Jokerit murskasi SaiPan

Liigan kovimpiin kotijoukkueisiin kuuluva SaiPa jäi pahasti Jokereiden jalkoihin. Vierasjoukkue tuli ja näytti miksi se on suurin mestariehdokas tällä kaudella. SaiPasta ei kerta kaikkiaan ollut Jokereiden pysäyttäjäksi.

Tyrmäys

Jokerit tuli otteluun todella vakuuttavasti. Jo viiden minuutin kohdalla SaiPa oli pakotettu ottamaan aikalisä, kun taululla komeilivat lukemat 0-2. Sean Bergenheim tuikkasi helponoloisesti 0-1 satanolla voitetun aloituksen jälkeen ja Ari Vallin iski kiekon kauniisti voimalla yläkulmaan ylivoimalla.

SaiPa ei missään vaiheessa saanut edes kolmosvaihdetta silmään. Jokerit pelasi todella tarkasti ja ajoi SaiPan vähäiset hyökkäykset kulmiin.

Jokereiden 1-ketju Peltonen-Pakaslahti-Nemirovsky pyöritti peliä aina SaiPan päädyssä. Tämän ketjun edessä SaiPa oli täysin voimaton. Eipä siis olekaan ihme, että herrat olivat neljän Jokerimaalin aikana kentällä ja ehtipä juuri Ilveksestä hankittu Nemirovsky hukkaamaan rankkarinkin kolmannessa erässä.

SaiPa sai ensimmäisen erän loppuun pientä lohtua, kun ylivoimalla Vladimir Machulda iski kiekon Jokerivahti Kari Lehtosen selän taakse. Tähän SaiPan ja kotikatsomon ilonaiheet ottelussa sitten jäivätkin.

Toinenkin erä Jokereiden

Jokerit tuli toiseenkin erään vauhdilla. Erän puolivälissä SaiPa vaihtoi maalivahtiakin, kun taululla komeilivat lukemat 1-4. Antti-Jussi Niemi ylivoimalla ja Jukka Voutilainen helpohkosti livahtaneella maalillaan takasivat sen, että SaiPan käskyttäjä Petri Skriko yritti herättää joukkuettaan vaihtamalla maaliin Tomas Duban tilalle Juha Kuokkasen. Tämäkään ei auttanut.

Jokerit painoi painamistaan ja kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 1-5, kun Nemirovsky laukoi kiekon kauniisti SaiPan maalin yläkulmaan.

Kolmas eräkin Jokereiden, yllätys!

Jokerit oikeastaan vain pelaili ottelun kolmannessa erässä. Kotijoukkue oli kuin hallinsa myynyt ja rahansa Black Jack pöydässä hävinnyt. Jokerit kaunisteli loppulukemiksi 1-7, kun Nemirovsky toistamiseen ja Ville Peltonen kauniilla ohjauksella viskasivat kiekot SaiPa-maaliin.

Jokereiden hallinta oli sen verran voimakasta, että SaiPa ei saanut missään vaiheessa kehitettyä minkäänlaista kirivaihdetta.

Tämä ottelu kävi SaiPalle hyvästä opetuksesta. Joukkue ei ole tasoltaan liigan kärjessä, mutta hyvällä keskittymisellä ja joukkuepelillä voitoista voitaisiin tapella.

Jokerit osoitti SaiPalle mitä todellinen joukkuepelaaminen on. Kaikkien puhaltaessa yhteen hiileen ja tehdessä töitä joukkueen eteen, on lopputulos tänään nähdyn kaltainen.

Skriko pettynyt

SaiPan valmentaja Petri Skriko oli hyvin pettynyt ottelun lopputulokseen ja oli myös kovasti vaitonainen:

- Saimme otteluun todella huonon lähdön. Lyhyessä ajassa 0-2. Olimme kaikessa ja kaikissa tilanteissa tänään vastustajaa jäljessä. Joukkueen itseluottamus oli kadoksissa.

Jokereiden käskyttäjä, vastikään maajoukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi nimitetty Raimo Summanen ei myöskään liikoja jutellut:

- Vaikka meillä on paljon loukkantumisia, on hyvä, että joukkueen materiaali on laaja. Oli hyvä että Nemo sai henkilökohtaisia onnistumisia. Pelasimme tänään mainiosti.