Taisteleva SaiPa nöyrtyi Jokereille

LIIGA / Raportti
SaiPa taisteli hyvin, mutta se ei kerta kaikkiaan riittänyt tänään Jokereita vastaan. Raimo Summasen mukaan Jokerit esitti tänään ottelun kolmannessa erässä melkeinpä kauden parasta peliään ja joukkue ratkaisikin ottelun edukseen kovalla rutiinilla ja pienillä ketjukoostumusten muutoksilla.

Ottelun alussa SaiPan Kalle Kerman palkittiin SaiPan kauden kehittyneimpänä pelaajana. Paljon osuvampaa valintaa ei "raati" varmastikaan olisi voinut löytää. Kerman tuli täksi kaudeksi SaiPaan Mestiksen KalPasta. Harjoituspelit menivät Kallelta hieman penkin alle, mutta jo ligakauden ensimmäisistä peleistä lähtien Kerman on esittänyt todella oivallisia otteita. Kerman taisteleekin tiukasti koko liigan tulokkaiden pistepörssin voitosta. Kerman on myöskin todella tasaisesti koko kauden eikä notkahduksia ole kohdalle sattunut.

Tuurimaalilla kotijoukkue johtoon

Ottelun ensimmäisessä erässä ei nähty kuin yksi osuma. Siinäkin oli maalintehneellä SaiPan Teemu Virkkusella todella paljon tuuria mukana. Jokereiden pakki lähti nousemaan maalin kulmalta kiekon kanssa. Kiekko karkasi hieman lavasta ja pakki kaatoi mennessään Jokereiden maalivahti Markus Helasen nurin. Kiekko jäi aivan Jokereiden maaliviivan tuntumaan josta hyvin karvanneella Virkkusella ei ollut suuriakaan vaikeuksia toimittaa kiekkoa verkon perukoille.

Muuten ottelun ensimmäinen erä oli todella tasaista vääntöä ilman sen suurempia maalintekotilanteita kummallakaan joukkueella.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen erä oli iloista jääkiekkoa.

Toisessa erässä vain tuurimaaleja

Ottelun koko kirjo nähtiin toisen erän alussa. Juuri kun erän ensimmäinen minuutti oli täyttynyt, syötti Jokereiden David Nemirowsky kiekon Petri Pakaslahdelle joka löi mailansa yhteen SaiPan Antti Hulkkosen kanssa ja kiekko ponnahti korkealle ja yli vastaantulleen SaiPa-vahti Juha Kuokkasen. Kuokkaselle ei jäänyt mitään mahdollisuuksia ja kiekko tipahti SaiPa-maaliin.

Tästä vain reilut 40 sekuntia ja jälleen oli kiekko verkossa. Tällä kertaa asialla SaiPa ja jälleen tuurimaalilla. Kalle Kerman syötti Aigars Ciprussille kiekon, tämä sohaisi kiekon maalin takaa tarkoituksenaan saada kiekko Jokeri-maalin eteen. Eppu Normaali jo aikanaan lauloi jääkiekkoilijoiden pakaroista ja tänään Markus Helasella todistettavasti oli sellaiset. Kiekko Helasen takamuksen kautta verkon perukoille.

Tämä riitti Jokereiden valmennusjohdolle ja Helanen otettiin penkin päähän ja tilalle kaukaloon luisteli tommi Niemelä.

Niemelän todelliset taidot jäivät melkeinpä kokonaan testaamatta. Jokerit tiivisti oman päänsä ja vain Vladimir Machulda pääsi kertaalleen kunnolla kokeilemaan Niemelän torjuntataitoja. Machuldan hieman epäonnistuneen laukauksen otti Niemelä alakulmasta kiinni.

Oikeita maalejakin

Kolmannen erän alkuun Jokerit oli vaihtanut ketjukoostumuksiaan. Pavel Vostrak oli jätetty penkin päähän Markus Helasen viereen ja Teemu Laine nostettiin mukaan pelaaviin ketjuihin.

Jokerit painoikin peliä vahvasti SaiPan päätyyn ja tuloksena oli kaksi maalia.

Vajaat kaksi minuuttia ehti kulua kolmatta erää kun Ari Vallin pääsi Antti Aallon ja Teemu Laineen syötöistä nousemaan vapaasti laukaisusektoriin ja upotti kiekon Kuokkasen längistä sisään.

Tästä vain 25 sekuntia ja asialla oli Tomek Valtonen Mikko Ruudun ja Toni Sihvosen syötöistä.

SaiPa otti aikalisän ja rauhoitti tilanteen.

Erän puoleenväliin saakka pelattiin melko tasaisesti, mutta sitten SaiPa alkoi saamaan hieman otetta. SaiPa painoi ja painoi, mutta Jokereiden puolustus pelasi erinomaisesti ja kurinalaisesti eikä päästänyt SaiPan hyökkääjiä maalintekosektorille. Hyökkäykset ajautuivat kulmiin ja niistähän ei yleensä juurikaan maaleja tehdä.

SaiPalle jäi kiristään luu käteen ja vierasjoukkue sai kotiinviemisikseen kaksi sarjapistettä.

Loppukausi kunniasta pelailua

SaiPan kohdalla loppukauden kohtaloksi taisi ikävä kyllä jäädä kunniasta pelaaminen. Pudotuspelit karkasivat ikävän kauas kun TPS onnistui nappaamaan pisteen Kärpiltä. Edes IFK:n tappio ei tänään auttanut, sillä IFK on SaiPaa jo viisi pistettä edellä. Ero TPS:n kanssa on nyt neljä pistettä.

Jokerit kyllä pelasi tänään kurinalaisesti, mutta "se jokin" joukkueen pelistä tuntuu puuttuvan. Jokerit saa tämänpäiväisen esityksen perusteella tehdä töitä hartiavoimin mestaruuden saavuttaakseen. Tosin, tämä johtopäätös on tehty vain Jokereiden tämänpäiväisten otteiden perusteella.

» Lähetä palautetta toimitukselle