SaiPa raateli vaisun Ilveksen

LIIGA / Raportti
SaiPa oli Ilvekselle armoton isäntä.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Kisapuiston illassa vietettiin melkoista maalijuhlaa, kun salama-alun otteluun saanut SaiPa takoi tulostaululle murskaavat loppulukemat.

Lappeenrantalaiset aloittivat kamppailun vahvasti ja tuulettivat avausmaaliaan jo ottelun ensimmäisellä minuutilla. Kun loukkaantumisten kiusaama Ilves ei pystynyt käyttämään omaa etsikkoaikaansa ottelun toisessa erässä edukseen, oli taiston tauottua totuus luettavissa tulostaululta.

- Annettiin helppoja maaleja. Tehtiin turhan isoja, lapsellisia virheitä, joista vastustaja pääsi kyllä liian helpolla tekemään niitä maaleja, harmitteli Ilves-luotsi Raimo Helminen tupsukorvien kannalta surullisesti päättynyttä iltapuhdetta.

Ottelun avausmaalin merkkautti nimiinsä SaiPa-kapteeni Ville Koho Roberts Jekimovsin ja Anssi Löfmanin saalistettua syöttöpisteet, ja vain hetkeä myöhemmin heitti Per Savilahti-Nagander lisää löylyä kiukaalle. Antti Kangasniemen korkeasta mailasta seurannut rangaistus kostautui, kun Brian Salcido syötteli pitkin siniviivaa ja ruotsalaisjätti tälläsi tulisesti ohi Ilves-maalia vartioineen Anders Lindbäckin.

Pitkin erää Ilves vaikutti aseettomalta SaiPan vyöryessä jatkuvalla syötöllä kohti vieraidensa maalia. Isäntäjoukkue ei kuitenkaan pystynyt lukuisista paikoistaan huolimatta kasvattamaan johtoasemaansa.

Toisessa erässä hurlumheitä

Toiseen erään luisteli ärsytetty Ilves. Avauserän tapaan maaliverkko pöllysi jo erän ensimmäisellä minuutilla, kun harvoihin Ilves-leirin onnistujiin kuulunut Jyrki Jokipakka sivalsi ylivoimalla siniviivalta ohi SaiPa-vahti Jani Niemisen. SaiPa ei kuitenkaan lannistunut kavennuksesta, vaan kuittasi tilanteen välittömästi Juha Koiviston maalilla. Hetki tästä, ja Jesper Piitulainen sai namutella Kohon syötöstä joukkueensa jo kolmen maalin karkumatkalle.

Hurlumhei sai jatkoa, ja ennen kuin erä oli ennättänyt vanhentua viittä minuuttia, toi Jokipakka Ilveksen jälleen kahden maalin päähän, tälläkin kertaa ylivoimalla. Erän toisella puoliskolla Ilves pääsi tahkoamaan pitkät pätkät kahden miehen ylivoimalla, mutta tärkeä kavennusmaali jäi tulematta.

- Oma pelaaminen unohtui ja ruvettiin sitten pelaamaan sellaista hurlumheitä. Tärkeää oli,  että saatiin se viisi-kolmonen selvitettyä kunnialla ja päästiin takaisin omaan peliin, valotti tyytyväisen oloinen SaiPa-piiskuri Pekka Tirkkonen tuntojaan ottelun päätyttyä.

Sekava erä poiki lopulta peräti viisi häkkiä Markku Flinckin päästyä rokottamaan tupsukorvia Antti Bruunin ja loistavan ottelun pelanneen Salcidon esityöstä.

Kolmas erä kosmetiikkaa

Kolmas erä oli pitkälle pelkkää kosmetiikkaa. Rauhoittunut ja toisesta erästä pelaamistaan petrannut SaiPa tyylitteli vielä kaksi maalia Ilves-rysään, eivätkä loppulukemat jättäneen tamperelaisille selittämisen sijaa.

- Meillä ei vaan nöyryys riitä pelissä pelaamaan voittavaa jääkiekkoa tällä hetkellä, tiivisti Helminen joukkueensa keskinkertaisen esityksen.

Toipuneet sairastupalaiset

Jos painii Ilves tällä hetkellä loukkaantumisten kanssa, on SaiPan välillä käsittämättömäksi paisunut loukkaantumissuma sen sijaan hellittämässä. Torstaina ensiesiintymisensä Kisapuiston yleisölle teki Mark Lee, joka ymmärrettävästi pysyi vielä pelituntuman puutteen takia melko pimennossa. Myös alkukauden komeetta Jaakko Rissanen teki paluun pelaavaan kokoonpanon Leen johtaman ykkösnyrkin laidalla.

- Kauhea oli lataus ja into, ja hienoa että saatiin Mark vihdoin ja viimein kokoonpanoon. Pelaamattomuus varmaankin näkyi, mutta kokemusta kuitenkin kaverilla on ja pystyi pelaamaan järkevästi, kuvaili Tirkkonen kanadalaissentterinsä otteita.

Juuri ennen lauantain jälkeen alkavaa maaottelutaukoa Ilveksen tilanne näyttää tukalalta. Nähdyn kaltaisilla otteilla joukkue uhkaa ankkuroitua vankasti jumbosijalle, joten voittojen tielle olisi palattava mitä pikimmin. Seuraavan kerran tupsukorvat saavat siihen mahdollisuuden lauantaina, jolloin Tampereelle saapuu vieraaksi Blues. SaiPa puolestaan jatkaa manselaisten isännöintiä niin ikään lauantaina, kun Tappara luistelee Kisapuistoon lappeenrantalaisten vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle