JYP on noussut kuin feenikslintu - nyt kaatui SaiPa

LIIGA / Raportti
Tuomas Tarkki piti vaikeina hetkinä JYPin kiinni pisteputkessa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
JYP jatkoi hirmuista pisteputkeaan SaiPan kustannuksella nappaamalla 2−3-voiton. SaiPan orastavalle voittoputkelle löi viimeisen naulan oma kasvatti, kun Anssi Löfman onnistui kahdesti kurittamaan entistä seuraansa.

SaiPan ja JYPin väliset kohtaamiset ovat lähes poikkeuksetta olleet vauhdikkaita ja värikkäitä otteluita. Lauantai-illan kamppailu ei tähänkään kaavan tehnyt poikkeusta, sillä ottelun lopputulosta saatiin jännittää viime sekunneille asti SaiPan järjestettyä loppuhetkien kirin.

SaiPa ja JYP tarjosivat erinomaisen jääkiekko-ottelun lauantai-illassa. Vauhdikkaassa avauserässä kotijoukkue oli tilanteiden valossa selvästi niskan päällä, mutta JYP onnistui maalinteossa. SaiPa-puolustuksen nukkuessa erässä ainoan kerran ruususen unta iski Miika Lahti ottelun avausmaalin Jussi Markkasen nokan edestä.

− Ottelun alku oli kyllä SaiPan, mutta mitä pidemmälle peli eteni, niin rupesimme ymmärtämään pelin juonen. Sen miten kova pelinopeus ja kamppailu on, kun kummatkin joukkueet ovat tikissä, muotoili JYP-päävalmentaja Marko Virtanen.

− Äärimmäisen tasainen peli ja jommallekummallehan peli aina kääntyy. Tällä kertaa meille.

JYPin voiton myötä jyväskyläläiset ovat napanneet sarjapisteitä viimeisestä yhdeksästä ottelustaan. Joukkueen päävalmentajasta paistoikin tyytyväisyys joukkueen esityksiin viime viikkoina. Parhammillaan lähes tusinan verran pelaajiaan sairastuvalle menettänyt JYP on noussut kuin feenikslintu tuhkasta. Virtanen antoikin sitoutuneesti pelanneelle joukkueelleen kiitosta ottelun jälkeen.

− Kyllä me kovaa koulua käytiin tuossa viimeiset kaksi kuukautta. Meillä ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin lähestyä peliä nöyryyden kautta. Ukkoja oli sairastuvalla kymmenkunta ja se on minun mielestäni sellainen kokemus, joka kantaa hedelmää. Joukkueen sitoutuneisuus on kaiken A ja O.

Helpolla vierailijat eivät kuitenkaan pisteitä vieneet. Anssi Löfmanin upotettua illan toisensa tyhjänä ammottavaan SaiPa-maaliin veti päävalmentaja Pekka Tirkkonen Markkasen uudestaan maalilta. SaiPa onnistuikin Chad Raun illan toisella maalilla kampeamaan maalin päähän 56 sekuntia ennen ottelun päätöstä. Armottomasti nollaan saakka tikittänyt pelikello toi kuitenkin JYPille sarjapisteet.

− Tiedostimme sen, että SaiPa on kovassa iskussa. Niin sanotusti tuoreena ollessaan SaiPa on äärimmäisen vaikea voitettava kotiluolassaan, Virtanen analysoi.

SaiPan päävalmentaja Tirkkonenkaan ei ollut maansa myynyt tappiosta huolimatta. Ottelun avauserässä loukkaantuneen Mikael Kurosen pudottua kelkasta joutui SaiPa kierrättämään laitahyökkääjiään, mutta tämäkään ei ollut Tirkkosen mukaan mikään syy tappiolle.

− Pelasimme perjantaina ja Kuronen putosi ottelun alussa pois. Olisihan se helpottanut meidän pelaamista, jos meillä olisi ollut neljä täyttä kenttää. Nyt jouduimme vähän liikuttelemaan miehiä.

Kotijoukkueen hurja takaa-ajo ei lopussa tuottanut tulosta. Viimeisen minuutin aikana yli puolentusinaa laukausta kohti Tuomas Tarkkia saanut SaiPa kaatuikin lopulta saappaat jalassa.

− Joukkue osoitti tänään suurta sydäntä, sitä ei käy kieltäminen. Meillä oli vahva joukkue vastassa, eikä mekään mitään huonoa peliä pelattu. Tälläisen esityksen jälkeen ei tarvitse laittaa päätä pensaaseen. Kiitos siitä joukkueelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo