Louhivaara lannisti sarjakärjen

Tuomas Tarkki oli tällä kertaa Stefano Giliatia etevämpi.
Kuva © Miro Pesonen
Jäähyilevä JYP rokotti tehotonta SaiPaa oman pään virheistä.

Vierailijoiden kurittomuus ja vahva alivoimapelaaminen, sekä isäntäjoukkueen totaalinen tehottomuus: siinä termit, jotka ehkä parhaiten kuvaavat Kisapuistossa käytyä kärkikamppailua. JYP kulutti jäähypenkkiä tiuhaan, mutta SaiPan ylivoimasta puuttui puhti, eikä uhrautuvasti puolustanut JYP ollut helpolla yllätettävissä.

Näennäistä pyörittämistä SaiPa kykeni JYP-maalille luomaan, mutta vaaralliset laukaukset olivat harvassa. Nekin harvat loistavan ottelun pelannut JYP-vahti Tuomas Tarkki torjui taidolla ja välillä myös tuurilla puolustuksen suotuisalla avustuksella. Tasavoimin pelatessa JYP näytti puolestaan olevan potkun pari isäntiään edellä. Kaikkinensa JYP istui rikkonaisessa ottelussa peräti 13 kaksiminuuttista.

- Meillä oli hyvä sisääntulo, mutta pikkasen taidettiin ottaa liikaa jäähyjä. Alivoima meillä oli kuitenkin loistavaa, siellä on Ari-Pekka (Siekkinen) ja jätkät tehneet loistavaa työtä tuon asian kanssa. Mutta kyllähän meidän noista jäähyistä täytyy eroon päästä, tuumi JYP-luotsi Jyrki Aho taiston tauottua.

SaiPa puolestaan otti ottelun ainoan kaksiminuuttisensa Markus Poukkulan koukittua itsensä boksiin ensimmäisen erän lopussa. Heti toisen erän alkajaisiksi Max Wärn ehti jo tuuletella ylivoimamaalia, joka kuitenkin videotarkistuksen jälkeen hylättiin potkumaalina.

JYP jatkoi jäähyilyään ja Jere Pullilla oli helppo työ iskeä kiekko tyhjään verkkoon Josh MacNevinin ja Olavi Vauhkosen esityöstä.

Tehoton kotijoukkue

Tuomaristo jatkoi JYP-pelurien passittamista jäähypenkille, mutta toistamiseen SaiPa ei enää maalinteossa onnistunut. Tasavoimin SaiPa oli ajoittain suurissa vaikeuksissa, eritoten alati vaarallisen Eric Perrinin johtaman vitjan kanssa.

SaiPan kiusana ennenkin tehokkaasti häärännyt Ossi Louhivaara säesti kakkosketjun vankkaa otetta kahdella maalillaan. Tasoituksen SaiPan verkkoon iski puolestaan Petr Hubacek melko vaarattoman näköisestä tilanteesta. Puolustus ei ollut tilanteen tasalla ja jälleen hyvän ottelun SaiPa-maalilla pelannut Jani Nieminen joutui antautumaan Hubacekin rystyvipin edessä.

Lukuisista ylivoimistaan huolimatta ei SaiPa enää kyennyt yllättämään Tarkkia. Kerran kiekko tosin toimitettiin verkon perukoille, mutta tämäkin osuma hylättiin potkuna. SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen ei täysin sulattanut tuomioita.

- Kiinnostaisi mikä noissa luistinmaaleissa nyt sitten on linja, Tirkkonen pohti ja viittasi viime viikon kamppailuun, jossa TPS tasoitti pelin niin ikään luistimella. Tappiosta huolimatta Tirkkonen näki otteissa myös positiivisuutta.

- Hyvää kokemusta saatiin nuorille jätkille ylivoimapelistä, SaiPa-käskyttäjä veisteli.

Pulli mukana hyvässä ja pahassa

Jos yleisö olikin odottanut SaiPalta vahvaa kirivaihetta ottelun loppuminuuteille, luopuivat useimmat toivosta aiemmin kauden avausmaaliaan juhlineen Jere Pullin taklatessa itsensä suihkuun vajaat seitsemän minuuttia ennen päätössummeria.

Lopussa SaiPa yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta uhkaa se ei enää JYP-maalille kyennyt aiheuttamaan. Näin ollen JYP kipusi 3-1 voitollaan SM-liigan piikkipaikalle SaiPan valahtaessa sarjakakkoseksi.

SaiPalla luvassa on hetken huili, sillä seuraavan kerran se esiintyy kaukalossa tulevan viikon tiistaina, jolloin se kohtaa vieraissa Tampereen Ilveksen. JYP puolestaan jatkaa urakkaansa heti huomenissa, jolloin sen kotiareenalle luistelee vieraaksi Ässät.