Sputnikkien lento jatkuu

Saimaan Pallo jatkoi loistavia kotipelejään kukistamalla tänään Tampereen Ilveksen maalein 5-3. Isäntäjoukkue ratkaisi ottelun toisessa erässä tekemällä kolme nopeaa maalia ja tästä ei Ilves toipunut. Voittoa himmentää kuitenkin SaiPan ykköspelaajan, Vladimir Machuldan, loukkaantuminen.

Sputnikit tulivat otteluun otteluun kovalla sykkeellä ja otteissa paistoi selkeästi halu tehdä nopea maali. SaiPa sai otteluun haluamansa nopean maalin, kun Antti Hulkkonen iski kiekon Tuomas Nissisen taakse ylivoimalla jo puolentoista minuutin jälkeen. Syöttäjiksi maaliin kirjattiin Mikat Kauppinen ja Skyttä.

Peli jatkui SaiPan komennossa, mutta Ilveksen päästessä ylivoimalle, oli sen ylivoimapeli yhtä tehokasta kuin kotijoukkueellakin. Petr Vala pääsi etenemään vapaasti kohti Juha Kuokkasen maalia ja tälläsi kiekon maaliin Jukka-Pekka Laamasen syötöstä. Tästä vain vajaa minuutti eteenpäin ja Machulda koukattiin kumoon läpiajosta. Tuloksena ehkä hieman kyseenalainen rangaistuslaukaus. Maestro itse suoritti laukauksen ja laittoi kiekon Nissisen jalkojen välistä maaliin.

Ensimmäisessä erässä loukkaantui Ilveksen Marko Luomala pahannäköisesti Hulkkosen puhtaasta, mutta kovasta taklauksesta. SaiPa-pakki pääsi ajamaan Luomalan puun takaa tämän katsellessa kiekkoa. Luomala makasi jonkun aikaa jäässä, mutta pystyi menemään pukusuojaan ilman paareja joukkuekavereiden tukemana ja ilmeisesti aivotärähdyksen saaneena. Ilveksen valmentajan Teijo Räsäsen mukaan Luomala oli kohtalaisessa kunnossa, tiesi mikä päivä ja missä hän on.

Loppuerä meni melko tasaisissa merkeissä joukkueiden pelatessa vuorotellen ylivoimaa. Erätauolla tuloksena oli SaiPalle 2-1.

SaiPa ratkaisee ottelun

Erätauolla oli SaiPa-piiskuri Skriko piiskannut joukkueensa entistä kovempaan lentoon. Vaikka Vesa Viitakoski tasoitti ottelun erän alussa onnekkaasti, niin kotijoukkue ei siitä häkeltynyt. Reilu minuutti tasoituksen jälkeen sahasi SaiPan ykköskenttä Ilves-puolustuksen sekaisin ja Pekka Tirkkonen iski kiekon yläkulmaan. Pari minuuttia eteenpäin ja Hulkkonen laukoi SaiPan neljännen maalin. Tästä vielä reilu minuutti ja Aki Uusikartano laittoi Kalle Kermanin syötöstä kiekon tyhjään maaliin ja ottelu oli käytännössä ratkennut.

Tässä vaiheessa Räsänen otti aikalisän, mutta se ei juurikaan vaikuttanut pelin kulkuun. SaiPa painoi päälle ja Ilves sinnitteli perässä. Erä oli ehkä parasta jota on tänä vuonna Kisapuistossa nähty. Lisämaalit jäivät tulematta Nissisen hyvien torjuntojen ja huonon tuurin ansiosta.

Kolmannessa erässä SaiPalle tarjottiin vielä mahdollisuuksia lisämaalien tekoon ylivoimalla, mutta otteissa näkyi jo ettei enää kiinnostanut hirveästi pelata. Hyvänä osoituksena tästä Marko Toivosen tekemä alivoimamaali, joka tosin menee vahvasti Kuokkasen piikkiin. Toivonen pääsi sopivasti jäähyltä irtokiekon perään ja Kuokkasen jähmettyessä maalilleen Toivonen harhautti hänet ja teki loppunumerot 5-3.

Machulda sormen takia koppiin

Jäähylle Toivonen joutui huidottuaan Machuldaa käsille. Pahaksi onneksi maila osui juuri kipeään sormeen ja Vallu joutui jättämään pelin kesken. Skriko oli odotetusti kärmeissään Machuldan loukkaantumisen johdosta ja kritisoikin nykyistä mailan käyttöä.

- Joko mailat ovat vahventuneet selvästi tai pelihanskat heikentyneet. Ei pelkästään tässä pelissä vaan joka pelin jälkeen useammallakin pelaajilla on jääpussit sormien päällä kun mailaa tulee koko ajan. Jotain täytyisi tehdä tälle huitomiselle, Pantteri puhisi.

- Peli oli meiltä kuitenkin ihan hyvää, varsinkin toisessa erässä. Joukkueen itseluottamus on todella huipussaan ja pelaajilla on kentällä hauskaa, totesi Skriko.

Räsänen oli tappiosta huolimatta osittain tyytyväinen joukkueensa peliin.

- Osaltaan olen tyytyväinen peliin ja siinä oli paljon hyvää. Toisen erän tasoituksen jälkeen lähdimme hakemaan johtoa liian ahneesti ja omissa kolisi. Nyt tarvitaan uskoa, kärsivällisyyttä, sillä taitoa joukkueessa on. Viisikkopeli ja –puolustus pitää saada kuntoon tauon aikana, mietti Räsänen.