SaiPa ei taivu kotonaan

SaiPa ei suostunut häviämään kotonaan vielä tällä kaudella, vaikka ottelun alku lupailikin helppoa iltapuhdetta vierasjoukkue Kärpille. Vajaat neljä minuuttia oli pelattu, kun vierasjoukkue johti jo 0-2. SaiPa väänsi kuitenkin rinnalle, mutta ohi se ei päässyt.

Ottelun alku ei tälläkään kertaa luvannut hyvää SaiPalle. Vajaassa neljässä minuutissa oli kiekko kaivettu jo kahteen kertaan Jamo Myllyksen selän takaa ja SaiPa ei ollut päässyt edes kunnolla punaviivan yli.

- Jostain kumman syystä ottelujen aluista on tullut meille painajainen, kommentoi Petri Skriko omiensa esitystä.

- Päästiin hyvin liikkeelle, mutta 2-0 tilanne huijasi meitä ja peli sekosi kohtuullisen täydellisesti, oli puolestaan Kari Heikkilän vastine ottelun alusta.

SaiPa nousee, Kärpät hyytyy

Brett Lieversin ja Janne Pesosen tekemiin maaleihin SaiPa vastasi Ville Immosen ja liigan tämän hetken kenties tasaisimman pelaajan, Petr Sachlin osumilla.

Ensimmäisen erän vajaat 10 ensimmäistä minuuttia olivat Kärppien hallintaa, mutta loppuerä olikin sitten SaiPan. Kärpillä oli ensimmäisessä erässä 13 laukausta SaiPan 22 vastaan.

Toisessa erässä Kärpät kuitenkin meni jälleen karkuun. Ennen erän puolta väliä Jussi Jokinen pääsi laidalta nopean hyökkäyksen avulla karkuun, huijasi Jarmo Myllyksen ja iski Kärpät 2-3 johtoon.

Tätä iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun SaiPa tuli jällen rinnalle. Ville Immonen nousi laidalta ja laukoi kiekon kohti maalia. Maalialueen kulmalla olivat huiskamassa maalivahti Bäckströmin lisäksi Petri Kokko ja tunnistamattomaksi jäänyt Kärppä-puolustaja ja lopulta kiekko pomppi maaliin. Päätuomari Tero Toivola kävi varmistamassa maalin sääntöjenmukaisen synnyn videotuomarilta ja kiekko pudotettiin seuraavaksi keskipisteeltä, SaiPan tasoitusmaalin "kunniaksi."

Mutta, mutta. Sellaista se kiekko on, että kolmanteen erään lähdettiin Kärppien johtoasemasta. Mikko Myllykoski latoi viivasta kiekon ylivoimalla Myllyksen räpylän kautta maaliin ja SaiPa oli jälleen takaa-ajoasemassa. SaiPa ei missään vaiheessa johtanut ottelua.

Laukaukset toisessa erässä SaiPalle 18-9, maalit Kärpille 2-1. Tämä kertonee Kärppien tehokkuudesta käyttää maalipaikat hyväkseen tai SaiPan tehottomuudesta omissa maalipaikoissaan?

Vielä kerran pojat

SaiPa ei kuitenkaan lannistunut. Kolmannen erän toisella minuutilla Sami Kaartinen pääsi iskemään Kalle Kermanin laukauksen paluukiekon sisään ja ottelun viimeinen maali oli nähty.

SaiPalla oli vielä muutama paikka ja Kärpilläkin omansa, mutta maalin perukoille kiekkoa ei sääntöjenmukaisesti saatu.

Kolmannen erän kolmannella minuutilla kiekko kyllä meni SaiPan maaliin, mutta videtuomaria tänään työllistänyt päätuomari Toivola sai kuulla, että maali oli siirtynyt paikaltaan ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan.

Parhaimmistoa

Vierasjoukkue Kärpiltä parhaimmisto erottui helposti. Joukkuee kaikki kaikessa vaikutti olevan sentteri Brett Lievers. Jokainen hyökkäys tuntui kulkevan hänen kauttaan. Vahvaa taustatukea hänelle antoi kultakypärää päässään kantanut Janne Pesonen.

Jussi Jokinen oli 1+2 tehoistaan huolimatta hieman vaisuhko ja Ilta-Sanomien tähtiraati taisikin palkita hänet kahdella IS-tähdellä perinteisellä "vilkaisen pöytäkirjaa" periaatteella. Mikä Pyörälä oli myös alata vaarallinen vieras SaiPan päädyssä.

Kärppien puolustuksesta ei oikein voi nostaa ketään esille, sen verran tasaisia esitykset olivat.

- SaiPa pelasi hyvin. Olen tyytyväinen pisteeseen sekä ylivoimaan, totes Kari Heikkilä ottelun jälkeen.

SaiPa väänsi ottelun ilman muutamia avainmiehiään ja joutuikin rasittamaan tiettyjä pelaajia aika rankasti.

- Pelattiin kolmella ketjulla, koska miehiä ei riittänyt, olikin Skrikon kommentti asiaan.

Petr Sachl oli joukkueen paras hyökkääjä. Timo Hirvonen ja Aki Uusikartano antoivat vahvaa taustatukea eikä myöskään Ville "1+2" Immosta sovi unohtaa.

Petri Kokko oli joukkueen paras puolustaja. Kokko pelasi todella vahvan pelin sekä puolustus- että hyökkäyspäässä.

Juha Pursiainen on nostanut tasoaan viime kaudesta todella roimasti.

Kuka tarvitsee Machuldaa kun meillä on Hirvonen

SaiPalta puuttui vielä tästäkin ottelusta joukkueen terävin syömähammas, Vladimir Machulda. Machuldaa SaiPa ei kuitenkaan kaipaa, koska joukkueen riveissä kimaltelee sellainenkin timantti, kuin Timo Hirvonen!

Hirvonen on noussut SaiPan tehokkaimmaksi pelaajaksi, vääntämällä viidessä ottelussa kolme maalia ja antamalla viisi maalisyöttöä. Näillä tehoilla Hirvonen pysyy tiukasti koko liigan pistepörssin mitalisijoilla.

Hirvonen vääntää ja kääntää ja näyttää taistelullaan esimerkkiä koko joukkueelle. Machuldan puuttumista ei itse asiassa edes taida monikaan huomata?

Mitä tapahtuukaan kun Hirvosen rinnalle istutetaan Machulda? Pystyykö kukaan pysäyttämään Hirvosta tämän kauden liigassa ja pystyykö mikään pitämään Hirvosta poissa Tsekin MM-kisoihin matkaavasta joukkueesta?

Molempiin kysymyksiin saattaa vastaus olla kyllä, mutta se ei silti estä Hirvosta nousemasta ainakin allekirjoittaneen mielessä kauden suurimmaksi yllättäjäksi kauden tässä vaiheessa. Katsokaa vaikka pistepörssiä!