Pullea rouva virittelee jo ääntään

Jussi Markkasen paraatipelastus toi SaiPalle kolmannen voiton
SaiPa onnistui ottamaan JYPistä ottelusarjan kolmannen voittonsa kaatamalla jyväskyläläiset lukemin 3-2. Voiton takuumiehenä seisoi Jussi Markkanen, joka masensi JYPin hyökkääjät kerta toisensa jälkeen ottelun kolmannen erän loppuminuuteilla.

SaiPa lähti hakemaan ottelusarjan kolmatta voittoa, jatkamalla samalla tavalla kuin kahdessa edellisessä ottelussa. Hyvällä liikkeellä ja tiukalla puolustuspelaamisella kaksi edellistä voittoa napsinut SaiPa näytti jo karkaavan JYPiltä, mutta onnistui itse pilaamaan johtonsa lähes täydellisesti. Kisapuistossa nähtiinkin kunnollisen draaman kaarta, kun kolmen maalin takaa maalin päähän noussut JYP oli pilata SaiPan illan. Sen nousun pilasi kuitenkin SaiPa-vahti Jussi Markkanen, lähes kirjaimellisesti viime sekunneilla.

JYP tuli ottelun alkuun lujaa päälle ja kotijoukkue olikin ensi minuuteilla helisemässä. JYP-pelaajat saivat käytännössä tehdä SaiPan puolustusalueella mitä tahtoivat ja SaiPa suorastaan tarjoili ottelun avausmaalia jyväskyläläisille, mutta keskisuomalaisille ei kelvannut.

− Alku oli tosi hankala ja JYP tuli tosikovaa päälle. Ei oikein päästy omasta päästä mihinkään, mutta ensimmäisen maalin jälkeen tilanne alkoi kääntymään meille, kertoi ottelun avausmaalin napauttanut Tomi Leivo.

Maali oli Leivon uran ensimmäinen pudotuspeleissä.

− Yhtä hyvältä tuo tuntuu kuin kaikki muutkin maalit. Kiekkoakaan ei edes otettu talteen, kertoi Leivo.

Leivon maali vapautti SaiPan kipsistä. Tilanne oli suoraa seurausta Markus Nenosen kaameasta harhasyötöstä, josta Leivo pääsi räjäyttämään loppuunmyydyn Kisapuiston täyteen huutoon. SaiPa sai vielä erän loppuun ylivoiman, kun ottelun erotuomaristo passitti Ossi Louhivaaran heppoisin perustein jäähyaitioon. SaiPa värkkäsi ylivoiman aikana kiekon kahdesti ohi Tuomas Tarkin, josta ensimmäinen yritys kuitenkin hylättiin SaiPa-pelaajien työntäessä Tarkin kiekkoineen maalin perukoille.

Toista osumaa ei enää hylätty. Dan Spang lähetti kiekon toisen puolivälierä kamppailun ratkaisumaalin tapaan jäätä pitkin kohti Tarkkia, joka sylkäisi kiekon eteensä. Paikalla ollut Dave Spina veivasi kiekon hallitusti ohi Tarkin ja SaiPa lähti tauolle kahden maalin karkumatkalla.

Kuriton JYP herää taistelemaan

Jos ensimmäisessä erässä vastustaja JYP teki kotijoukkueen pelin hankalaksi, Se suorastaan helpotti sitä toisessa. JYPin kuriton ilme näkyi kymmeninä pitkinä kiekkoina kaiken kruunautuessa kahteen väärään vaihtoon. SaiPa käytti tämän hyödykseen erän loppupuoliskolla Per Savilahti-Naganderin piiskattua kiekon ohi Tarkin.

Viimeiseen erään JYP-käskijä Marko Virtanen kaivoi korttipakastaan viimeisen ässän ja vaihtoi maalin suulle Sami Rajaniemen. Uhkapeli onnistui, sillä vierailijat heräsivät tosissaan taistelemaan ottelun voitosta.

SaiPa oli koko erän ottavana osapuolena. JYP-kavennus tuli erän puolen välin jälkeen, kun pitkän pyörityksen päätteeksi Juuso Ikosen ohjaus sujahti Markkasen jalkojen välistä maalin perukoille. Maalin jälkeen SaiPan peli sekosi täysin. Viisi minuuttia myöhemmin ex-SaiPa Anssi Löfman nousi rohkeasti vasenta laitaa pitkin ja onnistui ampumaan kiekon ohi Markkasen. Tilannetta tarkisteltiin videolta useita minuutteja, sillä kiekon mukana maaliin meni myös Markkanen.

− Kolmannessa erässä jotain tapahtui. Ruvettiinko sitten liikaa pakittelemaan ja kaveri pääsi vääntämään kaksi maalia ja sen myötä niskan päälle, mutta onneksi taisteltiin loppuun asti, kertasi Leivo erän tapahtumia.

Jokainen jääkiekkoihminen tietää maalin jälkeisen vaihdon tärkeyden. SaiPalta tuo unohtui täysin, sillä joukkue sähläsi itselleen joukkuerangaistuksen vain hetki JYPin kavennusmaalin jälkeen. JYP sai hurjan painostuksen aikaan kotijoukkueen kenttäpäätyyn, mutta maaliviivaa lähemmäksi JYP ei päässyt.

Saaga sai huipentumansa viimeisellä minuutilla, kun Jani Tuppurainen sai kahdesti yrittää Markkasen ohitusta. Ensin maalinkulmalle täysin vapaaksi jääneen Tuppuraisen yrityksen Markkanen torjui huikella torjunnalla ja vain hetkeä myöhemmin Markkanen koppasi helposti Tuppuraisen löysän laukauksen.

Ottelusarja on katkolla SaiPalle keskiviikkona Jyväskylässä. JYP ei välttämättä ole antanut periksi, mutta on otettava huomioon, että se pullea rouva virittelee jo ääntään.