Pakki viivalla ja muutama muu hyödyllinen temppu

Mankisen laukaus oli perjantain ottelussa tarkka.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
JYP havitteli perjantai-iltana SaiPan päänahkaa Lappeenrannan Kisapuistossa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi kuitenkin keltamustien isäntien selvään 4–1-voittoon.

− Eipä jäänyt epäselvyyksiä paremmasta, totesi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen ottelun jälkeen.

− SaiPa oli selkeästi parempi tänään, voin sanoa kaikilla osa-alueilla. Niin yksilö- kuin joukkuetasolla, niin kiekollisessa kuin kiekottomassakin pelissä.

Edellisessä ottelussaan Bluesille hävinnyt SaiPa onnistui kääntämään jälleen kurssin päästyään takaisin kotihalliin. Tiistaina Tapparan jatkoajalla kaatanut JYP oli lukenut läksynsä, mutta tällä kertaa siitä ei ollut apua.

− SaiPan hyvä keskialueen peli ei kyllä tullut kenellekään yllätyksenä, mutta niin vaan siihen rupesi kiekkoja jäämään, Virtanen manasi.

− Kyllä siinä varmaan tämän vuoden ennätys tehtiin kiekonmenetyksissä.

Toisen erän karkumatka

Ottelun ensimmäisessä erässä joukkueet pyörittivät peliä rinta rinnan. Ainut tilastomerkintä saatiin, kun Mikko Luoma otti kaksiminuuttisen koukkaamisesta. JYPin alivoimapelaaminen pysyi kuitenkin ensimmäisessä erässä kasassa, ja SaiPan ainut onnistunut hyökkäysrakennelma kilpistyi Tuomas Tarkkiin.

Pelin avausosumaa saatiin odottaa toisen eränpuoliväliin asti. Mikko Salmio ja Janne Tavi tavoittelivat lennokasta kiekkoa, joka kimposi korkeassa kaaressa Jesse Mankisen hanskaan ja siitä SaiPa-hyökkääjän lapaan. Mankiselle avautui vapaa kaista ja tilaa ampua, eikä Tarkin onnistunut torjumaan läpiajoa.

Voittomaali nähtiin kolme minuuttia avausosuman jälkeen, kun useita otteluita ilman maalia pelannut Patrick Davis ohjasi kiekon häkkiin ylivoimalla. Kiinnipitovihellyksen saanut Max Wärn seurasi kentän tapahtumia jäähyaitiosta, kun puolustaja Rony Ahonen laukoi kiekon kohti maalia. Davis työnsi mailansa oikeaan paikkaan, mutta korkeus puhutti.

− Lapa taisi olla riman yläpuolella, mutta osumakohta ei. Näin minä sen näin, kertasi syöttöpisteen saanut Ahonen tilannetta ottelun jälkeen.

JYPin rimpuilu ei riittänyt

Toisen erän lopulla Ville Koho kasvatti Lauri Taipaluksen syötöstä joukkueen johdon lukemiin 3–0. Erätauolle lähdettiin kuitenkin varovaisissa tunnelmissa, kun sekä Ahonen että Tommi Jokinen ottivat itselleen jäähyt. JYP ei 5-3-ylivoimaa hukannut ja Kristian Näkyvä toi vieraat kahden maalin päähän.

− Siinä oli kaverilla mahdollisuus päästä peliin mukaan, Ahonen jossitteli JYPin puolesta.

− Tuli maali 5-3-tilanteen alkuun, mutta saimme tapettua loput toisesta jäähystä ja pääsimme takaisin omaan peliin.

Viimeisen niitin SaiPa pääsi pomputtamaan sisään jälleen ylivoimalla ja Ahosen pohjustuksesta. Onnistuminen suotiin maalilla kärkkyneelle Jaakko Rissaselle, jolle osuma oli kauden ensimmäinen. Ydinfysiikkaa Ahonen ei loppuun asti pelatusta tilanteesta löytänyt.

− Sama juttu kuin siinä toisessa maalissa. Se on perus pakki viivalla-ohje, sinne vaan.