Alkusysäys kesälomalle

Tomas Duban erhe kolmannessa erässä koitui SaiPan kohtaloksi, kun Antti Virtasen silmät kiinni ja sinnepäin lämäri upposi verkkoon ajassa 57:41.

Kaksi maalintekovaikeuksissa olevaa joukkuetta kohtaa, mitä voi peliltä odottaa? No tasaista ja vähämaalista sekä erittäin tylsää. Ensimmäinen erä olikin aika pitkälti juuri edellämainittua. Joitakin hyviä tilanteita nähtiin molemmissa päissä, mutta Duba ja Leinonen olivat iskussa. Tosin Saipan parhaan paikan, joka siunaantui kaukaloon palanneelle Vladimir Machuldalle, pelasti JYP pakki joka ohjasi laukauksen yli puolityhjän maalin.

Ensimmäisen erän lähimpänä maalia ollut tilanne ei kuitenkaan ollut Machuldan tilanne. Keskialueella ollut tiukka vääntö päättyi Aki Uusikartanon voittoon ja mies viskasi summittaisen lerpun kohti JYP maalia. Joko Akilla on 10+ arvosana jään ominaisuudet kurssista tai sitten kävi vaan huikea tuuri. Kiekko pomppi tasaisesti kohti maalia kunnes viimeinen pomppu lennähtikin aivan toiseen suuntaan kuin edelliset, onnekseen Tero Leinonen piti päänsä paikallaan sillä siihen kiekko pysähtyi.

SaiPan hallintaa

Toinen erä alkoi SaiPan valtavalla liikkeellä ja kiekko pyöri alituiseen kaukalon JYP päädyssä. Tilanteita luotiin mutta viimeistely ontui ja maalit jäivät tekemättä. Ylivoimillakin kiekko pyöri välillä mallikkaasti, mutta laadukkaat laukaukset jäivät puuttumaan. JYP ei saanut toisessa erässä oikeastaan mitään aikaan, kunnes tapahtui eräs kiekkomaailman fraaseista. Jos et itse tee hallinnasta huolimatta maalia, niin kaveri tulee ja kuittaa.

SaiPan taottua kiekkoa pleksiin, tolppaan ja Leinoseen iski JYP. Kalle Kermanin saaman jäähyn aikana kiekko kulkeutui hyökkäyssiniselle Pekka Poikolaiselle, joka sihtasi aikansa ja laukoi. Eric Perrin pisti mailansa väliin ja kiekko löysi tien maaliin Duban suojien välistä. Erän ainoa edes puolittainen maalipaikka tuotti tulosta ja katsomosta kuului monia ei lapsien korville sopivia huudahduksia.

Vuoroin vieraissa

SaiPa jatkoi vahvaa liikettään kolmannen erän alkajaisiksi ja JYP:in usein nähty johdossa pelaamistaktiikka alkoi. Heti kun keltapaita sai kiekon olivat kaikki viisi mustapaitaa odottamassa keskiviivan ja oman siniviivan välissä.

JYP heitteli vain purkukiekkoja ja se kostautui tällä kertaa. Pekka Tirkkonen syöksyi läpi keskialueella olevasta miessumasta ja näki täysin vapaana olevan Lubomir Vaicin. Rystysyöttö maalille, "Lubo" ottaa kiekon haltuun ja nostaa sen hallitusti maalin kattoon. Halli herää eloon ja alkaa valtaisa kotijoukkueen kannustus.

Parisen minuuttia edellisestä ja nähdään lähes identtinen tilanne, tällä kertaa vapaan on Machulda. Leinonen torjuu laukauksen, mutta kiekko lipuu maalin ulkoreunalle, hirvittävä hässäkkä ja yhtäkkiä kiekko lipuu maaliin. Maalin taakse ajautunut Machulda onnistui liruttamaan kiekon maaliin.

SaiPan päästyä johtoon alkaa JYP avata peliä ja saakiin painetta SaiPan päätyyn, maalipaikoille ei kuitenkaan päässä. Sitten päätuomari Reijo Ringbom passittaa Antti Bruunin jäähylle tilanteesta joita pelissä nähtiin useita kymmeniä molempien joukkueiden tekeminä. Petri Virolainen hyödyntää Antti Virtasen tarjoileman vastakiekkoon tälläämispaikan ja peli on tasan. Välittömästi maalin jälkeen kaksikko Vaic ja Machulda pyörittää JYP:iä hurrikaanin lailla, mutta tuloksetta. Sitten sattuu Tomas Duballe ikävä nukahdus, Virtanen laukoo täysin vaarattoman näköisessä tilanteessa siniviivalta ja Duba hörppää kiekon verkkoon. JYP siirtyy johtoon ja SaiPa lähemmäs kesälomaa.

SaiPan vimmattu viime hetkien tasoitusyrityskään ei tuota tulosta ja kentällä nähdään paljon alhaalla roikkuvia keltaisia kypäriä. Yrityksen puutteesta ei voi SaiPaa syyttää, mutta tietty rentous puuttui maalipaikoista. JYP oli harvoissa paikoissaan huomattavasti päättäväisemmän oloinen.

Kolmas erä toi huonoja uutisia JYP:lle, sillä Jari Korhonen jätti kentän saatuaan kiekon ranteeseensa. Toivottavasti vakuuttavasti esiintynyt JYP:in ykköspakki ei satuttanut itseään pahemmin.