa kuormaa ja ehkä se vaihto oli yksi syy joukkueen heräämiseen, Tirkkonen valaisi.

SaiPa otti Wiikmanin maaliltaan, kun peliaikaa oli jäljellä kaksi minuuttia. Oivaan maalivireeseen äitynyt Jesse Mankinen nosti kiekon rystyllä ohi Jussi Rynnäksen ja yhden sarjapisteen.

Toisessa erässä ottelun toisen ja jo kauden kahdeksannen maalinsa ampuneen Joonas Kemppaisen ja Suorannan osumat eivät kantaneet suoraan kolmen pisteen voittoon.

- Kahden viimeisen erän osalta ei tarvitse ihmetellä, miksi SaiPa on sarjan paras kotijoukkue. Oltiin mukamas scoutattu heidän hyvä suorahyökkäyspeli ja kuinka he pelaavat maalille, luistelevat ja syöttelevät, mutta oltiin silti aika purjeessa heidän kanssaan. Kova voitto haettiin täältä, ei riittänyt 4-2 loppuun asti ja se oli SaiPan hyvyyttä, Marjamäki näki.

Joukkueet saavat nyt huilata ja pelit jatkuvat viikon loppupuolella. SaiPa haastaa Jokereille tiistaina taipuneen Tapparan perjantaina ja Kärpät pelaa vasta lauantaina kotonaan HPK:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle